22-11-2018, 20:58
hiçbir çelişki yok söylediklerimde.. dediğimin arkasındayım. osmanlı bunu yapar demedim. osmanlı oynayan akıllı adam bunu yapar dedim. ben osmanlı olsam bunu yaparım. avrupa ile uğraşıp sonunda yok olan osmanlı görmekten bıkmadınız sanıyorum.asyadaki yayılışı kısıtlamak istiyorsanız asyayı yasaklar tüm ülkeleri avrupadan verir herkese aynı imkanı sunarsınız.herkes kolonicilikle uğraşır ticaret şirketi kurar deniz savaşları yaşanır felan filan. şu halde kolonici devletleri blobluyorsunuz. vassal mekaniğinin ne kadar kullanışlı olacağını sen de bende biliyoruz. hele ki 4 vassalla oyun sonu patlayan duman çok daha iyi bilir.oyun başı 2 regiona sahip osmanlıyı kısıtlıyorsunuz timuru kısıtlıyorsunuz ama koloni ile çok rahat güçlenebilecek devletlere kısıtlama yok.bu oyunun ismi avrupa blob yani. onu analtmaya çalıştım. dolayısıyla kuralları iyice incelediğimde ben keyif alamayacağıma karar verdim. siz keyif alır oyunu istediğiniz gibi oynayabilirsiniz. size iyi şanslar. oyunun iyi bir oyun olup olmayacağını artık st twitchde izler görürüz. umarım yanılırım..