(05-01-2019, 17:04)Mabella : Osmanli'daki oyuncular sezar ve justicar'a laf etmiyecegim cunku savassakta saygi duydular bana. Bir şekilde iyi kotu iliskimiz oldu kendisiyle. Lakin aes'e hic yakistiramadim. Truce bozdum diye kinlendi bana belli ki ama benim tek istegim sicak denizlere inmekti tarihsel rusya oynamal istedim hele ki basimda katerina varken.
Askerlerini bharat uzerinden topraklarima sokarak kendince gerilla taktigi uygulamaya calisti. Malaya:ya kadar kovaladim kacacak yer kalmayinca cin'e girdi. O arada sibirya'da da aynisini yapti. Ordu gorunce kac. Sanki kovalamaca oyunu oynuyoruz kodugumun yerinde. Kurallarda yazdigina gore 99 score olana kadar her turlu pisligi yapabilirmisiz. Guzelmis yinede istedigimi alabildim cok sukur. Diger savasta boyle sansim olmadigindan sadece 3 toprak istememe ragmen nasil olsa 900 adm var istedigim kadar beklerim diyerek oyuna ve bana duydugu saygiyi belli etmis oldu. Gucunle, tecrubenle, diplomasinle savas kazanamayinca boyle cirkinlesmek gerekiyormus. Ben bu oyunda 1444den beri yaptigim hic bir hamlemden pisman degilim. Sansliydim aslinda birazda bu oyun. Ulkemin gucunun sinirlarini zorladim. Cok iyi dinamik diplomasi yuruttugumu düşünüyorum. Yeri geldi fransayla bile muffetik olduk. Bu sayede rusya ayakta kalmayi basardi.
Ona niye saldirdin buna niye saldirmadin diye hesap sorma hakkiniz yok. BEN GEREK GORMEDIM. Belli ki kendimce sebepleri var. Otto İstanbulu salsaydi bir sonraki hedefim prusyaydi.(Neden bu kadar bekledin diyeceklere ise prusyayi koruma amacim fransaya haddinin bildirilmesi idi. Cakma napolyonumuzun(Yanlis anlaşılmasın berkay cok iyi oyuncu saygim var maksat oyun ici goygoy) rus seferi pahaliya mal oldu ve haddi bildirildigi icin artik koruma geregi duymuyordum) Ottoya da ustu kapali belli ettim bu durumu. Ama kendisi kiyamadi prusyaya. Koreyle tek basina kalabilecekken kendisi bana uyuz oldugu icin vermedi bende sinirlenip ciktim.
Alıntı: Askerlerini bharat uzerinden topraklarima sokarak kendince gerilla taktigi uygulamaya calisti. Malaya:ya kadar kovaladim kacacak yer kalmayinca cin'e girdi. O arada sibirya'da da aynisini yapti. Ordu gorunce kac. Sanki kovalamaca oyunu oynuyoruz kodugumun yerinde.
Ne yapmam gerekiyordu? 3 senede bir açılan truce break savaşlarında nasıl oluyorsa kaybedicem diyip teker teker toprakları peşkeş mi çekecektim? Bu diğer oynayan Osmanlı oyuncularına haksızlık değil de ne olurdu?
Alıntı: Kurallarda yazdigina gore 99 score olana kadar her turlu pisligi yapabilirmisiz.
Pislik yapılan hiçbir durum yok. Toplam 4 adet ülkeyle savaştaydım ben o arada akbaba sürüsü gibi üşüştünüz devletin üstüne. Bu devletlerden birisi de hiçbir alakası olmamasına karşın Koreydi. Yani bu adamın ne Bharat ne Rusya korkusu yok ki bu adam sizin savaşınızı baltalamak olsa bile Osmanlı fethine çıkabiliyor. Üstülik Skor kazanamamanız tamamiyle kendi stratejik hatanız. Hiçbir devlet kendi savaş hedefini ele geçiremediğinden düşük skorlarda kaldınız. İsyancıdan sonra aldığın toprak ile çok rahat istediğin yerleri alarak stab hit atabilirdin ama sende bence sende Prusya-Bharat ikilisinden savaş ilanı alacağını biliyordun ki umutsuzluğa düştün. Ben sana stab hit attığımda direnmeye çalışırken iyi hoşta ben kendi imkanlarımla açıkca birbirlerine düşmancıl olması gereken Prusya-Rusya-Kore devletlerine direnebilmeye çalışmamın neresi yanlış? Ben senin savaş ilanı alacağını biliyordum ki savaşı uzatabildiğim kadar uzatmaya çalıştım. Bunda herhangi bir yanlış yok. Üç devlete 100 ws vereceğime iki devlete 100 ws veririm daha iyi. Üstelik ülkede işgal varken bharatta savaş açmaya çekingen durumda kalıyor. Her yönden ben devlet topraklarını koruyabildiğim kadar korumaya çalıştım. İşgal boyunca üç devleti birbirine düşürmeye çalıştım ve böyle bir durumda olan bir devlet için yapılabilecek en uygun davranış bu olur. Ortada size engel olan bir durum varsa bunu siz kendiniz yaptınız o halde sorunu kendiniz çözmelisiniz.
Bu sana açılacak olan savaşı beklediğimin kanıtı;
Bu kore'nin üstün diplomasisi;
Bu 30-40 ws ye sahipken benden istenen anlaşma ve bu anlaşmayı kabul etmem bekleniyor;
O kadar sene işgalde kalmışken tek bir stab hit yememem zaten devletlerin açgözlülüğünü kanıtlar nitelikte. Başka hiçbir açıklama yapmama gerek yok ama buna mecbur bırakıldım. Siz birbirinize sınırken dayanışmalı oyun oynayarak üstün diplomasi yaptığınızı zannederek mutlu olun ama olay hiç öyle değil. Ben nasıl Vijayanagar tehditine karşı hep diken üstünde kaldıysam o Kore'ninde benzer korkulara sahip olması gerekiyordu ancak bende salaklık varmış. Keşke Bharat'a haraç adı altında subs bağlasaydımda oyunun sonuna kadar hiç savaş korkumuz olmadan gül gibi geçinseydik.