Yukarıda Total War:Warhammer oynayanların milletlere göre grafiği mevcut.
Strategyturk'te Total War: Warhammer'a gelen her içerik için Türkçe konular açıyoruz, lordlar için tanıtım konuları - oynanabilir ırklar için bilgi konuları, yeni gelen eklentiler için büyük konular açıyoruz. Ancak bu içeriğe ilgi çekemeyince Total War: Warhammer'ın istatistiklerini incelemeye karar verdim.
Görüldüğü gibi son 2 haftada Total War: Warhammer oynayanların sadece %0.37'si Türk, Türkler Antartikalılar ve Filipinlilerle yarışıyor. Burada bu oyunun Türk oyuncu kitlesi tarafından benimsenmemesinin sebeplerini diğer oyunların istatistikleriyle karşılaştırarak analiz etmek gerekir.
Oyun 11 dilde çıkmış ve bu 11 dilden birisi de Türkçe. Listede oyuna kendi dillerinde sahip olamamış ancak oyuncu sayıları Türklerin 9 katı 10 katı olan İsveçliler, Çinliler, Hollandalılar, Belçikalılar, Norveçliler, Finler, Japonlar, Taylandlılar, Macarlar var.
Evet, oyunun çıktığı 11 dil arasında en düşük oyuncu Türklerde. Açıkcası CA'da yönetici olsam, böyle bir manzara görsem ben bir sonraki oyunun Türkçe olması için çeviri şirketine para vermem. Çince çıkarın bir sonraki oyunu derim.
Yukarıda gördüğünüz listede Türkler Warhammer oynayanlar arasında 28. sırada görülüyor, peki diğer Total War oyunlarında durum nasıl?
- Attila'da 6. sırada
- Rome 2'de 17. sırada
- Shogun 2'de 23. sırada
- Napolyon'da 15. sırada
- Empire'da 12. sırada
- Med2'de 14. sırada