(16-06-2021, 04:36)Rosa Corde : Topraklarımızı vassallara eşit olarak nasıl dağıtabiliriz. CK2 de saraya soylu çağırıp dağıtıyordum. Bu oyunda bulamadım. De jura olarak dağıtmazsam da rahat edemiyorum. Çok kötü bir görüntü oluşuyor. Herkese bir toprak. toprak sahiplerinden birine bir düklük. Krallığın de jure düklerine de bir krallık. Böyle olmazsa içimde rahatsız bir duygu oluşuyor :d
Herhangi bir karaktere sağ tıklayıp ünvan ver seçeneğine tıklayıp ünvan verebiliyorsun veya sana ait olan toprağa tıklayıp birine ver seçeneğini seçebilirsin. Öncesinde saraya davet etmene gerek yok zaten ünvan verdiğinde sarayından ayrılıyor.
Herkese bir toprak. toprak sahiplerinden birine bir düklük. Krallığın de jure düklerine de bir krallık. Bu şekilde dağıtsan bile otorite seviyen yüksek değilse aralarında savaş çıkar ve güçlü olanlar mülk limitini doldurana kadar toprak elde etmeye çalışır. Yani neden herkese bir toprak vermek istediğini anlamadım. Bölgede askeri açıdan en güçlü kontu dük yapmalısın yine aynı şekilde en güçlü dük kral olmalı ve isyan çıktığında bastırabilmeli. Yoksa isyana senin müdahale etmen gerekiyor ve oyunda sana karşı isyan edilmemişse bildirim gelmiyor. Bu yüzden bazen değişen ünvanlardan haberin olmuyor.
Halk isyanlarını azaltmak için de ünvanı verdiğin kişi bölge halkıyla aynı kültürden ve dinden olmalı.