02-04-2016, 22:51
Boşa zaman harcamışsın şimdiye tüm coreleri alman lazımdı, baştan başla.
EU4 - İmparatorluklarınız
|
02-04-2016, 22:51
Boşa zaman harcamışsın şimdiye tüm coreleri alman lazımdı, baştan başla.
03-04-2016, 17:50
Otto devamlı itelemese hayat daha güzel olabilirdi.
03-04-2016, 18:08
(02-04-2016, 22:19)lortcush : Vassal feed yerine dulkadiri vassallayıp oversea yapsan daha iyi olmamıydı ?oversea dediğin tam olarak ne oluyor ? diplomaside geri kalmak adm de geri kalmaktan cazip geldiği için (stability,adm tech,adm ideaları vs. çoğu şey için adm lazım ama dip adm kadar lazım olmuyor) doğuda bir vassal feed devletim olsun istemiştim. (02-04-2016, 22:51)Lothebork : Boşa zaman harcamışsın şimdiye tüm coreleri alman lazımdı, baştan başla.ben savaşırken Fatih ölmeseydi ben bu yıla kadar coreli olan her yeri toplayıp trabzonuda işgal edip gürcistanı vassala alacaktım birde sırbistanı vassallayacaktım ama padişahın ömrü bunları yapmaya yetmedi ne yazıkki :D
03-04-2016, 20:41
(Son Düzenleme: 03-04-2016, 20:50, Düzenleyen: Royal Guard.)
Yeni açtım açtığım oyundada fatih 1445 yılında öldü :P
Sonra tekrar açtım bu sefer 1458 yılı oldu hala ölmedi bi 15-20 yıl daha kalsa yeter :D Aynı anda akkoyun,arnavutluk ve dulkadire savaş açtım.Bu savaşları yaparken bi yandanda trabzona savaş açtım.Trabzona aynı anda karakoyun savaş açtı ve kaleye ilk o saldırdı bende nasılsa işgal eder diye bıraktım orayı İstanbul için Bizansa saldırdım ben bizansla savaşırken karakoyun trabzonu vassala almış haliyle karakoyunlada savaşa girmek zorunda kaldım sonra tektek arnavutluk dulkadir akkoyun ve bizans devletleri düştü.(arada karaman ve candar ittifağınıda hallettim bu arada ama karaman devletinin hepsini almaya warscore yetmedi nedenini bilmiyorum) Karakoyunun ve vassallarının ordularını birer birer kestim trabzon kalesini düşürünce zaten -28 olan warscore +38 değerine geldi bende daha fazla uzatmadan trabzonu alıp %10 gelir ve kasayıda alarak istanbula döndüm ordubub büyük kısmı paralıydı manpower sıfırlandı ama ordu hemen kendini toparladı bu yüzden manpower gücüde hızlıca dolmaya başladı.Bu arada polonyanın bana karşı meyilli olduğunu görünce direk polonya ile ittifağı kurdum sırbistana savaş açtım sırbistanın yanında bosna devleti savaşa girdi bosnayı işgal edemeyeceğim için vassala alıp sırbistanı işgal ettim.İleriki yıllarda akkoyun ve bosnayı annexleyeceğim. Adm puanı harcamaktan adm teknolojisinde hiç gelişemedim mil teknolojisinde 2 ,dip teknolojinde 1 seviye atladım. Bu yüzden memlüğü alırken akkoyun devleti vasıtasıyla araya bir tampon devlet koyup oversea exploit ile memlüğü daha az adm ile işgal etmek istiyorum. Bu arada venedik ve macaristanında aralarında bulunduğu bir koalisyon var bana karşı batıya daha fazla ilerleyemiyorum şu anda. Oyunun hikayesi çok uzun ayrıca anlatıcam. 1756'da Fransa'da devrim oldu ve daha sonra başa Napolyon geçti. Tabi bana verdiği eksiler yüzünden devrimcilerin işini hemen bitirdim.
04-04-2016, 20:22
(Son Düzenleme: 04-04-2016, 20:23, Düzenleyen: Royal Guard.)
Bu sefe fatih hala ölmedi :D Bosna ve Wallachia vassal polonya hala ittifak halinde Akkoyunu annexledim.(annex için yaklaşık 15-16 yıl diplomasi puanı harcadığım için diplomatik teknolojide geri kaldım :/ )Şimdi memlük ile aradaki ateşkesin bitmesini bekliyorum anında saldırıp memlüğü iyice zayıflatmayı düşünüyorum.Ama memlük bildiğiniz gibi %100 warscore ile dahi 4 toprak veriyor artık kaç yıla alırım bilmem :D yaptığım savaştata %99 warscore ile sadece tek bir kale(halep) ve yanında 3 tanede kalesiz şehir alabildim. Adamların malı kıymetli öyle işgal edildi diye bırakmıyorlar hemen :D Memlüğü tekrar yendikten sonra macaristan ve avusturya ikilisini polonya yardımıyla zayıflatmayı planlıyorum.Orduları çoğaldıkça tehdit artıyor.
05-04-2016, 01:35
(30-03-2016, 20:09)Royal Guard : keşke sadece avusturya olsa :P 1700'lü yıllarda iyi yönetilen bir Alman ordusu Osmanlı'yı çok şaşırtabilir. Osmanlı idealarına ve savaş araştırmalarına bir göz at, belki çok da korkulacak gibi değildir.
06-04-2016, 20:55
Geriye şimdilik Kuba purosu kaldı hele bir üretime başlayalım isme göre özel puro yaparız inşallah :D
06-04-2016, 22:43
Küba ile karıştırdın galiba tabi coğrafyası olmayan bir plebden daha ne beklenebilir ki.
Niye sadece Küba damı puro üretiliyor adam afrikada Kuba Purosu üretecek Küba değil plebcigim.
Denemeyi bilene imkansız yoktur.
- III.Alexandros (Büyük İskender)
Puronun hangi bölgelerde yetiştiğini bilmiyen bir pleb daha -.-"
Baktım Kamerun'u almış mı diye gene aldığını göremedim yani puro üretemez :P (06-04-2016, 22:43)lortcush : Küba ile karıştırdın galiba tabi coğrafyası olmayan bir plebden daha ne beklenebilir ki.
07-04-2016, 14:08
Alloha akbar la o halde.
07-04-2016, 20:38
(Son Düzenleme: 07-04-2016, 20:47, Düzenleyen: Blackwhist.)
Sipariş alımları an itibarı ile başlamıştır, sipariş veren ilk 10 kişiye Kuba sigaraları %50 indirimli!
07-04-2016, 20:57
Dabvay dabvay blyat xoroshe.
08-04-2016, 05:55
Oyunun en güçlü ülkesiyle , en güçlü 2. ülkesi İspanya'ya PU atarkene ;
Buda 1650 yılı ; Koloni gitmemiştim hiç idea bile yoktu ana karada kalabilmek için. İspanya sağ olsun yarısı benim oldu Kuzey Amerika'nın.
08-04-2016, 13:15
tunus oyunum
|
|