28-12-2015, 21:12
(28-12-2015, 17:37)La Valette : Şah İsmail'i ve Alevileri suçlayanlar Şeyh Bedrettin İsyanını hangi kefeye koyacaklar acaba?
Ah ah ah ... Bu özgüvene bayılıyorum.Şeyh Bedrettin Musa Çelebi'ye müftülük yapmıştır.Sonradan fetret devrini sonlandıran Çelebi Mehmet bu zatın bağnaz ve İslam'a uymayan fikirlerinden dolayı kendisini azletmiştir.Kendisi de Devlete isyan edip aynı Hasan Sabbah gibi yönetimi ele geçirmeye çalışmıştır ama yöntemleri farklıdır.Bir iki ufak başarıdan sonra(Anadolu Beylerbeyi Timurtaş Paşa pusuya düşürülmüştür o yüzden pek büyük bir savaş değildir.) sonrasında Bizzat I. Mehmet'in yönettiği orduya karşı kaybetmiştir ve İbret-i Alem için katledilmiştir.Yani bu dangalağın Alevilikle ilgisi yoktur.
Osmanlı'yı bilmeyenler için Prof. Ahmet Şimşirgil'in Kayı adlı eserini öneririm hem Osmanlı'nın genel tarihini hem de amaçlarını bunu neye dayandırdıklarını daha iyi anlayabilirsiniz.Bana okulda öğretilen ve yanlışlarla dolu olan "ResmiTarih" zırvaları ile gelmeyiniz.Malum o tedrisattan geçen bazı(ağır laf edecektim ama neyse)ları İstanbul'un Fethi'ni bile gereksiz bulabiliyorlar.O yüzden birazda karşı fikirleri okumanız olayların gerçeklerini anlamanız için daha yararlı olabilir.
Biz Lozan'la sadece bir devleti tasfiye etmedik.Aynı zamanda hayallerimizi de tasfiye ettik...