11-02-2017, 12:40
Ironman de 1 kez kaydedebilirsin falan diyo 1 kere kaydedersem bir daha kaydedemiyor muyum yoksa benmi yanlış anladım
EU4 - İmparatorluklarınız
|
11-02-2017, 12:40
Ironman de 1 kez kaydedebilirsin falan diyo 1 kere kaydedersem bir daha kaydedemiyor muyum yoksa benmi yanlış anladım
11-02-2017, 12:49
(11-02-2017, 12:40)Cpt.MacMillan : Ironman de 1 kez kaydedebilirsin falan diyo 1 kere kaydedersem bir daha kaydedemiyor muyum yoksa benmi yanlış anladım Bildiğim kadarıyla kayıtı sadece ilk baştaki save'nin üstüne kaydediyor.Sen ayrıdan save alabiliyorsun.Farklı olarak save yükle diyemiyorsun oyun içinde.
11-02-2017, 13:23
Sağolun ceabınız için
11-02-2017, 13:43
Oyun başı Tabriz'in yanındaki şehri Kara Koyunludan isteyip Persia kurdurdum. Timurda çıkan isyanlarla Persia büyüdü ve son bir savaş yapıp tüm Persia'yı ele geçirdim. Birazdan da Suriye'nin ilhakı tamamlanacak oradan batıya ve kuzeye odaklanacağım.
11-02-2017, 13:43
11-02-2017, 14:47
Persia isyna etmeye çok meyilli oluyor böyle yapınca. Kafasına vurmak lazım.
11-02-2017, 16:06
5-6 kere placate rulers yaptım Liberty Desire baya düştü. İlk kurduktan sonra hemen bu kadar büyüyeceğini kestiremediğim için march yaptım, muhtemelen 100 yıl sonra annexlemeye başlarım o zamana kadar hedefim büyük çünkü oyun başı benim için çok şanslı geçti. Son yamayla beraber Osmanlı iyice OP olmuş.
12-02-2017, 00:39
12-02-2017, 01:50
@Muhafız İnka ile 564 gelir nedir yav.Biz Osmanlı ile +50 yaptığımızda şükrediyoruz :/
12-02-2017, 02:01
Ben de inca başarımını almıştım tam,foruma foto atıyordum :D
12-02-2017, 09:47
Sende de mi avrupa gözükmüyor
@Royal Guard birçok noktada gelir 1 dukanın üzerinde olunca böyle oluyor zaten dini 1515 de reform etmiştim ve o zaman bile gelir +40 di gelen paranın haddi hesabı yok zaten fakirlere dağıtmam gerek
12-02-2017, 11:50
avusturya ile world conquest denemek isteyen çılgın gençler için tüyolar, personal unionlarınız varsa son reformdan önce annexleyin.. son reformdan kastım sondan 1 önceki.. yani tüm devletleri vasal yaptığınız reformdan önce.. sonrasında yapmanız aldığınız her toprağı hreye eklemektir. böylece diplomatik relations harcamadan ve manual annex yapmadan son demde hre oluşturabilirsiniz. client state yaratarak ilerlemek daha mantıklı bu durumda.fakat client state yaptığınız bölgenin dinini değiştirmezseniz hre prensligi olmayacaktır bilginiz olsun..amacımız yarattığımız client stateleri de hre içinde tutmak. fakat bu imkanlar hasıl olmuyor ise hre içinde sahilde bulunan prensliklere toprak vererek ilerlemek mantıklı olacaktır. koloni devletlerine direk anenx yaparsanız zaten amerika sorununu ortadan kaldırırsınız. kalan büyük sorun pek tabii devasa asya. afrika dahi kolayca halledilebilir. en önemli sorun ise pek tabii belli seviyede iyice artan liberty desireler. haliyle savaşlara kendiniz gitmek yerine vassalları göndermeniz, sizin çıkan isyanlarla ilgilenmeniz de mantıklı olandır..avusturya bu bağlamda belkide wc yapılabilecek yegane devletlerden birisi..yani imparator olduktan sonra her devletle yapılabilir ama avusturya başlangıç seviyesinde daha şanslı olduğu için onunla denemenizde yarar var..
12-02-2017, 11:52
(Son Düzenleme: 12-02-2017, 11:52, Düzenleyen: HulkSpider03.)
İnca taktiği verir misin?
12-02-2017, 11:58
Şu aşamada world conquest kesinleşti ama one faith gelirmi bilmiyorum. Ayrıca Avusturya ile WC yapmak kesinlikle Osmanlı ile yapmaktan daha kolay.
12-02-2017, 12:00
inka ile ilgili bilmen gereken şu, aldığın topraklara otonomi vermemen gerekiyor. çünkü otonomi dini reformlamanı geciktirir.. mümkün olduğunca teknoloji atlamamalısın.zira reform yaptığında teknolojideki dezavantajını gidereceksin. yine de askeriyede çok da geride kalmamak gerek. reform yaptığında stability kaybedip üstüne de predenter isyanlarıyla karşılaşacaksın. bunlara hazırlıklı ol. yani adm puanına ve sağlam bir orduya ihtiyacın var. paralı askerlerin desteğiyle predenterleri yoketmen gerekecek. otonomi vermeyeceğin için aldığın yerlerde isyan çıkacaktır haliyle. yine de otonomi verme.ilk etapta her ne olursa olsun o bölgede kurulan ittifakları bir şekilde savaşıp bozman gerek. yoksa kilitlenirsin. bir kere ordaki bağ çözüldüğünde inka kurmak çocuk oyuncağı olur. gerekirse borçlanacaksın fakat o bölgeyi dağıtacaksın.inka kurduktan sonra koloni ata ata karayiplere doğru ilerlemen gerekiyor. çünkü en güçlü olacağımız dönem karayip ticaretini ele geçirdiğimiz dönemdir.. bunu yaptığımız vakit önümüzde kimse duramayacaktır. dini reform işi ise biraz şans işi. çünkü batılıların nereden geleceği tamamen şans.. bazen çok yakınına koloni atabiliyor. bazen ise inatla sana yaklaşmayıp 10 yılda bir gelip ülkeni darmadağın edip gidebiliyor.kesin olan şu , portekiz koloniye brezilyadan başlıyor.. saldırı olursa para vererek saldırıyı bertaraf etmen mümkündür. hatta kendine güvenip gelen ilk dalga orduyu yoketsen ikincisini getirmeyi de düşünmüyor ai.. bu bağlamda batılı ilişkileri de böyle olacak..
12-02-2017, 13:45
Evetçi ve Hayırcı cephe
İnşAllah Bohemyayı Başkan yaptırmayacağız
12-02-2017, 15:32
O kadar disinheritime rağmen böyle idiot bir ruler gelmesi baya önümü tıkadı ama hala wc açısından sorun yok. 5-8 haftada 5 şehir convert ede ede yetişirmi bilmiyorum one faith ama olmayacak gibi gözüküyor. Otobüsüm olduğundan devam edemedim devamını yarın atarım.
|
|