Vorteks Birliği, başlangıçta Kıta'nın önde gelen tüccarlarının bir araya gelerek ticarette yeni kurallar belirleyip, atılım yapmak için kurduğu bir birlikti. Bazı krallıkların kendi sınırları içinde vergileri artırması ve bazı tüccarları sınır dışı etmelerinden sonra, zaman içinde krallıklara kafa tutabilecek gücü elde ederek, kendilerinin sahip olduğu topraklarda oligarşik bir yönetim kurdular. Bu oligarşik yönetim, kendilerini tehdit altında hissetmedikleri sürece son derece barışçıl ve ticaret düşkünü insanlardan oluşuyor. Para kazanmaya devam ettikleri sürece, kendileri için hiçbir problem yoktur. Daha önce Kıta'nın güçlü bir krallığı ile savaştılar. Sınırları içindeki halklara sağladıkları düşük vergi ve yüksek yaşam standartları sayesinde bu savaşta halktan tam destek sağlayarak, destansı bir direniş ile saldırgan krallığa diz çöktürdüler. Bayraklarındaki kule, halkın sarsılmaz desteğini temsil ediyor.
Vorteks Birliği'nden Kıta'daki Tüm Ülkelere Duyuru :Tüm hükümdarlara esenlikler dileriz. Dostane politikamızdan asla vazgeçmek istemeyiz. Hepinizle ticaret ve dostluk anlaşmaları yapmak için can atıyoruz. Karşılıklı kazanabiliriz.
Vorteks Birliği
Hamlem :Bitişiğimdeki altıgene genişliyorum. (-20 altın)
4 tarla inşa ediyorum. (-20*4=-80 altın)
-
Toplam = -100 altın.
Sahip olunan altın = 105 altın.
Tur sonu net altın = 105-100= 5 altın
Sıradaki oyuncu: @Elefsar