Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: 2019 Yaz Minecraft Etkinliği
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
kNupjI.png
Sunucu Adresi: 51.77.45.161:25608
Oyun Saatleri: 19:00 - 24:00

  • Oyun modu Survival, sunucu sürümü ise 1.14'dür.
  • Katılmak için bu konuya katıldığınızı belirtmeniz gerekmektedir
  • Sunucu her akşam 19:00 ile 24:00 saatleri arasında açık olacaktır.
  • Oyuna katılmak için Strategyturk üyesi olmanız gerekmektedir.
  • Hile, glitch vs. yapmak yasaktır.
  • Lav ve TNT kullanmak kesinlikle yasaktır.






















Sadece tek bir adadan oluşması kötü olmuş. Survival mantığına yakışmıyor. Öyle olacaksa skyblock olsun daha iyi. Tek bir adada başlamak yerine büyük bir adadan oluşan okyanus biomunu tercih ederim. Böylece insanlar diğer adalara keşfe çıkar bin bir zorlukla adalardan hayvan getirir emeğin bir değeri olur. 1.4 ile bir sürü şey eklendi bunları tecrübe etmemiz daha iyi olur. Mülklerin muhafazası için faction, towny veya şu tahta kürekle parayla toprak claimi olayının olduğu plugin getirilmeli. Bu olmazsa biz oyunda yokken evimiz yağmaya açık olur. 
Meslek plugini pek tercih ettiğim bir şey değil oyunu fazla kolaylaştırıyor. 

Sadece Marmara adasının olmasındaki amaç pvp ise çoğu oyuncunun bu yüzden katılmayacağını düşünüyorum. Ayrıca etkinlik için çok erken bir tarih Haziran'ın ortasından sonra daha fazla oyuncunun gelme şansı olur.
Eleştirilerin için teşekkürler. Haritayı değiştirebiliriz eğer beğenilmediyse. Uygun bir harita bulamadığım için kendim hazırladım bu haritayı. Oyuncu sayısının 10'u geçmeyeceğini düşünerek tek bir ada olmasının daha iyi olacağını düşündüm. Malların korunması için kilit plugini eklenecek ama Faction pluginini eklenmesi oyunun bir süreden sonra toprak kapmacaya dönmesi ve herkesin factionlar etrafında toplanmasıyla sonuçlanıyor. Amaç biraz rekabetçi bir ortam olması açıkçası.

Meslek plugini ise oyunda bir ekonomi sistemi olması için eklendi, ki mesleklerden sadece para ve meslek deneyimi kazanıyoruz, bu parayı da sadece diğer oyuncularla harcayabiliyoruz. Başlangıç tarihi olarak normal bence, geçen etkinlikleri de hep bu dönemde başlattık. Zaten 5 oyuncudan fazla olursak etkinlik Kurban Bayramına kadar devam edebilir.
Katılmak isterim
Oyuncu sayısı en az 8-9'du geçen sene bu sene 10'u geçebileceğini düşünüyorum. Eğer yapıların korunması diye bir şey olmayacaksa açıkçası pvp dışında oyunun pek bir anlamı olmuyor. Emek verip bir yer yapıyorum kendime birisi gelip trollüğüne yıkıp hayvanlarımı öldürmüş olabiliyor. Adam griefing yapsa bile kimin yaptığını bulmak zor. Böyle olacaksa 10000 kare uzaklaşıp izole bir oyun oynamak zorunda kalırım bunun da singleplayer'dan bir farkı kalmaz. Geçen sene de faction vardı ama kimsenin savaşıp yer kapmaca yaptığını görmedim.

Towny plugini genellikle faction'a alternatif olarak kullanılıyor. Faction'dan farklı olarak bir bir oyuncu kendi kasabasını oluşturuyor ve toprak claimliyor. Toprağın içinde kişilere özel alan belirleyebiliyor. Bu alanları para karşılığı satabiliyor. Kamu alanlarının da yağmalanması engelleniyor. Kasaba içinde kasaba sakinlerinin birbirini öldürmeleri engellenebiliyor böylece pvp dışarıda yapılabiliyor. Farklı kasabalar birbirine savaş da açabilir ama server o kadar kalabalık olmayacak zaten. RP ile birlikte oyuncular belirli roller edinip ona göre üretim dağılımı yapılabilir. Bu plugin ayrıca dediğin ekonomi plugini ile de uyumlu. Vergi sistemi falan var mesela. Enflasyonu engelleyen ayarlar da var.

Serverin boyutunu kısmak amacıyla şu plugini kurabilirsin böylece belli bir uzaklıktan sonra kişinin ilerleyip serverin kasmasının önüne geçilir. Harita konusunda kesinlikle ada biomu olsun diyorum. Marmara adası yapay olduğu için bir sürü generated köy dungeon olmayacak bu kötü. Ben şimdi girdim bir kaç seed denedim. Mesela bu aşağıda fotoğrafını eklediğim ada başlangıç için çok uygun. Köyün olmasının yanında boyut olarak yeterli. Domuz, inek, koyun, at ve tavuk (+kedi) gibi temel hayvanlar da var ayrıca. İnternette hazır seedleri de ekliyorum alternatif olarak: https://mine.guide/seeds/survival-island-seeds/


Oyuna katılırım ama bugün gelemem bayram dolayısıyla eve yolculuğum var. Yarından itibaren gelebilirim.
Geçen sene Faction yoktu, düz Survival'dı. Ondan önceki sene vardı, o etkinlikte de kimse faction alanından dışarı çıkmıyordu. O yüzden faction kullanmaya sıcak bakmıyorum. Oyuncular forumdan olacağı için yağmalama konusunda dikkat edeceklerini düşünüyorum.

Harita konusunda ise adalardan oluşan bir harita oluşturdum. Ege'deki Nakşa adası ve civarındaki adalardan oluşuyor. Daha detay eklemedim, eğer bu tamam denirse bunu kullanırız. Cavernleri, madenleri vs. worldpainter kendisi oluşturuyor zaten.

kNxWxj.png
Server neden sadece akşamları açık oluyor?
Gelmeye çalışırım.
Katılıyorum
 Sunucu sürekli açık olduğunda bir anlamı kalmıyor açıkçası etkinlik yapmanın. Onun yerine belirli saatlerde hep beraber oynamak daha iyi.

Haritayı değiştirdim, artık adalardan oluşan bir haritadayız. Sunucuya girerken güvenlik amaçlı kayıt olmanız gerekiyor sadece. Oyuna giren eğer farklı bir nick kullanıyorsa forum ismini de söylemesi rica olunur.

Sunucu açık. Sunucu IP'si 51.77.45.161:25608
Katılıyorum
Katılıyorum.
Katılıyorum.
Katılıyorum
Katılıyorum
Katılıyorum
Sunucu açık

IP Adresi: 51.77.45.161:25608
Katılıyorum
Katılıyorum.
katiliyorum
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6