Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Medieval 2 - Hotseat: Temmuz 2020 [RP]
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
40. Tur Sonu Haritası

Harita_40.Tur_Sonu.png
England.png
Parisi ele geçirdikten sonra Fransa devasa bir ordu toplayıp geri almaya çalıştı. Onu püskürtmek için takviye ordusuyla önce yoldaki garnizonu yok ettik.
20200907184120_1.jpg
Ardından seri bir şekilde orduları birleştirip kuşatmaya karşı güçlü bir saldırı yaptık.
20200907184257_1.jpg
Savaş Kral Rufusun zaferi ile sonuçlandı. Geri çekilmekte olan Raoulet Poitevin ve komutasındaki 500 asker ileri mevzide etrafı sarılıp yok edilirken. Robin de Valois ülkesine geri kaçtı.
20200907184436_1.jpg
Bu savaşların sonucunda çok fazla hristiyan kanı akıtıldığını duyan papa ingilizlere bu savaşa son verme çağrısında bulundu.

france.png

Yıllardır dost bellediğimiz İngilizlerin ihaneti katlanarak devam ediyor. Kadim başkent Paris'i geri almaya giden ordularımızı yenmek onlara küçük bir haz verebilir. Ancak kılıcımız onların üzerine indiğinde alacakları haz ölümün donuk soğukluğuyla aynı olacak. Efendimiz Papa hazretleri de farkındadır ki İngiliz zulmünün bitmesini emretmiş. Bize karşı durmak bir yana, kendi kanınızdan olan Papa'ya karşı olmak küfürdür, kafirliktir. Siz de o kötü yola düştünüz bir kere.

Zaferin sarhoşluğuyla Paris sokaklarında askerleriyle kutlamalara başlayan zalim İngiliz komutanı, vatansever Fransız suikastçıları tarafından öldürülmüştür. İçtiği şarap burnundan kan olarak geldi.

EwsP8l.jpg

SİCİLYA CEPHESİ

Sınırlarını kuşattığımız Sicilya ordusu yine saldırma gafletine düşmüş. Düştüğü tuzağa tekrar düşen Sicilya Kralı bu sefer canından oldu. Ordu kampımızı kuşatan ve ele geçiren Sicilyalılar ani bir baskınla kıyıma uğradı. Fransa Prensi Odo şimdiden bir Kralı mağlup ederek gücüne güç kattı.

ZaJnpv.jpg

Avrupa'nın gördüğü en büyük muharebelerden biri ise Fransa sınırındaki dağ geçidinde yaşandı. İlk savaştan kaçan korkak komutan Gregorio Perfelti yaptığı kuşatma ile tuzağa düştü. Sicilya Kralı'nı mağlup eden Prens Odo yoluna devam edip Gregorio'yu güneyden, komutanımız Michiel Batıdan, François du Lac ise kuzeyden saldırdı. Etrafı sarılan Sicilyalıların ölümden kaçışları yoktu.

Fd8ff8.jpg

Ülkemizin büyük düşmanı Gregorio Perfelti mağlup oldu, çürümeye yüz tutan cesedi ise St. Cesare'ye gönderildi.

SLSQ6n.jpg

St. Nicander'de savunmaya geçen Sicilyalı komutan Vitale Guerrieri son günlerini zafer haberlerini bekleyerek geçiriyordu. Ama önce kendisinin ölüm haberi geldi.

EQqBpR.jpg

Ne oldukları belirsiz putperest tapınakçıların garnizonu da ateşe verildi.

bfQXkW.jpg

AFRİKA CEPHESİ      

Perrin Gassou ve ajanları Marrakesh şehrini kuşatmadan önce Sicilyalı Prens'in şehri savunacağı haberini aldı. Bunun üzerine Sultan Qassim'ı öbür dünyaya gönderen suikastçımız bir gece şehre sızdı. Sabaha karşı gelen haber ise Prens'in artık şehri savunamayacağı şeklindeydi. 

fHB0HH.jpg

Alınan haberler üzerine girdiği savaşları bir bir kazanıp adeta bir kahramana dönüşen Perrin Gassaou hiç durmadan ilerledi ve Marrakesh şehrini ajanlarının yardımıyla ele geçirdi. Bu zaferle beraber Afrika'daki Sicilya hakimiyeti son buldu. Cihad ilan eden Mısır Sultanı'nı bekliyoruz.

sQ62eS.jpg

YO2ZX5.jpg

0VFrPa.jpg

Nuremburg Kuşatması

Avrupa'nın içlerine ilerleyen askerlerimiz Papa Efendimizin Haçlı Seferi ilan ettiği kutsal şehir Nuremburg'u sapkın Sicilyalılardan geri aldı. Nuremburg en kısa zamanda efendimiz hazretlerine geri verilecektir. 

TfBpHf.jpg

Bizimle olan savaşında nice komutanları yitip giden Sicilyalılar sözlerimizi iyi bellesinler. Kralınızı ve Prensinizi kaybettiniz. Biz yeni Kral ile barış yapmak istiyoruz. Artık bize saldırmaktan vazgeçin. Dökülen kan imanımızı kirletmesin. Papa efendimizin çağrılarına uyalım. Sizlere elçilerimizi yolluyoruz. Bu son uyarımızdır.
Egypt.png
Bizi küçük gören Sicilya Dükalığına karşı açtığımız kutlu Cihad hız kesmeden devam ediyor. Sultan Batrawiyi konakladığı Tunus'da kuşatmaya karar veren komutan Goffredo'nun haberi o esnada Sicilya başkenti Palermo'yu kuşatan Prens Al-Mustain'e ulaştı. Al-Mustain hızlıca Palermo kuşatmasını bitirerek Tunus'a doğru yola çıktı.

20200908204952_1.jpg

Sicilya Dükü'nün yaptıklarına karşılık başkenti yağmalanmış ve Prens Enrico öldürülmüştür.
 
Sonrasında sultanlarını kurtarmak için hızlıca Tunusa geri inen mücahidler Komutan Goffredo'nun ordusuyla karşılaştı.
20200908205356_1.jpg
Birleşmiş olan 2 ordunun gücüyle Komutan Geffredo'nun ordusu tamamen imha edilmiştir. Bununla beraber Sicilya Dükasının Afrikadaki son askeri mevcudiyetini bitirmiş bulunmaktayız. Cihadımızın hedefi olan Marrakeşe doğru yürürken Fransız Kralının Marrakeşi ele geçirdiğini öğrendik ve daha müsamahalı olduğunu umut ettiğimiz Fransa Kralına bir elçi yolladık. Fransa Kralının bizlere Marrakeş ve Cezayiri teslim etmesi halinde onlarla hiçbir düşmanlığımızın kalmayacağını bildiriyoruz.

Aynı zamanda Kıbrısta içki içilen bir mekan casuslarımızca basılmış, gereken ceza verilmiştir.

20200908213300_1.jpg
45. Tur Sonu Haritası

Harita_45.Tur_Sonu.png
England.png
Sınırlarımıza yaklaşmakta olan devasa bir fransız ordusu olduğunu rapor alan kralımız onlar zafer öncesi kutlamalar yapatığı haberini almıştır.
Bu ordunu başındaki Robin de Valois falza içtiği için odasına dönüp dinlenmek isterken odasına saklanmış olan suikastçimiz tarafından sırtından bıçaklanmıştır.
20200909122350_1.jpg
Sicily.png
İçinde ordusu ile adalarımıza çıkartma yapmaya hazırlanan fransız filosu Sicilya önlem donanmasının çabaları sayesinde içindeki askerleri ile birlikte yok edilmiştir.

sh.jpg

Fransız komutanlardan biri bölgede teftiş yaptığı sıralarda kalbine bir ok yiyerek öldürülmüştür.

as.jpg
turks.png

Mısır seferi için Sultan I. Cemre tarafından çevre şehirlere ve kalelere haber salınarak Gazze kalesi çevresinden büyük bir ordu toplanmasını emretmiştir. Yapılan plan neticiesinde orduların üçe bölünüp üç ayrı şehrin aynı anda geçirilmesi üzerinedir. Küçük bir birlik kutsal topraklara inip Mekke Medineyi ele geçirecektir. Kalan ordu ikiye bölünüp bir kısmı Ganjalı İnal komutasında gemiler ile İskenderiye'yi kuşatacaktır. Kalan kısmı da bizzat Sultan I. Cemre yöneterek Kahire ele geçirilicektir. Ordu ve plan hazırlıkları tamamladıktan sonra Sultan emri vererek ordular harekete geçmiştir. Çok kısa sürede Cidde ve İskenderiye düşmüştür.


20200905191453_1.jpg

20200905184857_1.jpg

Her ne kadar sultan Kahire'yi kuşatsada feth edildiğini görmek nasip olamadı. Ömrü seferlerden sefere koşarak at üstünde geçen Sultan I. Cemre ilerleyen yaşına bağlı olarak yakaladığı hastalıktan kurtulamayarak vefat etmiştir. Sultanın ölüm haberini alan askerler onun son dileği olan Kahire şehrini ele geçirmek için saldırı başlatarak şehri surlarını düşürmüşlerdir.


20200906202145_1.jpg

Kahire'nin düşmesi ile Mısır seferi henüz bitmemiştir. Nil nehrini takip ederek güneye giden kaşiflerimiz Dongolo şehri ve onun zenginlikleri ile karşılaşmıştır. Bu esnada casuslarımız bir kaç Mısır tüccarını öldürdüler.

20200909185637_1.jpg
Egypt.png
Açtığımız kutlu Cihat seferinin sonuna varmış olduğumuzu kendini Müslüman sayan her devlete çoşkuyla iletiyoruz. Fransa Kralı büyük bir sağduyu göstererek halklarımızın ızdırabını önlemiş, ve hakkımız olan Afrika topraklarını bize teslim etmeyi kabul etmiştir.
-------------------------------------
Cihadımız sona ererken bu kutlu haberi alan Mücahidler son bir şevkle İtalya üzerine sefere devam etmişlerdir. Artık deniz çıkarmalarıyla ünlenen Sultan Batrawi ve ordusu bu sefer Korsika adasındaki Cagliari kasabasına ani bir çıkarma düzenlemiş, kasaba Palermoyla aynı akıbete uğramıştır.
20200909202618_1.jpg
Bu esnada Prens Al-Mustain komutasındaki asıl ordu İtalyanın topuğundan tırmanmaya başlamış ve Sicilya şehrini kuşatma altına almıştır.
  
20200909205237_1.jpg

Kıbrıs'ta sakıncalı malların satımının yapıldığı pazar yeri casuslarımız tarafından yakılmıştır.


Afrikadaki Müslümanlar için açtığımız Cihad sonuna gelirken bilançoyuda paylaşmaktan onur duyarız.

Cihad boyunca 4 şehir ele geçirilmiş, (Fransa'dan teslim alınacaklarla 6 ) Sicilyanın aralarında Prens Enrico'nunda bulunduğu 3 generali, 2562 askeri savaş meydanı ve kuşatmalarda öldürülmüş ve 3 Sicilya gemisi imha edilmiştir.
Bütün bunların karşılığında sadece 535 Mısırlı mücahid şehit olmuştur.
England.png
Fransa kralı bizi sadece bir kaç yüz asker ile kuşatmaya çalıştığı için ingilizleri küçümsemiş olmalı önce kuşatma ordusu
20200910090542_1.jpg
ardından yakındaki kaleyi güvenli tutmaya çalışan garinozu geri çekilen kuşatma ordusu ile birlikte tamamı ile imha edilmiştir.

20200910091033_1.jpg
Önceki olaylardan dersini almayan soylular hala Parisi geri alma düşüncesiyle ordularıyla beraber yaklaşmaktadır. Önceki seferki gibi parise yaklaşan tüm orduların komutanları çok sayıdaki suikastçimiz tarafından katledilecektir. Bunu göstermek amacıyla önce nehri geçmekte olan 2 fransız tümeninin komutanları  Captain Anseau ne kadar savunmasız olduğu belli olan fransız kampında yatağında uyurken yılan tarafından sokulara öldürümüş
20200910091308_1.jpg
ardından Hugues de Planter ordusunu teftiş etmek için yolculuktayken köprü altından geçiyordu bu sırada suikastçimiz kafasına taş düşürüp öldürdü.
20200910092604_1.jpg
İngiltere son nefesine kadar kanla kazandığı tüm toprakları koruyacaktır.
Yeni Fransa kralı olarak savaşta olduğumuz tüm ülkelere barış teklifi sunuyorum. Savaş tazminatı olarak Status Quo korunacaktır. Dileyenler ile ticaret anlaşması yapmaya hazırım.
Avrupa'nın değerli krallarına sesleniyorum. Kendi içimizdeki bu savaşları sona erdirip, Avrupa'nın içlerine doğru yaklaşan Müslümanlara karşı tek yürek olmalıyız.
Evet, daha fazla şehir ve kale zapt etmek çekici gelebilir, daha fazla kan dökmek de zevli gelebilir. Ancak sizlere soruyorum, Tanrı adına dökülen kandan daha değerlisi mi vardır? Şu ölümlü dünyada komşularınıza saldırmak yerine ipi çözülmüş müslümanlara karşı kutsal bir savaşa girmek herkesin kabul edeceği üzere daha evla bir harekettir.

Ey Avrupa'nın kıymetli ve saygıdeğer kralları! Müslüman Türkler çeşitli mekanlarda Fransa Krallığının sonunu getirmek üzere propaganda yaparak Hıristiyan dünyasını güçten düşürmek ve nihayetinde tüm Avrupa'yı işgal etmek amacı ile hareket ediyorlar.

Dileğim odur ki, buradaki varlığımızın asıl sebebine odaklanmak çok zor olmaz. Ve kısa süre içerisinde asıl hedefimiz olan kutsal toprakların Müslümanlardan geri alınması için tüm Hıristiyan krallar gereken fedakarlığı yapmaktan çekinmeyeceklerdir.

Konstantinopolis, Kudüs, Antakya kafirlerin elinde olduğu sürece asla refaha kavuşamayacak, hayattaki gayemizi yerine getiremeden ölümle yüzleşeceğiz...
Sicily.png
Fransa ile olan savaşımızı fırsat bilen kafirlerin yürüyüşünü durdurma vakti gelmiştir. Fransız kralına barış teklifimizi yolladık artık tek hedefimiz kafirleri geldikleri gibi pis çöllerine geri göndermektir.

cs1.jpg
cs.jpg
Egypt.png
Sultan Batrawi önderliğinde Afrika hakimiyetini hedefleyen 2.Mısır Sultanlığı artık güçten düşmüş ve 3 cepheden saldırı altındadır. Kuzeyden kafir ve acımasız Sicilya Dükası'nın başlattığı hücüm Prens Al-Mustain'in ve yanındaki elit ordunun imha edilmesiyle, Doğudan kendini Müslüman sanan ancak kafir yerine Müslüman kanı dökmeyi marifet sanan Türklerin saldırısı Dongola şehrinin kuşatılması ve gelişmiş ticaretin son bulmasıyla, Batıdan 2 senede 2 hanedan değişikliği yaşayarak artık antlaşma ve dostluğumuzu yok sayan Fransız Krallığının saldırısıysa Marrakeş kentinin umutsuz bir kuşatma altında bulunmasıyla sonuçlanmıştır.

Bütün bunları göz önünde bulunduran Sultan Batrawi geniş devletin artık savunulamayacağına karar vermiş, bunun sonucunda İmparatorluğun tasfiyesine karar vermiştir. Savunulamayacak durumda kabul edilen her toprağımızdaki ufak garnizonlar hariç tüm askeri varlığımızın, taşınabilir ve taşınamaz durumdaki tüm zenginliklerimizin taşınarak acilen Kuzey Afrikaya getirilmesi ve burada bir savunma örgütlenmesine karar verilmiştir.

Bu bağlamda;

Palermo, Ajaccio ve Dongola şehirlerinin tüm zenginlikleri savunmamıza yardımcı olmak üzere hazinemize taşınmıştır.

Mısır Sultanlığı son gücüne kadar Müslümanlara hoşgörü göstermeyen kafirlerle savaşacaktır. 

20200911184608_1.jpg
20200911184618_1.jpg
 Casuslarımız tarafından Kıbrıs'ta varlığı sakıncalı görülen binalar Türklerin tamir etmesine rağmen yeniden yakılmıştır.
Egypt.png

20200912102245_1.jpg
  Kıbrıs'ta şüpheli görünen bir bina yakılmıştır. 
france.png
Mısır ile bugüne kadar sürdürülmüş anlaşmaları feshedip, anti-islam politikalar sebebiyle savaş ilanı etmiş bulunmaktayız. 
Kuzeyde İngiltere ve Danimarka, doğuda Polonya ve güneyde Sicilya krallıkları ile teker teker anlaşıp savaşları sona erdirmiş, dostluklarımızı artırmış bulunmaktayız. 

Dinine bağlı bir kral olarak atalarımın dış siyasetlerini eleştirmemekle birlikte Hıristiyan topluluklarının refahı için krallığımızı Tanrı'nın emirlerine hizmet etmek üzere seferber etmiş bulunmaktayız.

Kuzey Afrika'daki Müslüman devletlerin bir an önce seslerinin kesilmesini sağlayıp, kutsal toprakların Hristiyan devletlerin kontrolüne geçmesini istiyoruz. Bu bağlamda öncelikle devlet hazinemizi toparlayıp ardından Hristiyan Avrupa Krallıkları ile sıkı ilişkiler geliştirip Kafir Türkler'e karşı en kısa sürede tarihin gördüğü en büyük haçlı seferini düzenlemek istiyoruz.

Polonya Kralı 'dan ve Sicilya Kralı 'dan beklentilerimiz  iyi niyet göstergesi olarak sınırlarımızdaki ordularını geri çekmeleridir.  

XX.jpg
20200912102245_1.jpg
Kıbrıstaki şüpheli bina tekrar yakılmıştır.
50. Tur Sonu Haritası

Harita_50.Tur_Sonu.png
france.png
  
thio-chateau-du-haut-koenigsbourg-zvardon-1600x900.jpgChateau du Haut Koenigsbourg

Haut Koenigsbourg Şatosu'nda Yüce Fransa'nın dört bir yanındaki şehirleri nasıl geliştirebileceğimizi tartışıyorduk. Aman Tanrım o da ne??? İçeri giren görevli mağaranın birinde bir ejderin insanları yediğini ve her seferinde biraz daha büyüdüğünü söyledi. Müslümanların laneti üzerimize düşmüş olmalı ki Tanrı bize böyle bir bela gönderdi. Acaba nerede hata yapmıştık???

Bu bir şeytanın hayvan kılığına girmesi ile açıklanabilecek bir şeydi. Başka ne diyebilirdiniz ki?
Ben ve adamlarım hızlıca silahlanıp ejderin bulunduğu mağaraya yollandık. Sürünen yeşil iğrenç bir yaratıktı. Sarışın ve güzel bir kızı kaçırmış olmalı ki, kızcağız kurtarılması için yalvarıyordu.
Atım hem ürkmüş hem de sinirlenmişti. Anladım ki bu ejderin sonunu getirmek benim işimdi. Hızla atımı üzerine sürdüm. Mağara önünde tam dünyalar güzeli kızı yakalayacakken, mızrağımı boynundan geçirdim ve acıyla çığlık attı.


Begas_joris.jpg
C. J. Begas, 1828   
 
Gururla döndüğüm şehrimde insanlar beni haykırışlarla alkışlıyor, adeta mutluluklarına tekrar kavuşmuşlardı. Peki o kızcağıza ne mi olacak? İşte onu ben de bilmiyorum henüz.
france.png
Görüyoruz ki hem Sicilya'nın hem de Polonya'nın orduları sınırlarımızda durmakta. Bu durum yüzünden şeytanlar geceleri şüphe fısıldamaya devam ediyor. Refah bir Avrupa hayal ederken, haşin ve gaddar savaşçıların gazabı masum insanların ölümüne neden olacak gibi hissediyoruz. 
 
Çevremizdeki ülkeler ile ticaret anlaşmaları yapmak elbetteki değerli, ayrıca dostluk anlaşmaları da yaparak güvenimizi tazelemenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Belki Avrupa'nın değerli hükümdarları çağrılarımıza yanıt verir.
Poland.png
Polonya Krallığı

Fransa ile olan sınırımızda saldırı amaçlı konuşlandırılmış herhangi bir ordu bulunmamaktadır.
Başkentimize gelen ordularımız talim için etraftaki bölgelere gönderilmiştir. Fransa Kralı bunları da görmüş olabilir.

Polonya savaşacaksa sadece Yüce Papa'nın karar verdiği Haçlı Seferleri'nde saldıran tarafta yer alır.
Fransa Kralı da kimin orduları ne yapıyor diye bakmaktansa Yüce Baba'mız ile olan ilişkisini düzeltmeye çalışsın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15