Bildiğiniz Yabancı Diller
1)İngilizce: Okul hayatında gerek lise gerekse üniversitede öğretilmeye çalışılmasına rağmen hiçbir şey öğrenemediğim dil. Ancak üniversiteden sonra tamamen kendimin nasıl dil öğreneceğimi çözmemle öğrendim. shakespeare, edward gibbon vb yazarlardan zorlanmadan okuma yapabilecek düzeyde biliyorum.
2)Almanca: İngilizcenin hemen ardından daha çok araştırmalarımda kullanmak amacıyla öğrendim. Edebi metin düzeyinde olmasa da araştırmalarımda kullanacak seviyede biliyorum.
3)Arapça: Bir gazla öğrenmeye başladığım dil. Yapısındakii farklılıklar sebeiyle zorlandım. Ancak zamanla bunu da aştım. Akrabalarımın ciddi bir kısmının ve arkadaşlarımın Arapça bilmesinin faydası çok oldu. Aşırı iş yoğunluğu sebeiyle öğrenimim kesintiye uğradı. Kelime bilgisi eksikliği mevcut.
Ne sosyal hayatta ne de iş hayatında Türkçe' den başka bir dili kullanma ihityacım yok. Bu durum da öğrenmeyi yavaşlatıyor. Her ne kadar bilsemde seri konuşmada sıkıntı yaşıyorum. Gerçi hiçbir zaman da konuşma amacıyla öğrenmedim. Seri konuşmayan biliyor sayılmaz diyebilirsiniz. O duruma birşey diyemem.Bir miktar devlet için tercümanlık ve metin çevirileri yapmışlığım vardır.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Bildiğiniz Yabancı Diller - Yazar: Duman - 20-03-2023, 13:26
Bildiğiniz Yabancı Diller - Yazar: Elefsar - 20-03-2023, 14:14
Bildiğiniz Yabancı Diller - Yazar: birisi43 - 20-03-2023, 16:22
Bildiğiniz Yabancı Diller - Yazar: Duman - 20-03-2023, 19:47
Bildiğiniz Yabancı Diller - Yazar: MarcussCrassuss - 25-08-2023, 12:18

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.