EU4 - Hangisiyle avantajlı ? (Brandenburg vs. Teutonic Order)
Bu rehber oldukça faydalı. Ama biraz eksiklikleri var. , 3 günlük bir oyuncu olarak sadece teutonic order ile oynadım 3 gün boyunca. Biraz takıntılı oldu ama Sonunda prusya yı 1516 da kurmayı başarabildim. Bir çok senaryo denedim ama oyuna başlarken hayatta kalabilmemiz Oldukça zor. Rönesans kolonizasyon dan sonra prusya görevini yaptım. Oyunu kurarken Avusturya ile Polonya nın birbiriyle rival başlayana kadar yeniden kurdum oyunu. Ve rakiplerden direk Polonya lehistan Danimarka rival seçtim. Polonya hak İddia etmesin savaş bahanesi bulmakta zorlansın diye anti casusluk yaptım zaman kazanabilmek için. Çünkü Avusturya hemen müttefik olalım demiyor. Önce macarla müttefik oluyoruz ardından Avusturya ile ilişki geliştiriyoruz. Geliştirme tamamlandıktan sonra müttefiklik teklif ediyoruz ve kabul ediyorlar. Ve ilişkimiz +150 nin üzerine çıkıyor bu Da hre katılmanız için yeterli. Hre katıldıktan sonra Polonya Litvanya bir süre sizi rahat bırakıyor. Sonra osmanlı ile bir olup savaş Macaristan Avusturya ya saldırıyorlar. Bir süre müttefik zırhından faydalanıp ittifakı bozuyoruz., zaten hre topragı oldugumuz için kolay kolay savaş açamıyorlar. Ben biraz ekonomik ve ticari olarak oynadım. Gelirim 15 20 duca ya kadar çıkmıştı.  Bütün gemileri terhis edip ticaret gemisi bastım ve geliri hep ticaret üzerinden artırdım. Prusya yı kurdum bakalım şimdi nereye genişleyecez?
[+] 2 üye Raijin nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
RE: EU4 - Hangisiyle avantajlı ? (Brandenburg vs. Teutonic Order) - Yazar: Raijin - 15-07-2017, 17:52

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.