Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Multiplayer : Aralık 2015 [3]
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
:') :') :') :')

Sebebi nedir? Düşmanını MP'den atarak mı yeniyorsun Duman?

Özel bir şey paylaştığım da yok. MP'nin genel alanına yazılan ve beni ilgilendiren iletiler bunlar. Cevap vermek mi atılma sebebim. Hiçbir mantıklı açıklaması olamaz.
Oyunu eğlence için değil, kendini tatmin etme ve kanıtlama amacıyla kasıntı bir şekilde oynadığın için. Orada yazılanlar ciddi şeyler değillerdi zaten biz mpdeyken sen o garip mesajı attığında mpde de anlam veremedik ve uzun süre neyden bahsettiğini de anlamadık. Şuan verdiğin bu garip reaksiyon da eminim birçok oyuncuya anlamsız geliyordur.

Eğlence için değil de kendini kanıtlama amacıyla oynadığın için yazılan basit şeyleri kendine saldırı olarak görüyorsun.
Hayır, ben sadece cevap veriyorum. Kendimi kanıtlama gibi bir amacım yok, bunu herkes biliyor. Ülkem hakkında buraya kaç ileti yazmışım bir bak bakalım. Herkes şimdi açıp konuda geriye sarsın, her yendiği savaşı buraya atan ben değilim, burayı ülkesiyle ilgili bir sürü ileti ile doldurmuş olan ben değilim. Ben miymişim hava atma amacı olan. Asıl burada anlam verilmemesi gereken oyundan düşmemden sonra cevap veremeyeceğim halde benim oynayışıma laf atılmasıdır ilginç bir şekilde. E geldik cevabını verdik var mı kötü bir durum? İletimin çoğunun da alay amaçlı olduğu anlaşılıyordur herhalde. Şu konuyu açıp incelesin herkes bu MP'yi kim ne kadar kasıntı oynuyor görür. Ta en başında bi sen demiştin ülken hakkında bir şeyler yaz diye bi o var o da seni kırmamak için. Her şey ortada, gerçekten çok ilginç şaşırtıyorsun herkesi. Oyunun en önemli 1. ülkesini sırf düşmanın diye çat diye çıkarmak bu kadar kolay he. Nasıl olursa AI kendi kendini parçalar artık.
Oyundaki oyuncu kitlesinin sohbetine 'kadınlar günü veya altın günü' diyip ardından onlardan bahsederken oyuncu (!) yazacak kişinin benim oyunumda işi yok Gaul. Kendine çeki düzen verdikten sonra gelirsin. Burada oyun oynuyoruz kime neyin delikanlılığını yapıyorsun? Oynadığın ülke zerre umrumda değil ben Hollandayım sen Rusya. Ben bir agresiflik yapmadıkça yakın vadede herhangi bir savaş da öngörmüyordum aramızda, dolayısıyla kendime rakip olarak algıladığım vs. yok çünkü bahsettiğim üzere biri Hollanda diğeri Rusya.

Ama bu hep oluyor mesela daha önce de bir MPde Britanya ile oynuyordum ve o oyun Osmanlıyı mpden atmıştım çünkü Timura arkadaşını geçirip tüm İran'ı sattırmıştı kendisine. Onu attığımda da beni kendine rakip gördüğün için atıyorsun demişti, bir tarafta Britanya diğer tarafta Osmanlı. Kilişe savunmalar bunlar alıcısı olur mu bilmem.
Neyse artık gelmeyeceğim zaten.

Edit yapmışsın, klas olmuş.

Alıntı:Burada oyun oynuyoruz kime neyin delikanlılığını yapıyorsun?

Şurada bir Allah'ın kulu çıkıp benim delikanlılık yaptığımı söylesin.
Oynadığın ülkeyle ilgili olarak tebrik ederim iyi iş çıkardın yanılmıyorsam da developmentte birincisindir. Ancak dediğim gibi tavrını değiştirmen ve bunun bir oyun olduğunu bilerek eğlencesine oynaman gerek. Ben çok resim atmışsam (ki bu oyun herhangi bir büyük zaferim de olmadı 2 topraklık ülke ile oyuna başladığım için) bu konuyu canlandırmak ve RP olarak işi daha zevkli kılmak içindir. Ancak şurada gösterdiğin iletilerden nem kapıp bu kadar saldırgan bir şekilde laf sokarcasına cevap yazmak oyunu eğlencesine değil ciddi bir şekilde kendini kanıtlamak için oynadığını gösteriyor.

Konu olarak bana gelirsek benim bu multiplayerlarda kanıtlayacağım bir şey olduğunu pek sanmıyorum, neredeyse her multiplayera katıldığımdan oyun çıktığından beridir yaptığım kimi zaman iyi kimi zaman kötü şeyler var. Burada yaptığım iyi bir şeyi oturup anlatıyorsam yine Roleplayde ortalığı canlandırma maksadıyla yapıyorumdur, kendimi övmek aman bakın ne kadar muhteşem oyuncuyum demek için değil. Oyunculuk anlatılanlarla değil oyun içerisinde anlaşılır.

(27-12-2015, 02:11)GaulTurk : [ -> ]Şurada bir Allah'ın kulu çıkıp benim delikanlılık yaptığımı söylesin.

(27-12-2015, 01:50)GaulTurk : [ -> ]oyunu Kadınlar Günü ya da Altın Günü ile tabir edebileceğimiz bir duruma çevirmiş olan oyuncu(!)lar

durumu çevirmek adına küçük enişte sedasıyla blöf yapmasıyla


2 defa Rusya tarafından 'warn' alan ve toplam 40 senesini Rusya 'warn'ı altında geçirmiş olan (halen geçiren) Hollanda 'Rusya'ya karşı kendisinin zıt gittiğini' sanmış :') 

Bir tarafta oyuncusu yok diye koalisyona girmeyen adam gibi adam Avusturya, bir tarafta oyuncusu olmayan ülkeye karşı milleti gaza getiren Hollanda.

Söylenecek söz yok. Ben oyundayken çıt bile çıkarmayanlar, ben düştükten sonra karşı apartmandaki yaşlı ev hanımı teyzeye dönüşmüş.
Ayrıca yazdığın metinde önce oyunda olmayan Osmanlının koalisyonuna girmeyen Avusturya'yı adam gibi adam olarak nitelendirip beni kötülüyorsun.

Başka bir cümlede ise oyunda genişleme alanlarında - İskandinavya ve Polonyada - oyuncu olduğunu belirtmişsin boş genişlemediğini kanıtlamak için.

Unuttuğun kısım, senin hem İskandinavyaya hem de Polonyaya 'oyuncuları yokken' saldırdığın ve ülkelerini oynanamaz hale getirdiğindir.

Polonya oyuncusu gelmedi ve Litvanyayı PU'sundan çıkarttın bir hayli toprak aldın.
İsveç oyuncusu gelmedi ve onu full işgalden geçirdin.

Dediklerinle çelişiyorsun.

İstersen daha yazarım ama gerek yok bence.
yoktan yere tartışma çıkarıyor ve keyifle oynadığım bir oyunun içine ediyorsunuz.elinizdeki klavyeyi bir kenara bırakıp gidip yatıp sakinleşin yarın kaldığımız yerden devam edelim. oyun başından beridir öyle büyük bir mesele olmadı oyuncular arasında.geneli sakin bir mp geçirdik ki zaten asıl büyük riskler bu dönemden sonra başlayacak.yani savaş olacaksa da bu saatten sonra olur.can yakıcı savaşlar..işi bu noktaya getirdikten sonra oyundan atmak atılmak ükleeyi bırkmak vesaire hiçbir oyuncuya yakıştıramıyorum.onca mpye girdik .sadece bir tanesinde 1821 görebildik.alah aşkına bu 2.cisi olsun.
Seni kötülemedim. Hiçbir ilgisi yok.

İsveç oyuncusu ittifakımdı oyunu bıraktı, oyunu bıraktıysa neden tutayım orda?

Polonya oyuncusu zaten Litvanya'yı bana bıraktı. Hatta oyunu bırakmadan önce de ittifaktık. Bir daha oyuna gelmeyince AI bana rival attı ben de Polonya'yı da bitirdim. Olay bunlardan ibaret. Osmanlı oyunu bıraktı mı?

Daha fazla tartışmaya gerek yok zaten Multiplayer'a geri alman için bir çabada bulunmuyorum.
İsveç oyunu 'bırakmadan' önce işgal ettin Gaul, adam 1 gün gelemedi ertesi gün geldiğinde ülkesi full işgalin altındaydı :D
Polonya oyuncusu Litvanyayı sana bırakmadı, Polonya oyuncusu senle rekabet içerisinde Töton'u korumanı engelleyerek vassallık atmıştı, ertesi oyun gelmedi Osmanlıyla birlikte fırsattan istifade girdiniz adam geldiğinde baktı ülkesi dağılmış ondan sonra da doğru bir hareket yapıp oynamaya devam etti, o saatten sonra el mahkum olan senle iyi ilişkisi oyuncunun sana güçlüyken Litvanyayı bıraktığı anlamına gelmiyor.

Ayrıca açık bir şekilde beni kötülemişsin, ben orada basit bir biçimde Osmanlının koalisyonunda HRE OPMleri olduğundan bahsediyorum ve o OPMlerin küçümsenmemesi gerektiğini, her birinin 10K askere sahip olduğunu söylüyorum. Sen bunu 'bir tarafta Osmanlı oyunda değil diye koalisyonuna girmeyen adam gibi adam Avusturya, diğer tarafta ise Hollanda' dersen açık bir şekilde Hollanda oyuncusuna adam değil iması yapıyorsun demektir.

Ayrıca Osmanlıya karşı koalisyona istesem ben de girebilirdim, gerek görmedim. Dediğim gibi tavrını ve oyuna yaklaşımını değiştirdikten sonra oyunlarımda yerin var ancak bu şekilde hareket eden oyuncular oyunda gerginlik yaratıyor. Bu oyunda kimse oyun içerisinde yapılan basit bir sohbet sonrası kadınlar günü düzenlemişsiniz, altın günü yapmışsınız, oyuncular(!) gibi lafları haketmedi.
Hangi zamanlarda yıkıldıklarının bir önemi yok, hatırlamıyorum da zaman aralıklarını. 'Ülkesi boş hemen ülkesini patlatayım' gibi bir şey söz konusu olamaz zaten PLC'yi patlatmak AI ya da oyuncu kolay iş değil :D İsveç ise oyunu bıraktı ciddiyim, adam zaten ittifakımdı, Danimarka'ya saldırmamdan sonra serbest kaldı -ki bu olay İsveç'e girdim- diye anlaşıldı. Ben boş toprak denilmesine karşı yazdım, apaçık bir emeğe saygısızlık var :D Herhangi bir şey yazarken hiçbir art niyetimin olmadığını belirtmek istiyorum. Oradaki yazılanların %100'ü tamamen dalga havasında yazılan şeyler; 'Altın Günü' lafı ancak nasıl bi amaçla yazılan yazıda geçebilir ki :D Yazarken de birçok kez kimsenin alınmaması için düşündüm. Fakat alınan varsa ya da şiddetli konuştuğumu düşünen varsa bi art niyetimin olmadığından emin olabilir ve kusura bakmamasını dilerim, Duman sen de başta olmak üzere. Fakat yine söylemek istiyorum atıldıktan sonra 'MP'ye beni tekrar alın' demek istemiyorum.
(27-12-2015, 02:29)jax61 : [ -> ]yoktan yere  tartışma çıkarıyor ve keyifle oynadığım bir oyunun içine ediyorsunuz.elinizdeki klavyeyi bir kenara bırakıp gidip yatıp sakinleşin yarın kaldığımız yerden devam edelim. oyun başından beridir öyle büyük bir mesele olmadı oyuncular arasında.geneli sakin bir mp geçirdik ki zaten asıl büyük riskler bu dönemden sonra başlayacak.yani savaş olacaksa da bu saatten sonra olur.can yakıcı savaşlar..işi bu noktaya getirdikten sonra oyundan atmak atılmak ükleeyi bırkmak vesaire hiçbir oyuncuya yakıştıramıyorum.onca mpye girdik .sadece bir tanesinde 1821 görebildik.alah aşkına bu 2.cisi olsun.

Ooo ben 2 kez gördüm Dumanla beraber 1821'i. :D
Hollanda'nın Lübeck ticaret noktalarının önemli kısımlarından bazılarını almış ve Branderburg ile Hollanda dost mu?
Brandenburg Hollanda'nın PU'su.

(27-12-2015, 00:26)Duman : [ -> ]jVvmEr.png

Hollanda-Prusya Krallığı Bayrağı
O zaman durum anlaşıldı :D.
Adamsin bence multiye devam et müthiş savaşlar çıkar. :D
Art niyet olmadığını düşünüyorum ben de ..Olsa olsa tatlı bir atışmadır bu..Bunu büyütmenin mantığı yok..Barışın ve devam edelim..Ne güzel gidiyorduk işte..
Kuruldu.
Sınavlarım yüzünden bugünkü oyuna gelemiyorum. Umarım 50 yılda kendine gelen İspanya, AI'nin elinde helak olmaz.
Katılıyorum.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13