(20-10-2018, 04:58)Voidian : Madem konusu açıldı bizim yıkılmamız kısmına da değineyim. Yukarda güzel oyundu demişsin, şahsen 4. turda şehrime eagle warriorlar saldırırken ne oyunun bana hiç te güzel gelmiyordu. Az önce de belirttiğim gibi bu jax'ın suçu değil fakat ben ve ayro için de güzel geçen bir mp de değil. O başlangıçtan sonra daha düzgün ayarlarla oyun yeniden kurulabilirmiş. Bu haliyle bize katılımcıların katılamadığı bir mp deneyimi oldu.
Kendi adima konusmustum zaten. 20.turda yikilsaydim benim icin de guzel bir oyun olmazdi. Ben en bastan beri kultur kasmaya odaklandim ve bunu bir olcude basardigimi dusunuyorum. Ayrica baslangic yeri olarak da asiri derece sansliydim. Biraz daha yetenekli bir oyuncu olsaydi benim konumumda simdiye oyunu kazanabilirdi.
(20-10-2018, 07:42)Scallion : Haklisiniz bu yüzden shuffle ve balanced ayarlarla başlamalıyız diye söylemiştim.. Early Rush yapılabilecek Pangea MP için "bence" pek uygun değildi.. Çünkü, Late Game hedefleyen oyuncular için bu tür mapler zor oluyor.. AI ile oynarken bunun sikintisini epey yaşamıştım. Kendimi savunmaya çalışmaktan gelişmiyordum.. Bu da sizi Aztec'in yaptığı gibi early game de askere abanıp sürekli savaşmaya mecbur bırakıyor.. Her halükarda early de askerleri guclu olan civ avantaj sagliyor.. Ayrıca oyunda barbarlar yoktu bu da early rush yapmayı Aztec için biraz daha kolaylaştırdı..
Önerildiği gibi oyunu tekrardan kurmalıydık.. Ama şu an için epey geç oldu.. Bir dahaki oyunda daha dikkatli oluruz..
Civ6 bana kalirsa herkesin esit sartlarda basladigi bir oyun degil. Sans onemli bir faktor. Oyun, maalesef oyunculari hangi ayarlarda olursa olsun rasgele ve dengesiz olarak koyuyor. Baska bir oyun acsa idik de bu seferde baska oyuncular kotu bir konuma duseceklerdi. Jax ile Yafes arasinda ne gecti bilmiyorum ama Civ6`da karsi tarafa bariz bir sekilde ustun olmadigin surece savas acmak cok mantikli degil. Jax, sana ve Ayro ya rush yapmayi karli gorup yapmis olabilir. Yafes`e yonelecegi sirada guc Yafes ordu basmis ve guc dengesini saglamis olabilir. Sahsen ben olsam military powerda bariz bir fark olmadan savas acmazdim. Polonya`ya savas acmam biraz istasnai oldu cunku yegane sebebi beni kendi dinine ceviren birimleri kendi askeri birimlerimle engellemekti. Nitekim bunu engelleyince baris istedim ama kabul edilmedi. Savas uzun surunce savas yorgunlugu birikti ve suan sehirlerimde amenity dusmus durumda.