spherelerini kelimesinin türkçesini yazsan dediğini anlayabileceğim dostum.. nationalism ve imperialism araştırması hangi bölümde ayrıca.. danimarkadan holstaini aldım bi toprak daha vardı onu da aldım.. danimarkada kültürümde olan toprak kalmadı.. fransadan alsas loren onu anladım da avusturyadan nereyi alacağım.. güney almanyadaki alman devletçikleri etkim altında.. (bavyera baden württemburg) bu toprakları annexlemem mi gerekiyordu?
yani kısaca durumumu özetleyeyim..
kuzey almanya federasyonunu kurdum.. alsas loren bende değil.. güney alman devletçikleri etkim altında.. şu durumda nereleri almam gerekiyor almanya için.. sadece alsas loren yeterli midir? alsas loreni almak için hem fransa hem de rusyayla savaşmam gerekecek de :D o çok zor olacak.. hadi fransa teketekde alınır da rusyayı nedeceğuk :D müttefikimiz de yok ..
yani kısaca durumumu özetleyeyim..
kuzey almanya federasyonunu kurdum.. alsas loren bende değil.. güney alman devletçikleri etkim altında.. şu durumda nereleri almam gerekiyor almanya için.. sadece alsas loren yeterli midir? alsas loreni almak için hem fransa hem de rusyayla savaşmam gerekecek de :D o çok zor olacak.. hadi fransa teketekde alınır da rusyayı nedeceğuk :D müttefikimiz de yok ..