Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Multiplayer: Ocak 2019
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yok Malaya'ya bağlı Maldives.Tek toprak almıştım Pasai den iade ederim, Brunei ile savaşım var bitince region sayısını ayarlayacağım.
Bir kural ihlali var.Bu durumda 'ye verdiğiniz tarzda veya aynı cezayı talep ediyorum.Tüm borçlarımı ödemeli.Geçen sefer borç konusunda tartışma olmuştu şimdiden söyleyeyim savaştan önce borcum olduğunu hatırlamıyorum varsa da 1-2 vardı orası çok önemli değil.Savaş başlar başlamaz 10 tane borç aldım savaşı devam ettirebilmek için.Ayrıca savaş sonrası ödediğim 1000 dukatlık bir para var üstüne bir de 1 dukattan fazla aylık savaş ödemesi veriyorum.Bunun bir yaptırımı olur mu yoksa sadece aldığı yerleri mi bırakacak ?
Adam seninle savaşmış ve seni yenmiş. Almaması gereken toprakları almayıp daha çok para bile alabilirdi. Borçlarını neden ödesin ki?
(08-02-2019, 16:48)Spartan : [ -> ]Bir kural ihlali var.Bu durumda 'ye verdiğiniz tarzda veya aynı cezayı talep ediyorum.Tüm borçlarımı ödemeli.Geçen sefer borç konusunda tartışma olmuştu şimdiden söyleyeyim savaştan önce borcum olduğunu hatırlamıyorum varsa da 1-2 vardı orası çok önemli değil.Savaş başlar başlamaz 10 tane borç aldım savaşı devam ettirebilmek için.Ayrıca savaş sonrası ödediğim 1000 dukatlık bir para var üstüne bir de 1 dukattan fazla aylık savaş ödemesi veriyorum.Bunun bir yaptırımı olur mu yoksa sadece aldığı yerleri mi bırakacak ?

Ferreke'ye yapılan yaptırım başka sebeplerden yapıldı. Bir ülke region limitini doldurmuş olsa bile sana savaş açıp seni ekonomik-askeri olarak güçsüz düşürebilir, barış anlaşmasında paranı vs. alabilir.
Yalnız ben sana saldırmadım.Oraya koloni atıyordum gelip sen saldırdın, borçları çektin kaybettin.Senin benden humilate almak için açtığın savaşta yaptığın 3k borcu region aştım diye neden ben ödeyeyim?Savaşı da ben açmış olsam aştığım için ödeyeyim derdim.
benden alabileceği maksimum parayı aldı zaten.1k verebileceğim tüm paraydı ve üstüne war reperations aldı.
Merhaba arkadaşlar. Şehir dışında olduğum için yarınki multiye katılamayacağım. Sadece yarın için yerime bakabilecek biri var mı? Napoli oyuncusuyum.

Yarın akşam yerime darknax nickli arkadaş bakacak.
Multiyi bırakıyorum.Sebebi ise kurallar çok katı ve oyunculara gerçekten yapabilceği şeyleri yapmasını engellediğini düşünüyorum.Multiye katılırken kuralları okudum bununla sorunum vardı ama yinede oynayabileceğimi düşündüm şimdi ise gerçekten zevk almadığımı farkettim.İyi oynayıp oynamadığım sizin düşünceniz ancak kendimce düşünerek birşey yaptığımda daha iyisini yapabilirdim daha iyisi olabilir daha iyi oynayabilirdim diye hissediyorum ancak kuralları hatırladığımda bunu böyle yapamıycağımı biliyorum.Bu olay çok fazla canımı sıkıyor ve oyunu oynarken eglendiğimi zevk aldığımı hissetmiyorum.Sonuçta burada iş yapmıyoruz oyun oynuyoruz.Kurallar tabi ki oyunun sağlığı için koyuldu.Kuralları düzenleyen kuralları koyan insanlar da kesinlikle tecrübeli ve oyunu bilen insanlar.Açıkçası kendi bencilliğim yüzünden ayrılıyorum.Ülkeme geçmesi için bazı forumun iyi bilinen insanlarına sordum ancak yanıtları olumsuzdu.Ülkem Fransa durumu gayet iyi ekonomisi,ordusu,diplomasisi ülkeme geçen birisinin kesinlikle bir sorun yaşamayacağını düşünüyorum.Herkese kolay gelsin,İyi eğlenceler.
Knezlik'ten
Çarlık'a
Bir Rus Hikayesi

Muscovy.png                          Russia.png

Bölüm 4 - Belosselskyler'in Yükselişi Ve Çarlık'ın İlanı
(1520-1555)

IV. Vasily Belosselsky, bu isim yüzyıllar sonra bile ülkeler tarih dersi verirken kullanılacak. Çünkü IV. Vasily sadece uzun süreli Rurikovich yönetiminden sonra fırsattan istifade yönetimi ele geçirmemiş, Almanları bir kez daha korumuş ve bu savaşın sonunda ise Leh gücünü tamamen kırıp en sonunda kendini tüm Ruslar'ın Çar'ı ilan etmiştir.

IV. Vasily asla elindekiyle yetinen biri değildi. Yeni Çar'ın ilk işi Hindistan seferine çıkmış olan Timur Hanı'na bir ültimatom ile barış yapmasını emretmek oldu. Bunun kabul edilmemesi üzerine Rus Çarlığı savaşa dahil olmuştu fakat kısa bir süre sonra Osmanlı'dan gelen ültimatom ile birlikte savaş muharebe yaşanmadan bitirilmişti. IV. Vasily hiç zaman kaybetmeden ordularının yönünü tekrar batıya çevirip İskandinavya üzerine bir sefere çıktı. Böylelikle Norveç devleti üzerinden büyük toprak parçaları alınarak Rus Çarlığı'na bağlı olan Finlandiya uydu devleti genişletildi.

IV. Vasily, en iyi savunma yolunun saldırmaktan geçtiğini düşünen bir liderdi. Bu yüzden "ordunun felsefesi defansif olmaktan değil ofansif olmaktan geçmelidir" demiştir. IV. Vasily'in bu sözlerinden sonra ordunun başına -kesinlikle Belosselsky ailesi ile alakası olmayan- yeni generaller geçirilip ofansif felsefe uygulanmaya başlanmıştır.

IV. Vasily, bunlarla yetinmemiş kısa bir süre sonra ise yeni ordunun nasıl işlediğini görmek üzere Kazak Hanlığı'na savaş ilanında bulunmuş, Orta Asya'daki topraklarını genişletmiştir. Ve beklentilerini karşılayan asla durmak bilmeyen Rus Savaş Makinesi daha da güçlenmiş hatta IV. Vasily'in sözlerinde adeta yenilmez olmuştur.

Bölüm 5 - Batıya İlerleyiş
(1555-1581)
Ruslar. Ruslar durmak bilmeyen bir millettir ve başlarında IV. Vasily gibi akıllı ve kurnaz bir lider varken gerçekten çok büyük işler başardılar. 

Lehler'in gücünün kırılması ve Litvanya'nın bağımsızlık savaşı sonucunda özgür kalması ile Ruslar hızlıca Batıya ilerleyişlerini sürdürdüler ve Litvanya üzerinde büyük toprak kazanımları elde ettiler. Bu sırada Timur Hanlığı tekrar Hindistan üzerine sefere çıkmıştı fakat bu sefer Ruslar bununla ilgilenmedi ve kendi işlerine devam ettiler. Bu ne kadar Delhi Sultanlığı'nın yıkılması ve Babür İmparatorluğu'nun kurulması ile sonuçlansa da Ruslar'ın yaptıkları şeyden pişman olduğundan bahsedilemez.

Bütün bunlar olurken IV. Vasily ilerlemiş yaşı itibariyle de kaçınılmaz sona ulaştı ve tahta artık oğlu V. Vasily'nin geçmesi gerekiyordu. Hızlıca bir Taçlandırma Seromonisi düzenlendi ve V. Vasily Moskova Patrikhanesi'nde taç giyen ikinci Çar oldu. 

V. Vasily kişiliği itibariyle babasından pek farklı değildi. Aynı babası gibi bir savaşçı, bir yönetici ve hatta daha iyi bir diplomattı.

İlk işi İskandinavya'da tüm müttefiklerini kaybetmiş İsveç'e savaş ilanında bulunmak ve Finlandiya'yı daha da genişletmek oldu. Hemen ardından ise Litvanya'ya ikinci bir sefer düzenleyip Batıya olan ilerleyişi devam ettirmişti. Aynı zamanda ise Rus emri altındaki Kazaklar öncülüğünde Sibirya Keşifleri ve Kolonizasyonu'nu devam ettirdi. 

Ruslar'ın zayıflatmasını fırsat bilen ve kendini Prusya'daki Kral ilan eden Brandenburg Prensi, Polonya üzerine bir sefer düzenlemiş ve büyük oranda toprak elde etmişti fakat bu Rus müttefiği Osmanlı'nın hoşuna gitmemiş, Ruslar'a bir teklifte bulunmuş bunun üzerine ise Almanlara karşı ortak bir savaş ilanında bulunulmuş; Ruslar baltıkta, Osmanlı ise Polonya üzerinde toprak elde etmişti. Fakat bu barış sonucunda ufak bir toprak anlaşmazlığı sonucu V. Vasily babasının kurmak için çok uğraştığı Moskova-Konstantiniyye İttifakı'nı feshetmiştir. Osmanlı ise anlaşmazlık yaratan topraktan çekilmiş ve tekrardan anlaşma masasına oturmuştur. Moskova-Konstantiniyye İttifakı'nın tekrar kurulması için görüşmeler hala devam etmektedir.

Önerilen yeni Moskova-Konstantiniyye İttifakı Arması:

Ottomans.png
Asıl mesaja girmeden evvel ufak bir hatırlatma yapayım Strategyturk Forumlarında belli başlı basit maddeleri sağladıktan sonra herkes kendi multiplayer etkinliğini açıp kendi kurallarını belirleyebilir, bu esnada üyelerden öneriler alabilir, farklı oyun görüşlerine hitap eden farklı etkinlikler kurabilir. "Burada etkinlikler böyle oynanır" gibi bir durum kesinlikle yok.

Bunun yanı sıra elbette en başta bizler de yöneticiler olarak "oyuncu" olduğumuz için her yönetici için farklı olmak üzere etkinlikler düzenleyebiliyoruz. Bu etkinliği kurdu, bundan öncekisini kurmuştu. Ve bu etkinliklerde elbette etkinliklerin kalabalık yapısı itibariyle kurallarda oyuncuların görüşleri ve önerileri dikkate alınıyor, sadece son 2 multiplayer arasında ince kural farklılıklarında bunu görebilirsiniz.

Şunu anlamak lazım, bazı durumlarda kuralların beğenilmeme veya eleştirilmesi o kuralın doğru veya yanlış işlemesine değil, ilgili oyuncunun farklı oyun görüşü neticesinde yaşanıyor. Herkes oyuna farklı bir şekilde yaklaşıyor, dolayısıyla kural önerisi aldığımızda dahi çok farklı öneriler duyabiliyoruz. Bu farklı öneriler, mevcut kurallara da farklı yaklaşımları beraberinde getiriyor ve kaçınılmaz olarak her zaman belli kuralların belli bir raddede beğenilmeyeceği anlamına geliyor.

Tabi bu noktada önemli olan husus sadece bu etkinlikler ve kuralları bazında da değil, hayatın her yönünde geçerli olmak üzere: samimiyet.

Bu etkinliğin bitişi sonrasında açılacak olan EU4 etkinliğinin kural çalışmalarına başladık, yeni kurallarda amaçladığımız 2 unsur var bunlardan birincisi oyuncu için daha sade ve daha kolay anlaşılabilir kurallar ve kural ihlali yapıldığında oyuncuyu kötü hissettirebilecek kurallarda çözümler. Bir kuralı koyarken o kuralın ihlal edilmesi durumunda hem bu ihlalin nasıl giderileceğini hem de oyuncunun bundan nasıl etkileneceğini ölçmek gerekiyor.

1821 yaklaştıkça yeni multiplayer üzerinde daha sık konuşulur.
(10-02-2019, 03:41)pasaemre18 : [ -> ]Fransa
Bavyera
İran
http://steamcommunity.com/id/pasaemre18/

İran ve Bavyera artık mevcut değil. Fransa'da da oyuncu vardı. Ama illa katılmak istiyorsan GM arkadaşımız sana bir ülke ayarlamaya çalışır.
Bu akşam katılamıycam.
Etkinlik saati " 21.00 " arkadaşlar ama 5-10 dakika erken gelseniz hızlıca başlasak çok hoş olur
1581 Oyuncu Haritası

Oyuncu_Haritas_1581.png

Development Tablosu

Ülkeler144414681494152015551581
20px-France.png Fransa34762670987913281551
20px-Great_Britain.png Büyük Britanya333241326420605513
20px-Prussia.png Prusya5785151196395463
20px-Austria.png Avusturya165195244329385540
20px-Tunis.png Tunus111118132217274345
20px-Ottomans.png Osmanlı31946767191311401292
20px-Russia.png Rusya19743962269310841156
20px-Netherlands.png Hollanda4571103145232364
20px-Mali.png Mali91176241390629729
20px-Kongo.png Kongo5280209261430473
20px-Japan.png Japonya2158435606772861
20px-Vijayanagar.png Vijayanagar263350406519538553
20px-Ethiopia.png Ethiopia69158154231388484
20px-Mughals.png Babür14252060074810481122
20px-Mewar.png Mewar - - 232320692629
20px-Ayutthaya.png Ayutthaya - - 177371557733
20px-Kilwa.png Kilwa - - 87173260434
20px-Naples.png Napoli - - --216254
(10-02-2019, 03:41)pasaemre18 : [ -> ]Fransa
Bavyera
İran
http://steamcommunity.com/id/pasaemre18/

Hala oynanabilir durumdaysa Vija veya Delhi geçebilirsin.
Oda kuruldu, şifre st
Odayi bulamiyorum birisi bana davet atabilirmi.
Fransa`ya yedek olarak katiliyorum.
Etkinliğin yayını için Strategyturk Twitch: https://www.twitch.tv/strategyturk
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22