Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Cyberpunk 2077
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Oyun iki dakika önce açılmış olmalıydı fakat steam üzerinden girilemiyor hala.
Steam'i kapatıp tekrar açarak güncellemeyi indirilebilirsiniz. Yaklaşık bir 7gb daha dosya indiriyor ön yükleme dosyalarının üzerine. Şu an Steam'de 44 başarım var. Ön sipariş verenlere ise Bonus Content isimli 1 adet DLC vermişler.
Bir arkadaşım 3 saattir Twitch'de Cyberpunk oynuyordu. Kendisi PS5 üzerinden oynadı oyunu. Aşırı bug var, 7-8 tane denk geldi ve hepsinin görselini aldı. En çok dikkatimizi çeken şey pek çok NPC doğrudan karakterin içinden geçiyor. Yoktan bir anda var olup 2 saniye sonra kaybolan NPC'ler var. Bazı yerlerde grafikler kötü. Genel olarak şehir manzarası ve ortam, özellikle de arabayla geçerken etrafa bakarken görülen şeyler inanılmaz güzel. Ama kimi yerlerde sokağa çıkıp baktığınızda çok boş ve sıradan gelebiliyor, grafiklerde de düşüklük seziliyor. 

Arabanın içi ve o bulunulan ortam çok hoşuma gitti. Keşke araba içinde sigara içme, alkol alma falan olsaymış (belki vardır ama biz görmedik). Düşünsenize, akşam saatlerinde kenara çekmişsiniz oyunda, yağmur yağıyor. Camı aralıyorsun sigarayı içiyorsun dumanı falan net grafiklerle gözünün önünde. Acayip olabilirmiş.
Yaratılan heyecan dalgasının sonucu olarak anlık 1 milyonu görmüş oyun.

https://steamdb.info/app/1091500/graphs/
Npc'nın kapı açılmadan geçmesi elinde tabanca olmadan parmaklarını tabanca gibi yapması bugları oldu bende biraz güldüm açıkcası ahahaha :D abi tabancan nerede onunla mı sıkıcan
Ciddi bug var mı. Oyunu çökerten ya da görev tıkayan cinsten.
Performans konusunda yorumlar Gtx 1060 ile oynayamam diye korkutmuştu. Birkaç teste göz attım sanırım orta-düşük arası ayarlarda oynayabiliyorum. Dayanamayıp Steam üzerinden aldım, indiriyorum. Bu hype treni cüzdanı çok yakıyor.
Geforce now üzerinden yüksek ayarlarda ray tracing açık bir şekilde takılmadan oynuyorum. Birkaç saat oynadım daha oyunu kıracak bug olmadı. Bu arada bazı bölgelerde ve bazı zamanlarda NPC yoğunluğu bayağı yüksek. Şehir gerçekten canlıymış gibi hissettiriyor amma velakin her dükkandanda yiyecek alamıyoruz konuşamıyoruz o biraz canımı sıktı. Adam önümde pişiriyor versene abi açım ne var diyo 


Cyberpunk_2077_2020.12.10_-_14.11.12.06....height=670
Ps4-Pro-Ps5 arasında da ciddi performans farkları varmış. Direkt yazıyı atayım.

?PlayStation 5

Tahmin edeceğiniz gibi; Cyberpunk 2077’nin oynanabileceği en iyi PlayStation platformu: PS 5. 60 FPS ile ve 1080p çözünürlükle oyun oldukça iyi bir performansta çalışıyor (4k değil). Aynı zamanda, oynanış süresi boyunca çok fazla ‘’drop’’ta yaşanmıyor. Cyberpunk 2077’nin PlayStation 5 özel versiyonu henüz çıkışını gerçekleştirmedi, geriye uyumluluk ile tecrübe edilebiliyor. Bunlara rağmen PS 5 performansı oldukça etkileyici.

?PlayStation 4 Pro

Cyberpunk 2077, PS 4 Pro’da sabit 30 FPS ile çalışıyor. Droplar çok fazla olmasa da mevcut. Grafiksel açıdan bazı bölgelerde oyun oldukça eski gözükmesine rağmen yine de iyi bir performans alabilirsiniz. PS4 Pro sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

?PlayStation 4

Gelelim asıl sıkıntının başladığı yere... Saat 12 itibariyle kendi PlayStation 4’ümde Cyberpunk 2077’i oynamaya başlayınca açıkçası biraz sinirlendim. Oyunun kaplamaları, şehrin detayları, FPS düşüşleri, buglar... Yaklaşık 4 saat boyunca oynadıktan sonra şunu söyleyebilirim: Cyberpunk 2077 PlayStation 4’te iyi bir performans ile çalışmıyor. Özellikle açık alanlarda müthiş düşüşler, kaplamaların kalitesizliği beni gerçekten çok şaşırttı. The Witcher 3 mü daha iyi gözüküyor Cyberpunk 2077’nin PS 4 versiyonu mu derseniz, açık ara The Witcher 3 derim. Belki gelecek güncellemelerle bu durumu çözebilirler. Ama topraklı grafikleriyle ve düşüşleriyle Cyberpunk 2077 PS 4’te iyi gözükmedi.
PS5 sürümü çıkınca diğer ara nesil oyunlar gibi AC Valhalla paraleli bir durum olur heralde.

~1800P Dinamik Çözünürlük.
RT Kapalı - 60 FPS
RT Açık - 30 FPS

Daha iyisi de daha kötüsü de beni şaşırtır.
Oyunu her actigimda ayarlardan dili turkce yaomak zorunda kaliyorum. Cozumu var mi bunun (pc)?
Oyun müzikleri nasıl iyi mi?
Oyun içerik açısından oldukça dolu gibi gözüküyor böyle devam ederse benim açımdan yılın oyunu olur. Oyunu etkileyecek sadece bir tane bugla karşılaştım buglar bir şekilde düzeltilir ama oyunun optimizasyonu bir tık daha iyi olabilirmiş. Önerilen sistemle medium ayarlarda 45-55 fps arası oynuyorum bu optimizasyon sorunu pek düzeltileceğe benzemiyor açıkcası. Bilgisayarım ofiste olduğu için etrafta birileri varken oynayamıyorum şu anda en büyük sorunum bu.
(10-12-2020, 15:28)cemal : [ -> ]Geforce now üzerinden yüksek ayarlarda ray tracing açık bir şekilde takılmadan oynuyorum. Birkaç saat oynadım daha oyunu kıracak bug olmadı. Bu arada bazı bölgelerde ve bazı zamanlarda NPC yoğunluğu bayağı yüksek. Şehir gerçekten canlıymış gibi hissettiriyor amma velakin her dükkandanda yiyecek alamıyoruz konuşamıyoruz o biraz canımı sıktı. Adam önümde pişiriyor versene abi açım ne var diyo 


Cyberpunk_2077_2020.12.10_-_14.11.12.06....height=670

ps4'e almayı düşünüyordum ama yazdıklarından sonra vazgeçtim.Büyük ihtimalle gtx 1060 6b,i7 2.nesil,8gb ddr3 ram+ssd ile düşük fps alırım.Yok oynatır diyorsanız pcden oynamaya çalışırım.Benim aklıma takılan Geforcenow tecrübeniz nasıl bu oyundaki.Pek denediğim söylenemez.Eğer normal bilgisayardaki oynamaya göre aşırı fark hissetmiyorsanız ben de Geforce Now üzerinden oynayabilirim.
Ben de PS4'e almayı düşünüyordum . İleride patchlerle durum değişecek mi diye takip edeceğim.
(10-12-2020, 18:10)Yohaynes : [ -> ]Benim aklıma takılan Geforcenow tecrübeniz nasıl bu oyundaki.Pek denediğim söylenemez.Eğer normal bilgisayardaki oynamaya göre aşırı fark hissetmiyorsanız ben de Geforce Now üzerinden oynayabilirim.

Oynanışın normal pc'de açmaktan hiçbir farkı yok açıkcası. 50mb internetim var benim şu an 1080p yüksek ayarlarda ray tracingle beraber rahatça açıyor.  Düşük ayarlarda pek güzel bir oynanış olacağını sanmıyorum bu arada geforce denemelisin bence. Gidip 7500 liraya rtx2060'lı pc toplamak yerine abone oldum 30 liraya misler gibi açıyorum oyunu.
Fps düşüşü olsun silahın kontrolünü kaybetmek gibi şeyler hiç yaşanmadı. Bi tek kendi internetimin anlık droplaması yüzünden bir iki defa istikrarsız bağlantı verdi 1snliğine ekran dondu ama çokta sıkıntı olmadı. 
Bu arada Cyberpunk yeni çıktığı için EU central serverlerinde aşırı bir oyuncu yoğunluğu var 5 dakika sıra var diyordu 1 saat giremedim sonra serveri güneydoğu avrupaya(bulgaristan) değiştirdim manuel olarak birkaç dakikada hızlıca girdi. Bu southeast serveri daha dün açıldı galiba, sofyada açmışlardı büyük ihtimalle bizim içindir yakında da büyütürler.
Hemen girme konusunda birazda şanlıyım çok fazla yoğunluk var bugün

edit:

Şöyle bir görsel ekleyim

4F71EBB57F7A369B16D8E4ABD13D3E1DB7D9AC23
Fextralife'ın inceleme videosu hoşuma gitti.

Oyunu bir iki saat oynadım, iki üç görev yaptım. Hypelandığı kadar değil tabii ama genel olarak güzel buldum. Öyle çok sorun çıkartan buglarla vs karşılaşmadım. En büyük şikayetim performansın çok kötü olması. 3600 işlemci + 5700 XT ile 2176x1224 oynuyorum, 1440p'nin %85'i yani. Preset'ten medium ayarlar seçtim, birkaç gölgeyi düşürdüm ve LOD gibi bazı şeyleri arttırdım. 65-85 arası alıyordum fakat sokağa inince 45-60fps oldu. Şehirde araba sürerken biraz daha düşüyor sanırım tam bakmadım ama kamerayı oynatınca 20-30 fps'de hareket ettiriyormuşum gibi geliyordu. Bu kadar yavaş oynatacak kadar da güzel gözükmüyor. Optimizasyonu düzeltmeleri lazım o yüzden. Şimdilik NVIDIA'nın DLSS modunun reklamını yapan bir oyun. Yeni 3000 serisi kartlardan biriyle DLSS açarak çok rahat oynanır gibi geliyor, benchmarklara daha bakmadım. O kadar para verip yükseltme isteğim pek yok. GTA6 ile birlikte yeni bir ekran kartı alırım diye düşünüyorum şimdilik.

Kötü bulduğum başka nokta ise araba sürüşü. Hiç gerçekçi değil. Çok hassas ve arabanın hiç ağırlığı yok gibi.

İzlenimlerim şimdilik bu kadar.
Oyundaki araba sürüşünde reeldeki gaza basma ve vites olayından esinlenmişler gibi duruyor ondan biraz farklı
GamesIndustry'nin haberine göre CD Projekt RED'in hisse değeri 4 Aralık'ta %29 (443 zlotiden 319 zlotiye) düşmüş. Bunun temelde sosyal medyada paylaşılan ve eleştirilen buglardan, optimizasyon sorunlarından ve diğer hatalardan kaynaklandığı düşünülüyormuş. 

Oyunun incelemeleri geldikçe düşüş seyrini korumuş. Hisse değeri 10 Aralık'ta %7.8 (390 zlotiden 360 zlotiye) düşmüş.

CD Projekt RED'in hisseleri Ağustos 2020'de zirveyi gördüğünden bu yana %31 düşmüş. Bunda yukarıda belirtilen buglar haricinde oyunun yeniden ve yeniden ertelenmesinin ve şirketin iktisadi daralma yaşamasının etkisi olduğu söyleniyor.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16