26-01-2017, 19:56
(26-01-2017, 10:04)viciadotr : bende savaşı kaçırdım ya map atarsanız daha iyi olur oyun takılıp duruyodu sanırım hosttan eski hostta oyun hiç takılmadı ama şimdilinde 2 kere takıldı 2.de attı zaten dahada girmedim1.Sorun host dan değil sendendi. Oyun 1 hızında bile oynanamıyordu.
2.Sana o kadar yazdık tek bir cevap alamadık.
3.Seni iki durumda da 20 dk bekledik düzelmedi.
4.Oyuna devam etmek için seni oyundan attık, düzelince gelebilirsin dedik, ona bile bir reaksiyon göstermedin.
5. Axis grubundan birisi İspanya hotjoin yapabilir mi diye sordu , evet dedik, gelmedin, gelen giden olmadı.
Kusura bakmayın, önce bağlantınızdan emin olun.
(26-01-2017, 10:22)TR Ace : Save almadım ben ama resim almışlardı baya.Moskovayı vs ben aldım. Romanya+Bizansda (Faşist Yunanistan) Stalingrad'a girdi.Leningradda düşmek üzereydi .şimdi hocam özetliyorum hazır sende sormuşsun .
Öncelikle save dosyası alamayanlar için şöyle paylaşayım. (İsmini aldanma hoca üstüne yazmışım)
http://www.mediafire.com/file/4oo1h6adrh..._temp.hoi4
Japonya Çin' de başlangıçta kötü performans gösterse de hızla toparladı ve birkaç ay içinde Çin' i komple işgal etti. Antlaşmas masasında Çin' i kukla yaparak ve 1 torpağı hariç her noktayı işgal ederek korkunç bir endüstriyel ve madeni katkıya kavuştu.
Almanya Yugoslavya' yı Slovenya bahanesi ile talep etti. Ve İngiltere gitti onu da verdi . İsveç' ten sonraki en büyük 2.hata oldu. 200 politik power düşmana gidecek 35 fabrikadan daha önemliydi Büyük Britanya için.
Amerika Depresyonu yenemedi. Uzun bir süre düşük profil seyretti. Öyle ki sadece 9 fabrika aynı anda inşaat yapabiliyordu bir ara. Sen kalk 150 sivil fabrika sahibi ol, bunların sadece 9' unu kullanabil.
Fransa malesef en güçlü savunma noktalarından saldırı yedi ve tutunamadı. Majinot ve Alp savunma hatlarına kafa atan Axis fransız hatlarını ezdi geçti. Ardından Vichy Fransası kuruldu.
Fransa oyuncusu Afirika' da dirense de Vichy Fransa' sı büyük oranda Kuzey Afirka' yı ele geçirdi. Neyse ki İngiliz Birliklerei El Alemein önlerinde italyanları püskürtmeyi başardı, Amerikan donanması da İspanyol Batı Afrika' sını işgal etti ve Fas' a hücum etti. Casablanca' nın düşüşü ile Oran Liman yolu açıldı ve Kuzey Afrika yaklasşık 8 ay süren muharebeler sonunda müttefiklerin tamamen kontrolüne girdi.
Fakat Almanya' nın hesabı doğuda ki kızıl canavara karşıydı. 15 nisan 1940 günü Barbarossa Harekatı başladı. İlk birkaç ay şiddetli karşı hücumlar ile geçti. Sovyetler beklenin üzerinde bir performans gösterir gibiyken hızla çöküşe geçti. Özellikle 1940-41 kışı sovyetler için ardı ardına gelen facialar ile geçti. En azından biz müttefik tarafı olarak bu kadarını bilebiliyoruz.
Sovyetler' in müttefikleri Türkiye ve Norveç' de savaştan paylarını aldılar. Norveç İsveç' i işgal etmeyi başardı ve iskandinavya' yı komple kontrol altında tutabildi. Fakat Türkiye yunanistan karşısında fazla tutunamadı. İngilizlerin Muğla üstünde yaptığı çıkartma da başarı sağlayamadı ve Türkiye tamamen teslim oldu. 1940-41 kışındandan sonra Sovyet grupları hızla Ukrayna' dan sürüldü. Leningrad uzun süre dirense de Moskova ve Stalingrad' da düşmanın eline geçmekten kurtulamadı. Oyunun bitmesine 4 dk kala Sovyet oyuncusu oyunun bitmesi için ağır baskı yaptı. 4 dk daha sabredemedi. Muhtemelen birkaç ay ömürü kaldı Sovyetler' in.
Bu sırada Pasifik' te ise ısrarla pasif kalan Japonya' ya ABD olarak direk savaş açtık. Japonya dur ve kendini savun politası ile Amerikan güçlerine adalarını kapattı. Savaşın ilk haftasında deniz üstünlüğünü ele geçiren ve 56 japon gemisi batıran ABD donanması savaşın geri kalanında denizlerde kendine rakip bulamadı.
Fakat şans ABD deniz piyadelerinden yana değildi. Japonların inatçı savunmaları ile karşılaşan Amerikan deniz piyadeleri Tayvan, Pelelu, Saıpan ve Iwo Jıma ' da toplamda 5 farklı başarısız operasyon icra etti. Nsipeten batı da ki çatışmalara oranla hafif olan bu ada savaşlarında ABD resimde görünen 2.Taiwan taarruzunda 130 bin esir verdi.
1940-41 yılları Batı cephesi için facia niteliğinde oldu. 3 farklı Normandiya çıkartma denemesinde toplamda 15 müttefik tümeni esir düştü. Ayrııca İspanya üzerine yapılan 3 farklı çıkartma da başarıya ulaşamadı. Batı cephesin de silahlar suskun ve üzgün kaldı. Bu yenilgiler amerikan toplumunda ağır etkilere sebep oldu.
Havada ise binlerce Amerikan uçağı düşmana karşı üstünlük sağlasa da onları imha edemedi. İstenilen miktarda sanayilerini vuramadı.
Genel olarak elektrik kesintileri, Lag-bağlantı sorunları ve oyuncuların sürekli düşmelerinden dolayı zaman/ verim ve stres yönünden en kötü oyun deneyimimdi. Ama gelen arkadaşları tanımamak ve ne yapıcaklarını bilememek ayrı bir duyguydu. 2 tarafda da karşılıklı bir saygı vardı ve katılımcıların hemen hepsi gayet güzel ve iyi oyunculardı. Sadece internet sorunları beni oyun sırasında bezdirdi. Birde şu giden ve gelmeyen elektrik saolsun...