30-10-2020, 03:10



// Xueliang ve Çan Kay Şek yan yana
Taaruz başlamıştı. Xueliang ve diğer generallerin tahmin ettiği üzerine Mançuryalı birlikler kolay bir şekilde dağılmıştı. Cephe dağıldığı sırada desteğe gelen Japon birimleri bile dağılmıştı. Ordu ve Generaller büyük sevinç içinde Beijing'i geri ele geçirdiler. Xueliang'ın 3. Ordusu son derece iyi ekipmanlara sahip olduğundan dolayı Topu bile olmayan, kıyı kısmını tutan Japon birliklerini rahatça dağıttı.
Halk arasında Xueliang taaruzunun başlangıcının başarılı olmasının tek sebebinin Xueliang'ın yeteneği olduğunu savunanlar oldu. Ancak Çan Kay Şek'in taraftarları çok fazlaydı. son 30 yıldır olmayan gelişmeyi 5 yılda yapmış ve ülkesini endüstri geriliğinden kurtarmıştı. Demokrasi reformları ve Ordu reformları sayesinde Japonlara karşı eşit duruma gelmiştik. Hatta daha güçlüydük. Ama generallerin arasında geleneği korumak isteyenler de olmadı değil.
Fransızlar ve Bolşeviklerden öğrendiğimiz savaş taktikleri bize çok şey kazandırmıştı. Özellikle Sovyetler sayesinde askerlerimiz Japon askerleri gibi olabilmişti. Sovyet ve Fransız generalleri Xueliang ve Du-Yuming'e birçok Avrupalı taktikleri göstermişti. Topları ve Tankları Japonlarınkinden çok daha iyiydi.
Sovyet tüfeği patentini alıp onu üretmeye başladık. Gerçekten Çin tüfeklerinden kat kat kullanışlıydı ve daha az uğraş gerektiriyordu. Tabii ki bu tüfekleri ilk kullanan ordu Xueliang'ın ordusu oldu.
Taaruz sırasında küçük çıkarma denemeleri oldu. Ancak kıyı garnizonumuz her zamanki gibi Japonları denize dökmeyi başardı. Çan Kay Şek sayesinde belki eski tüm Çin topraklarını toplayamayacaktık ama yine de çoğu Şeflik artık bizimleydi. Halkımız yine bir kase pirinç ile gün geçiriyordu ancak savaş bittiğinde her şey yoluna girecekti, en azından Çan Kay Şek öyle söylemişti.