Karakterin Adı: Paşabey Ahmed
Milliyeti (Osmanlı tebaası olmalı): Karadeniz göçmeni Türk
Yaşı: 24
Görevi (Askerlik, Diplomasi ya da Yönetim): Yönetim-Askerî
Kişisel Özellikleri:Uzun boylu,azimli,adaletli,kibar,güçlü,gözüpek,zeki,kurnaz ve üst düzey eğitim/tecrübesi var.
Siyasi Duruşu (İttihatçı, Saltanatçı, Ahrar Fırkası ya da Tarafsız): Tarafsız(Dengeli,Türkçü ve Devletçi)
Memleketi: Kuzey Karadeniz,Kırım/Bahçesaray
Mevcut Konumu:İstanbul
Ek olarak: Kırım'ın Hânzade kolundan gelen Paşabey'in ataları 18.yy'da Kırımın Rus keferesinin eline düştükten sonra dönemin halifesi ve padişahı tarafından can ve mal güvenliği ile Osmanlı yurdunun kapılarını açmasıyla beraber İstanbul'a padişaha hizmet için göç etti.Devletin gerek ordu gerek diplomatik gerekse yönetim kadrolarında başarılı görevler yapan ailesi ile beraber artık halkın ve yönetimin gözünü ayırmadığı bir aile oldu.Aile olarak Rus karşıtı İslami-Türkçü bir politika izleyen Paşabeyler(Hanbeyler olarak da anılır.).Ahmed beyin ilk sahneye çıkış seneleri II.Abdulhamid vaktinde olan Yunan Harbi sırasında olup 13 yaşındayken Selanik'ten Kızılyay dediği atla cepheye kaçmasıyla bilindi.Gerekli paşalar tarafından atalarının hürmetine ceza olarak İstanbul'a yollandı ve Abdulhamid'in bir yaveri ve danışmanı oldu.Bu sırada Osmanlı soyundan gelen biri ile nişanladı.Kibar ve zekiliği ile saltanata muhalif olan olmayan herkesle iyi geçindi.Baskın sonrası yeni hükümet Paşabeyin devlete yardım edeceği konusunda hem fikir olup sürgün veya idam kararlarından vazgeçtiler.Paşabey görüşlerine sadık kalıp adımlarını devlet için atmayı düşünüyor.@mh051020 bu arada sen twtdeki mh misin?