(16-05-2017, 08:29)altnkurt : Arkadaşlar benim görüşüm büyük ülkelerin boş kalması durumunda single playerdan farkı olmayacağı yönünde. Şahsen İspanya ne yapar bilmiyorum ama İngiltere olarak benim multilik bi olayım kalmadı gibi. Dün oynansaydı Avusturya belki Commonwealth da olmayacaktı. Tahminimce Bohemya ve Osmanlı dışında kimse chatte bir şey yazma gereği duymayacaktı. Gelmeyen oyuncuların ülkeleri de -özellikle Avusturya- Hollanda'dan farksız kalacak ve belki daha sonraki günlerde de gelmemesine sebep olacaktı.
Yani özet olarak oyun herkesin kendi köşesine çekilip aynı Session'da aynı anda Single Player oynaması gibi olacaksa bence herkes save'sini alıp kendi devam edebilir.
Bir dahaki mplerde de mümkün olduğu kadar Single Player oynama potansiyeli olan ülkelerin verilmemesi taraftarıyım. Osmanlı'ya karşı da abuk subuk kurallar koymak yerine Karakoyunlu ve Memlük'e oyuncu verilebilir. En fazla yıkılır yani. Bu mpde Rusya yıkıldı, geçen mpde İspanya ve İngiltere yıkılmıştı. Gayet de oyun devam edebiliyor.
Danimarka'da oyuncu var diyerek İsveç vermemek, Polonya'da oyuncu var diyerek Litvanya vermemek veya Kastilya'da oyuncu var diyerek Aragon vermemek de yanlış. İsteyen varsa Fransa'nın yanına Burgonya, İngiltere'nin yanına İskoçya, Avusturya'nın yanına Macaristan oyuncuları bile verilebilmeli. Millete genişleyebileceği alan bırakmak mantıksız. Oyuncuların da çoğu Avrupa'dayken Asya'ya Afrika'ya oyuncu verilmemeli. Herkes nerdeyse orada olmalı. Sonra 1700'e kadar single player oynamış absürt imparatorluklar çıkıyor. Oyunun single playerdan farkı olsun lütfen.
bu oyunun yıkılma sebebi millete genişleyeceği alan bırakmamak canım kardeşim.. timurda oyuncu vardı ne oldu ? acemiliğine yıkıldı.. geçelim diğer alanlara.. fas oyuncusu oyunda yokken ölümüne daldınız.. yıkıldı.. geçelim hollandaya.. 1 gün gelmedi 5 kişi çullandı üstüne.. oyun değil oyuncular single kafasında oynuyor.. aman orayı da alayım. şurası da benim olsun mantığında gittiğimiz için oyunlar 1600 u geçmiyor..herkes fatih herkes kayser anasını satim.. ısrarla oyuncuya güçlenecek alan bırakılması ve sonrasında sağlam savaşlar yapılması taraftarı olduğumu defalarca dile getirdim.. ha sen diyorsun ki herkesi tıkalım avrupaya.. e bana bunun single olmayacağının garantisini nasıl veriyorsun.. osmanlı yine avantajlı olur. hatta üstüne ispanya fransa gibi devletleri kim durduracak izah eder misin,? sen aldığın avusturya ile yine polonya osmanlı tehdidiyle uğraşırken ispanya afrikaya amerikaya endonezyaya akacak kardeş..öneriniz saçma.. oyuncuların single mantığından kurtulması ve aldıkları ülkeleri batırmaması gerekiyor.. etiyopya civarına gelen arkadaş devam etse oraya malacca çıkabilir miydi? ya da timuru oynayan ülkesini batırmasa durum ne olurdu.. bir mughal bölgede hindistanı dengeler miydi ? manchu oyuna gelip devam etse japonya veya malaccnın durumu nasıl olabilirdi ?gibi gibi sorular artırılabilir..