Ruhları Tanrı'nın ışığı ile doğruluğa eren bütün kulları selamlar, ruhları sapkın akılları nedeniyle karanlığa gömülen kafir ve sapkınlara ise Tanrı'dan merhamet dilerim.

Fransa Kralı @Alcarin ile onların teklifleri üzerine bir tücaret anlaşması imzaladık ve ittifak kurduk. İttifakımız Avrupa'daki kafir ve sapkınlara karşı verdiğimiz savaşı pekiştirirken, umarız ki Papa Efendimizin takdirini kazanabilir.

Venedik ile imzaladığımız ticaret anlaşması bizi oldukça hoşnut kılmıştır. Ticaret yapmak isteyen diğer devletler ile de anlaşma yapmaya sonuna kadar açığız.

Hükümdarlığımın ilk dönemlerinde İberya'yı tek çatı altında birleştirmeyi hayal edip dursam da, Güneyimizdeki Berberi Kabilesinin saldırgan olmayan tavrı ile bu hayalden vazgeçip iki dinin de özgürce var olduğu huzurlu bir İberya'nın Katolik Kuzey tarafında yıllarca halkımın refahı için çalıştım. Ama bu huzur geçtiğimiz günlerde bozuldu. Papa Efendimiz'in yolladığı mektuptaki uyarı nedeniyle Berberi sınırlarının içlerine casuslarımı yolladım ve gördüğüm manzaradan beni şoke etti.

Sınırlarımızın hemen dibinde büyük bir ordu toplayan berberileri kınıyor ve bunu bir SAVAŞ İLANI olarak kabul ediyorum. Bütün Katolik devletlerden kafirlere karşı vereceğimiz savaş için hayır duası istiyor, ve selamet diliyorum.