Rome II - Aile Ağacı ve Siyaset Rehberi
#1
R2_LOGO_770.png
AİLE AĞACI VE SİYASET REHBERİ
20180830133158_1.jpg

Sefer sırasında oyun ekranın aşağısında yer alan oynadığınız ulusun bayrağının bulunduğu ulus sekmesine tıklarsanız yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan devletinizin genel bakışına ve özetine ulaşırsınız. Bu bölüm 5 ana başlığa ayrılmış durumdadır. İlk olarak 'Ayrıntılar' başlığına bakacak olursak. Devletimizin iktisadi özetini bize göstermektedir.
'Vasıflar' başlığı ise sefer sırasında veya ulusal olarak kazandığımız vasıfları bize göstermektedir. 'Egemenlik' ise devletimize ait ordu, filo, mevkidar, casus, şampiyon veya eyaletlerde verdiğimiz tebliğ sayısına göre artan çizelgedir. Bu  çizelgenin artması devletimizin büyüdüğü anlamına gelmektedir ve takdir edersiniz ki devletler büyüdükçe sorunlar çıkar tıpkı bu çizelgedeki gibi. Çizelgedeki egemenliğiniz arttıkça yani devletiniz büyüdükçe olumsuz etkiler kazanırsınız. Son olarak 'Devlete Genel Bakış' başlığına bakacak olursak. Başlığın hemen sol altında bir simge ve yanında korunuyor yazısını görüyoruz. Bu yazı iç savaş veya bölünmeden korunuyor anlamına gelmektedir. İmlecimizi yazının üstüne götürürsek korunma sebebini ve kaç tur korunduğunu öğrenebiliriz. Yine başlığın hemen altında rengarenk bir yarım dairenin parçalara bölünmüş hali bize saray soylularını temsil etmektedir. Bu dairenin üstündeki dolu noktalar bizim saraydaki soyluların ne kadarına sahip olduğumuzu göstermektedir. Yarım dairenin hemen altındaki krallık yazan tuş ise bize mevcut hükümet biçimini gösterir.

20180830133002_1.jpg 
Hükümet biçimleri ya da devlet türleri toplamda 4 adettir. Bunlar yukarıda gömüş olduğunuz üzere Lig, İmparatorluk, Krallık ve Cumhuriyettir. 

20180830132759_1.jpg

Siyaset bölümünde ise yine 'Devlete Genel Bakış' bölümü karşımıza çıkıyor fakat daha detaylı bir şekliyle. Ekranın sağ tarafında sarayımızda var olan partileri görmekteyiz. Burada partilerin vasıflarına, istatistiklerine, liderlerine ve haleflerine ulaşmak mümkün. Bu ekran sayesinde rakip partilerdeki gelişmeleri takip edebilir ve bize olumsuz sonuç doğurabilecek olaylara erkenden çözüm bulabiliriz. 

20180830142233_1.jpg

Karakterler bölümünde ise Aile Ağacımızı çok detaylı bir şekilde görmekteyiz. Sol taraftaki kısımda yer alan Siyasetçi Tut sekmesiyle hanedanımıza soylu kazandırabiliriz. Hemen altında ise sarayımızda ki aileleri ya da haneleri görmekteyiz. Orta bölümde aile ağacımızı görüyoruz. Mor yuvarlak simge ulusumuzun liderini, sarı yuvarlak simge ailemizin liderini ve mavi yuvarlak simge de varisimizi temsil eder. Herhangi sekmeden bir karaktere sol tıkladığımız zaman hemen alt tarafta karakter detayları gözükür. Karakterin yetenekleri, hane halkına ait özellikleri ve vasıflarına detaylıca bakabiliriz. Üstte bulunan Kariyer bölümünde ise karakterimizi terfi ettirdikçe ünvan kazanır. Bu ünvanlarr karakterimize saygınlık, sadakat ve vergi oranı gibi özellikler kazandırır. Entrikalar bölümünden ise seçtiğimiz bu karaktere eylemler gerçekleştiririz. Gerçekleştirebileceğimiz eylemler yukarıdaki ekran görüntüsünden de görebileceğiniz üzere parlak renkte gözükmektedir. 

Entrikalar:

Soldan sağa yeşil renkli entrikalar:
Terfi ettir: Seçili karakteri kariyerindeki bir üst ünvana terfi ettirir.
İlişkileri Geliştir: Sadakat arttırmak için bir parti üyesiyle ilişkinizi geliştirir.
Boş Zaman: Seçili karakteri tatile gönderir.
Elçi Gönder: Seçili karakterin ihtiyaçlarını karşılaması için başka eyalete gönderir.
Oyunlar Düzenle: Seçili karakteri yönetime yardım için sorunlu bir eyalete gönderir.
Diplomat Gönder: Seçili karakter hedeflenen bir ulusa ilişki geliştirmek için yollanır.

Soldan sağa mavi renkli entrikalar:
Suikast Düzenle: Seçili karakteri suikaste uğratırsınız.
Dedikodu Yay: Seçili karakter hedef bir karakter için dedikodu yayar.
Destek Topla: Siyasi konumu güçlendirmek için tarafsızların desteğini toplar.
Siyasi Evlilik: İktidar partisi ve rakip bir parti arasında evlilik ayarlar.
Kandır: Davanıza katılması için rakip parti üyesini ikna eder.
Sermayeye El Koy: Hazineden para çalar.

Soldan sağa sarı renkli entrikalar:
Hediye Gönder: Seçili karakter hedef karaktere hediye gönderir.
Bir İyilik Yap: Seçili karakter diğer partiden bir üyeye iyilik yapar.
Flört Et: Seçili karakter hedef karakteri etkilemek için çekicilik ve yetenek kullanır.
Öv: Seçili karakter bir dost ya da düşman hakkında övgüler yayar.
Aşağıla: Seçili karakter hedef karaktere hakaret eder.
Kışkırt: Seçili karakter bir rakibi öfkelendirmek için kurnazlık kullanır.

Soldan sağa kırmızı renkli entrikalar:
Eş Ara: Seçili karaktere uygun bir eş arar.
Boşanma: Seçili karakteri var olan eşinden boşar.
Mirası Gasp Et: Seçili karakter hak iddia eder.
Eğit: Seçili karakteri eğitim alması için gönderir.
Varis İlan Et: Seçili karakteri varisiniz ilan eder.
Nüfusuna Al: Seçili karakteri aile nüfusunuza alır.
5bac4e30d414a7eda8d137af0b1b33d4_2.jpg
[+] 5 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#2
Eline sağlık harika olmuş. Gayet açıklayıcı
[+] 1 üye Merco nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#3
Eline saglik rehber icin. Birkac oneri de benden gelsin.

1)Influence(nufuz)`u arttirmak her zaman iyidir. Ama influence i arttirirken diger partilerin loyalty(sadakat) nin cok fazla dusmesini istemezsiniz.
2)Influence arttikca sizin partinizin hakim oldugu topraklar artar. Hangi partinin hangi eyalette hakim oldugunu en sag alt kosedeki butondan haritayi acarak party loyalty sekmesini secerek gorebilirsiniz. Boylece ic savas cikarsa rakip partinin elde ettigi topraklar azalir influenceniz arttikca.
3)Rakip partilerden general veya amiral atamak o rakip karakterin gravitasini ve dolayli olarak rakip partinin influenceni arttirir. Ama kazandigi her zafer icin rakip partiye sadakat bonusu da verir.
4)Rakip karakteri asla evlendirmeyin. Kendi ailenizdeki karakterleri evlendirin. Evlilik demek gravitas demek gravitas demek influence demek.
5)Rakip bir partinin bir karakteri asiri gravitas toplamis ve influence i fazla ise suikast denenebilir ama unutmayin suikast rakip partinin sadakatini oldukca dusurur.
6)Sadakati guvenceye al secenegi paraniz varsa oldukca guzel bir secenek sik sik kullanin ama sadece +10 sadakat verdigini unutmayin.
7)Ic savas veya kalkismayi bastirdiktan sonra belli bir tura kadar ic savastan kurtulursunuz.
8)Cumhuriyet ic savas acisindan en belali yonetimdir, bir an once Empire`a gecmeye calisin.
9)Zorluk seviyesi arttikca partilerin loyalty si duser.
[+] 3 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#4
Rehber için eline sağlık. İmparatorluk olamama rağmen zırt pırt iç savaş çıkıyor. Oğullarım parti kurup bana isyan ediyor. Bunun önüne nasıl geçerim?
Ara
Cevapla
#5
Yukarida yazdigim onerileri takip edebilirsin. Ek olarak su an ss atamayaagim ama isyan edecek karakterin rutbesini yuksellttiginde sadakati artar.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.