Save Dosyası
@Duman Sıra sende.
1710-1715 Arası Olaylar
Devlet elimize geçtiğinde Bavyera ve Avusturya bizi sıkıştırmış bulunuyordu ani bir atakla Bavyerayı ezdik tabi ki.(İşin garibi 10 tur boyunca bu bölgede neredeyse hiç savaşsız bir gün tur bile geçmedi küçükte olsa)
Askriye bizim ayakta kalma sebebimiz.Daha bu alanda çok çalışma olacaktır.
Bir kaç tur sebepsiz yer İsveç Savaş açtı(Daha hiç savaşmadık sadece savaş halindeyiz)
Yine teknoloji çaldık 10 tur boyunca 2-3 tane böyle çaldım genelde endüstireyel ve sosyal alanda.
Bavyera yine geldi ve yine ezildi.Bu sefer savaşı daha iyi idare edip pasımı attığımı düşünüyorum.
Sebepsiz yere bu sefer'de İngiltere savaş açtı ne olacak bu memleketin hali demeden edemiyorum.
Bavyera'nın Başkentine taarruz ettik ve aldık.(Fazla sevinmeyin Wütterburg savaş açıp aldı orayı kendi topraklarına kattı orada ordum vardı ama İngilizler Berlin'e çıkınca oraya sevk etmem gerekti.
Modern Askeri okullar yapıyoruz.
İşte Bavyera'yı almama rağmen benden geri alanlar bunlardı hala üzgünüm çok zordu almak vermek 2 saniye sürdü.
Berlin'i işgal etmek kolay değildir,Ünlü İngiliz General John Churchil öldü.Üzüldük mü tabi ki hayır.Berlin'e bir daha zor gelir bunlar bizi Fransa sandılar galiba.
Bunlar'da Fırsatı kaçırmıyor hiç maşallah.
Mendilleri hazırlayın işte bu şekilde kaybettim.Hainler askerimiz çok azdı savunmak imkansızdı zaten üzücü kısaca.
Avusturya ile Çok Kanlı savaşlar oluyor ve daha da olacak.
Kurtarma şansı sıfır kale yok bir şey yok belki zorlardım ama yok ne yazık ki.
Bir başka Konnigsberg kuşatmasını püskürtüyoruz.
Prag'da olan bir savaş yine fena ezdik adamları Prusya'da yakında nüfus kalmayacak ama hepsi savaşta yitiyor resmen.
Komutanlarımız Avrupa'nın en iyileri.
Prag'da arka arkaya zaferler devam ediyor burayı kimseye vermem artık çok zor.
Polonya'yı yine tokatlıyoruz.
Ülke için acı bir kayıp keşke ölmeseydi bütün teknolojileri işte bu çalmıştı vefakar evladımız huzur içinde uyusun.
Fırsat bulunca hemen masaya oturduk cephe yükü hafiflemez ise işler tehlikeli olacak gerçekten.
Burada taktik yaptım ve saldırmadım o tur onlarda saldırmadı çok şükür sonra ki tur ise ani bir baskınla Viyana'yı alıp masaya oturtmaya çalıştım ama reddettiler neyse ki Prag'a ne olur ne olmaz diye Berlin'de ki küçük ordumu kaydırmıştım.
Bu Viyana savaşı.
Bu yukarıda ki de Viyanıyı almama rağmen masaya oturmayan Avusturyalıların Prag taarruzu işe yaramadı Kahraman ordumuz çok iyi savundu topraklarını.
Macaristan Fethi.
Avusturyayı sonunda masaya oturttuk.
трагедия