24-06-2022, 22:59
(Son Düzenleme: 24-06-2022, 23:03, Düzenleyen: White Lion.)
(24-06-2022, 13:55)Takeda Akane : Roma genişlerkende insanlar acı çekti bu o dönem için kaçınılmaz.doğru diyosun . ama bizim osmanlı balkanlarda genişlerken veya attila ilerlerken de oldu mu . yani merak ettıgım bir ülke müslüman tengrici vs olsa da büyürken genişlerken hertürlü kadınlar ve cocuklar acı cekıyor demı ? mesela endülüsler arabistan dan ta hispanya ya ilerledi . gene aynısı demi ?
(24-06-2022, 16:22)Legnica : attila soykırım yapsa ne olur yapmasa ne olur bu neyin romantizmi ben anlamadım günümüzün medeniyetinin etiğiyle geçmişi ölçmek doğru değil, kaldı ki attila değil mesela 3. murat tarih kitaplarına göre 135 cocuk sahibi, serdar-ı ali süleyman han bile 46 yıllık iktidarında öyle bir harem hayatına sahip olmadı ayrıca bilirsiniz 3. murad ordudaki yozlaşmanın müsebbibidir, kundakda ki bebekler de dahil 19 cocuk katleden padişahımız da var bunlara acımanın bir manası yok insanların hayvani ve hırsi güdülerinin sonucları gecmiste olağan seyler.dostum anlamak istedıgımı müslüman tengri yahudi yani ne olursa olsun mesela askerlere köyleri bastı diyelim . gene kadınlar cocuklar ölüyor demi . hadi siz gidin burdan diyen ırk varmı ? attila akın ve yağma ile genişlerken galiba köle alıs verisi de vardı . yani çözmek istedıgım bi ülke büyürken temellerinde hep acı var demi ? hatta osmanlıda bile böyle mi . mesela karamanoğullarına saldırdı haritadan sildi . bunların kadınları cocukları ne oldu . merak ettıgım bu :))