24-05-2021, 18:35
Sarı Prusya'nın göz kanatıcı olduğu konusunda herkes hemfikir olabilir, mizahi bir unsur hâline geldiği için gayriciddi biçimde kullanırlar zaten.
Bunu Martin Anward'ın Paradox Plaza'daki iletisinden öğrenmiştik.
Hoş bir özellik, bayraklar İngiltere kolonilerinde olduğu gibi süzerenin bayrağı ilave edilerek yapılır diye tahmin ediyorum.
Victoria 3'ten en büyük beklentilerimden biri de sıralamanın daha az kısıtlayıcı olmasıydı. Bu değişiklik bu durumu ortadan kaldırmada büyük bir rol oynayacaktır. Beklentilerimin bir bir gerçekleştiğini görmek beni umutlandırıyor.
"Topluluk inşası" ve "şekillendirme" vurguları birkaç yerde tekrar edilmiş, bu iyiye işaret.
(24-05-2021, 17:58)Attila the Hun : Victoria 3'te görev ağaçları olacak mı? Eğer öyleyse başlangıçta hangi devletlerin görev ağacı olmasını bekleyebiliriz?
Görev ya da odak ağaçları yok çünkü oyunun topluluk inşası yönünden dolayı bir ülkeyi yönetirken birkaç "doğru" yol olmasını istemiyoruz, yine de tarihî ülkeler kurmaya teşvik edecek (tek bir yola zorlamayacak şekilde) mekanikler olacak.
Bunu Martin Anward'ın Paradox Plaza'daki iletisinden öğrenmiştik.
(24-05-2021, 17:58)Attila the Hun : Peki ya bayraklar? Farklı bir tür hükûmet başa geçtiğinde özel bir bayrağımız olacak mı?
Victoria 2'den daha ileriye giden güzel bir sistemimiz var. Bayrağınız hükûmet türünüze göre değişmekle kalmayıp süzereninizin kim olduğu gibi faktörlere göre de değişecek.
Hoş bir özellik, bayraklar İngiltere kolonilerinde olduğu gibi süzerenin bayrağı ilave edilerek yapılır diye tahmin ediyorum.
(24-05-2021, 17:58)Attila the Hun : Süper güç sıralamalarına nasıl karar verilecek?
Ülkeler esasen güçlerinin (askerî kudret, ekonomik kudret vb.) bir toplamı olan prestije sahipler. Büyük Güç ve Süper Güç gibi kademeler küresel ortalamaya bağlı olarak belirli miktarda prestij gerektiriyor, bu yüzden Süper Güç sayısında sınırlama yok.
Victoria 3'ten en büyük beklentilerimden biri de sıralamanın daha az kısıtlayıcı olmasıydı. Bu değişiklik bu durumu ortadan kaldırmada büyük bir rol oynayacaktır. Beklentilerimin bir bir gerçekleştiğini görmek beni umutlandırıyor.
(24-05-2021, 17:58)Attila the Hun : Ülkeler "idealara" veya onları birbirinden ayırt edecek başka bir şeye sahip olacak mı?
Ülkelerin oynanışı çok farklı olacak ve farklı oynanış tarzları gerektirecek, "topluluk inşasının" olayı ülkeyi istediğin gibi şekillendirmek olduğundan belirli ülkelerin oynanış tarzlarını fazla kısıtlamama konusunda dikkat ediyoruz. Ülkeler arasındaki farklardan biri Çıkar Gruplarının kendi doğası, örneğin devlet kiliseleri için ideolojiler.
"Topluluk inşası" ve "şekillendirme" vurguları birkaç yerde tekrar edilmiş, bu iyiye işaret.