26-12-2017, 12:07
Bugün de başkentimize Romalı bir elçi geldi. Reisimizin karşısına çıktığında yaptığı konuşma şu şekildeydi. '' Birazdan kullanacağım sözler bizzat Avrupanın kayıtsız şartsız tek hakimi Batı Roma İmparatoru Flavius Honorius Augustus'a aittir. Kralımız aynen şöyle demiştir. Biz öyle kolay kolay herkese hediye vermeyiz. Langobardilerin açlık içerisinde yok oluşlarını izlemeyi yeğlerken bu reis dedikleri sakallı barbar topraklarını ummadığımız kadar genişletmiştir. Öyle ki medeniyet yoksunu bu barbarlar ile sınır komşusu olmanın utancını yaşıyorum. Bu hediyeyi diğer medeniyetsizler ile tanpon bölgem olasınız diye yolluyorum size barbarların başı. Sözleri aynen bu şekildedir.'' Bunu duyan Reis Lethuc öylecesine sinirlenmişti ki öfkesini dışarı atmak için kükremişti. Kükreyişi Aregelia Dağları'nda yankılanmıştı.Elçinin hediyesini gasp edip elçiyi geri yollamıştı.
Pragta keçi sürüleri için elverişli alanların bulunmasının ardından nüfusun azınsanamıcak kısmı çobanlık yapmaya başladı.
Romalıların küstahlığı yanlarına kalmamalıydı. Hali hazırda bulunan ana ordumuz Iuvaum şehrine saldırdı.
Ordularımız şehri kolayca ele geçirdi. Hatta o kadar kolay oldu ki savaş sefer yolculuğu kadar bile sürmedi. Romaya ait ve kültürüyle yıllarca birleşmiş bu şehir artık Langobardilerindi.
Şehirde ilk iş olarak sağlığa ve büyümeye yönelik adımlar atıldı.
Başkentimizde yönetim binamızı ve ekonomimizin çarkı çarşılarımızı geliştirmek üzere adımlar attık.
Aregelia'nın valisi Ybor şehri geliştirmek için çalışmalarından dolayı tanrılar ona kudretleriyle bazı güçler verdi.
Demire olan ihtiyaç arttığından yücelere demiri geliştirebilmemiz ve verimli kullanmamız için araştırmalar yapılması talimatı verildi. Yücelerimiz çalışmalara hız kesmeden başladı.
İlirya üzerine sefere çıkmaya hazırlanan ordularımız bir sürpriz bekliyordu. Ordularımız Hunlar ile karşılaşmışlardı. Generalimiz ve Reisimiz ne yapacaktı ? İlirya şehirlerine mi saldıracak yoksa Hunlara saldırıp Cermen halkına verdikleri zararın hesabını mı soracaktı ?
Sizce ne yapıyım ? Hunlara saldırıp ordularıyla savaşıyım mı ? Yoksa bulaşmadan yoluma devam mı edeyim ?