[MP] Victoria 2 - HPM Multiplayer: Aralık 2020
YsaHdM.jpg

Söze tüm dünya devletlerinin dostu olduğumuzu belirtelerek başlıyorum.Biz aç adamın kazanacağını açgözlü adamın ise hiçbir şey kazanamayıp hatta kaybedeceğini bilerek bu yola çıktık.Geçen 14 yılda Paris Şehir Hastanesinin açıtık.Sağlık alanında dünyanın önde gelen devletlerden biri olmak en büyük gayelerimizdendir.Fransada dört bir yanda okuma kursları açıp ülkemizin okuryazarlığını bir üst noktaya çıkardık.Dünyada 5.sırada olan sanayimizi Büyük Britanya ardında 2.liğe yükselttik.Geçen 14 yılda yaptıklarımız buraya sığmayacak kadar çoktur biz her şeyi Fransa için yaptık ve yapacağız.İsteyen herkes Fransanın kapısını çalıp istediği fabrikayı söylerse Fransız yatırımcılar gereğine bakacaktır.Prusyayla aramızda bir sürtüşme oldu bu sürtüşme 2 ülkede müttefikimiz Büyük Britanyanın ise 1 ülkede problemi çıktı.Biz her devletin dostu olduğumuzu başta yazdığımız gibi diplomatik bir dille önce uyardık.Sonra Prusya hala devam edince müzik notası değil Fransız Dış İşlerinin son ana kadar kullanmamaya gayret ettiği diplomatik nota gönderdik ve ne yazık ki 1850 ortasında bir savaşa girdik.Savaşta sıcak çatışma yaşanmasa da Fransızlar Prusya sınır şehri Saarbuckeni ele geçirdi.Müttefikimiz bizi Londraya davet etmiş.Biz davete icap edicez her zaman savaş olmamasından yana bir devletiz ve hep bunu isteyeceğiz.Fakat bizim ön şartlarımız vardır bunu bizzat Avusturya Arşidüküne ve Prusya Kralına ilettik.Müttefikimizle ile ise fikir alışverişini sürdürmeye devam edeceğiz.Biz illettiğimiz şartların tamamında adil olduk açgözlülük yapmadık.Şartlarımız Avrupadaki dengeyi en üst düzeyden gözetecek şartlardır.İlk olarak Prusya madagaskardan çekilecek ve Fransaya bırakacak.İkinci olarak Prusya İsviçreden çekilecek bura da Fransaya bırakılacak İsviçrede diğer istediğimiz gelecek 100 yılda bir yabancı askerin İsviçreye girmemesi olacaktır.Ne biz İsviçre üstünden Almanyaya girecez ne de karşı taraf İsviçre daima tarafsız kalacaktır biz burda ilk sözümüzü vererek başlıyoruz karşı taraftan da aynı sözü istiyoruz ve İsviçreinin Fransa etki altına girmesini istiyoruz..Fransa 1936 ya kadar hiçbir askerini İsviçreye sokmayacaktır karşı taraftaki iki saygın ülkeden de bu sözü bekliyoruz.Üçüncü olarak Fransanın kaybettiği prestijleri telafi etmesi bakımından 1856 ya kadar Rhineland bizde kalacak 1856 da savaşsız Prusyaya teslim edilecek gelecek 4 yılda ise yeni bir ateşkes imzalanacak 1860 a kadar Prusya Alsace Lorraine saldırmayacak.1860 yılından sonra ise güçlü olanın elinde kalacaktır.Bizim ön şartımız bunlardır.Bunlar imzalanmadan biz seferberliğimizi devam ettirecez.Saydığımız tüm teklifler Avrupa güç dengesini gözeten aç gözlü olmayan tekliflerdir.Kaybettiğimiz 150 prestijin ve pazar önceliğinin bir bedeli olmalıdır.Bu bedel ise adildir.Haftaya Londrada iki taraftan da tek askerin ölmediği bir antlaşmayla ayrılacağımızı umuyorum.Tüm ülkelere ise Fransız iyi dileğini gönderiyorum.
[+] 2 üye notrdum nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Victoria 2 - HPM Multiplayer: Aralık 2020 - Yazar: notrdum - 12-12-2020, 02:33
vic2 mp - Yazar: SENCER TÜRK - 24-01-2021, 17:41

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.