Emir Gazi Bin Hamid - Gırnata
Bu emirlik ne zorlu bir yükmüş. Gırnata dışında bir yudum su içen koyunun hesabını veriyoruz. Bu seviye çok yaşlandırdı beni çok...
İlk işim Kuzey Doğu'da isyanları ile meşhur emirin topraklarını almak oldu, nihayetinde yeni bir emirlik kurunca da sultanımız şeyh olan @korkusalan ı benim himayeme verdi.
Gırnata başta olmak üzere hem iktisadi hem askeri bina ve gelişimleri yürüttüm. 25 senede 6 hanım değiştirdim. Topraklarımızı iki katına çıkardım.
Kuzeyimizdeki Barselona Emiri @majester hakkımda öğrenmiş olduğu bir iftirayı halka yaydı, neymiş zinacıymışım. Kızın rızası vardı bi kere, ayrıca düğün arefesindeydik, dedikodudan 1 gün sonra da evlendik. Ama bu tavrı içime oturdu, karakterim gereği kin duydum.
Tabi zinacı olduğum yayılınca da tüm meşru hanımlarımla ilişkim bozuldu. Beni yalnız bıraktılar. Çok strese girince de çareyi otta buldum. Kafası mevcut dertlerimden uzaklaşmamı sağladı.
Biraz kinci, biraz gaddar bir tipleme olmaya başladım. Sürekli yaptıklarımı eleştiren varisimi bir gün dayanamayıp hapse attım. Üzerine sinirlenip işkence ettim, zindana sürdüm. Çok zaman geçmeden öldü. İşin kötü tarafı bunları yaparken ve dahi sonrasında hiç pişmanlık duymadım. Üzerine ilginç bir tatmin duygusu bile oldu.
Çok geçmeden beni sinirlendiren diğer oğluma da benzer bir şey yapmaya kalkıştım. Tabi kendi görüp geçirdiği ve akıllı olduğu için ben yakalatamadan kaçtı. Önce Kastilya'ya sonra da Bağdat'a. Ölünce gelip tüm topraklarıma konacak, beni en çok da bu üzüyor.
Bu olaydan sonra akıllanmış olacağım ki diğer çocuklarıma dokunmadım.
Ama bu kaçırma, hapse atma ve işkence yapma arzumu bastıramıyordum. Önce mahallede takılan bir kadına işkence yaptım, kesmedi tabi. Sonrasında eski bir hesabı kapatma ihtiyacı içerisine girdim ve @majester in karısını kaçırdım. İşkence yapıp zindana sürdükten 3-4 gün sonra fidye ile serbest bıraktım.
Daha sonra da @okocpinar ın karısını kaçırdım, ona da işkence yaptım, ama henüz zindana atmadım, kocasının da haberi yok sanırım. Öğrenince fidye ile gönderebilirim.
Arada @Pharmacist ile çıkan bir isyanı bastırdık, Kuzey'de Kastilya Krallığı (@Sxario) iki kere iç savaş yaşadı, ikincisinde ülkesi bölündü. Çok geçmeden toparladı tabi.
Aslında çok sakin bir kişiliğim vardı, ama İberia entrikaları beni bu hale getirdi. Sonrasında ne olacak merakla bekliyorum... Çok ömrüm de kalmadı zaten...
Güzel Ülkemiz