(30-04-2020, 21:54)Voidian : Ben şahsen 2020'de alınacak bir konsol olduğunu düşünmüyorum. Bundan 3-4 yıl önce bu soruya çok farklı bir cevap verebilirdim ama konsol ile yeni tanışacak biri için 2020 yılında 3.5" ekranda oyun oynamaya başlamak pek kabul edilebilecek bir şey değil. Bütçeyi arttırıp n3ds xl veya 3ds xl modellerine bakmak ta artık pek mantıklı değil, o fiyatları göze alan üzerine daha çok koyup switch alabilir.
3DS, 3DS XL ve N3DS XL kullanmış biri olarak zamanında nasıldı yorumunu yapacak olursam. Beni maalesef ne kadar oyunları çok çok güzel olsa da konsolun kendisi PS Vita'nın yanında tatmin etmemişti. Hem Yukare'nin de bahsettiği gibi sağ analoğun olmaması bazı oyunları neredeyse oynanmaz duruma getirmesi hem de konsolun Vita ile kıyaslayınca kasasının çok daha dandik/ucuz/dayanıksız olması Vita'dan geçerken kötü hissettiriyordu. New 3DSlerde gelen sağ analog da pek kullanalacak gibi değildi.
Gözlüksüz 3D olayı için de karışık hislerim var. Bir yandan sadece gimmick teknoloji olduğu gerçeği var, yani 3D açık diye ben ek bir immersion hissetmiyordum ama diğer yandan gözlüksüz 3D görebilmek müthiş bir teknolojiydi. Bu yüzden ne övesim ne de gömesim geliyor.
Son olarak konsolun bugünkü konsollara en çok devşirilmiş olmasını istediğim 2 ekran meselesi var. Fakat o olay da Wii U'daki bir kaç göstermelik şeyi saymazsak maalesef 3DS'ten sonra terkedildi. Üstte oyunu oynarken altta haritayı veya envanteri görmek çok güzeldi. Hatta bu olay Sony'nin de bir ara ilgisini çekip zamanında PS4'te telefon ile bir kaç oyundu aynısını yapmaya çalışmıştı ama o da kullanıcı tarafında pek talep görmedi.
Senin de dediğin gibi ekran boyutu 2020 standartlarının altında ve tek analog zaman zaman sıkıntı yaşatıyor. Evet 3DS oyun kütüphanesi olarak gayet zengin ancak dönemsel rakibi sayılan diğer konsol PS Vita’nın da kütüphanesi (God of War Serisi, Killzone, Uncharted, Little Big Planet, Gravity Rush, JRPG’ler... ve daha neler neler) hiç fena değil, PSP oyunlarını oynatması da cabası. Eğer kişi el konsolu alacaksa, PS Vita 2020 standartlarına daha uygun bir konsol; gerek ekranı gerek dokunmatik yüzeyi gerek retro severler için emülatör kapasitesi olsun PS Vita’yı kişinin Nintendo oyunlarına özel bir ilgisi yoksa daha çok tavsiye ediyorum.