Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Medieval 2 - Hotseat: Temmuz 2020 [RP]
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Poland.png
Polonya Krallığı

Polonya Kralı olarak kuzeydeki ve doğudaki kafirlere karşı Danimarka kralına destek sözü veriyor, her iki ülkeyi de güçlendirecek ticaret anlaşması teklifini kabul ediyoruz.

Kafirlere karşı savaş kapsamında Katolik azınlığa zulümler uygulayan Thorn bölgesini kuşattık ve bölgedeki karmaşa nedeniyle kafirliğin yükselişte olduğu Breslau'yu da en yakın zamanda sınırlarımıza dahil edeceğiz.
Spain.png

İspanya'nın Kralı olarak karşımdaki herkesi selamlarım. 

Ordularımızı büyütüp hem yol hem de madenler ile şehirlerimizi genişletirken, en büyük kızımı en sadık komutanım ile nişanladığımdan ayrı bir sevinçliyim. 

Bunun dışında Başkentimizin yakınlarına kadar gelen Berber Diplamat'ın tekliflerini şimdiden dinlemek ister, ve Fransa'nın Kralı ile diğer bütün Akdeniz ülkelerinden isteyen herkesle ticaret yapabileceğimizi bildiririm. 
Venice.png
Venedik Cumhuriyeti

zagreb.PNG

" Zagreb kalesinin işgalinden sonra Venedikli askerler evlerine bile dönemeden Adriyatik denizi kıyılarında kendilerini bekleyen büyük bir donanmaya hızlıca bindiler. Venedik Doçunun hazırladığı donanmanın yanında Venedik tüccarlarına ait ticaret gemileri ordu için hazırda bekliyordu. Donanma denizin seyrini takip ederken ufukta birkaç gemi gözüktü. Gemiler Venedik bayrakları taşıyordu. Bunlar Venediğe ait olan Ragusa kalesinin askerleriydi. Ragusa valisi Doçun emri üzerine donanmaya bir miktar ordu ve gemi göndermişti. Denizde uzun bir yolculuk yapıcaklardı. Uzun yolculuklar her zaman yorucu olurdu. Bunu bilmelerine rağmen askerler mutlu gözüküyordu. Çünkü birkaç günde olsa küçük asi donanmaları hariç savaşmayacaklarını biliyorlardı. Adriyatik denizinin keyfini çıkartıyorlar, Zagreb kalesinin işgalden yağmaladıkları şarapları yudumluyorlardı. Belki de uzun sürecek olan seferden birçoğu evine bir daha dönemeyecekti. Şu çok barizdi ki askerlerde bunu biliyordu... "

Battle_of_the_combined_Venetian_and_Dutc...aham_B.jpg
moors.png

Ekonomik sıkıntılar çekiyoruz. İslam aleminin desteğine ihtiyacımız var. Bu destek maddi değil dua etmenizi istiyoruz müslümanlar.

İspanyaya diplomat yolladık. Ancak eşkıyalar önünü kesti gelmesi biraz sürecek.
Sicily.png
Sicilya Krallığı
Akdeniz'in incisi Sicilya Krallığı olarak yüce Papa hazretlerini ve bütün Katolik kralları selamlıyoruz.
General Alberto ve Amiral Siccio ortak harekatı ile isyancı korsan üssü olan Cagliari tarafımızca ele geçirilmiştir. Akdenizde barış ve güvenli ticaret rotaları için ilerlememize devam ederek Durazzo şehrini de lanet korsanların elinden kurtardık. Venedik donanmasının Durazzo yakınlarında toplanması bizim için endişe vericidir. Diplomatlarımız mevcut durumu konuşmak için Venedik şehrine doğru yola koyulmuşlardır. Umuyoruz ki tanrı yolundan şaşıp din kardeşlerine bir yanlışta bulunmazlar.
battlepope.jpg

Papal_states2.png
Papalık Devleti

Uzun bir süredir sapkın rahip Savonarola'nın yalanlarına esir olmuş Floransa şehri Papalık tarafından zapt edilmiş,
Aziz Peter'in tahtının otoritesini görmezden gelen bu gafil birkaç takipçisiyle birlikte kaçmayı başarmıştır.
Floransa halkı bizzat Papa Gregory tarafından komuta edilen orduyu şehirde çiçeklerle karşılamıştır.
Hre.png

Papa hazretlerinin gönderdiği mektubu okuyan İmparator, Papa'nın cömert teklifini gördüğünde memnuniyetini gizleyemedi. Ancak mektubun sonuna iliştirilen, teklifin kabul edilmemesi halinde olacaklara dair tehditvari cümleleri gören İmparator, -hikmetinden sual olunmaz- Papa hazretlerinin, üzerinde anlaşma yapılmış bir ahite neden böyle bir ifade koyduğuna anlam veremedi.

sths1.jpg
Byzantium.png

Βασιλεία Ῥωμαίων
Bizans İmparatorluğu

Tanrı'nın yardımıyla ve Prens John'un üstün kabiliyetleriyle bize ait olan Smyrna'yı geri almayı başardık. Ayrılıkçı Kaptan Asemopoulos'un başı gövdesinden ayrılarak ibret olsun diye Constantinopolis'in surlarının en yüksek burçlarına asıldı. Bizans'a baş kaldıranın başı böyle kesilir!

Görsel


Maalesef ki şehir halkının önemli bir kısmının bizim yönetimimizin yokluğunda doğru yoldan sapıp İslâm'a geçtiğini fark ettik. En kısa zamanda Constantinopolis'te yetişmiş rahiplerimiz halkı doğru yola iletecektir. Bir süredir Sofia'ya yürümekte olan askerlerimiz nihayet Sofia surlarının önüne gelmiştir. Sofia'nın düşmesi an meselesidir.
yaptığımız teklif umarız olumlu karşılanır.
Turks.png
 
Türklerin Bizans'a () açık mektubudur: 
Siz Ortodoksluğun dünyadaki son temsilcilerisiniz. Papa'ya yaltaklanan diğer Katolik dalkavuklarından bariz farklarınız var. Öyle ki sizin dininiz bizim dinimize Katoliklerden daha yakındır. 
Roma'nın son evlatları. Gelin Anadolu'da sert dikey bir sınır çizelim. Eğer savaşıp birbirimizin güçlerini kırarsak, sapkın ülkeler her an üstünüze çullanacaktır. Siz Batıya biz Doğuya. Siz atalarınızın kanlarını döktüğü torakları geri alın, biz de İslam topraklarına refah getirelim. 
Hre.png
Metz'in ardından Prag, Magdeburg, Bern, Stettin de Kutsal Roma İmparatorluğuna katılmıştır. Almanlar artık yönetimimiz altında zulüm görmeden yaşayabilme şerefine ermiştir.

Polonya ve Danimarka krallarına Stettin yönetimini bırakmayı teklif ediyoruz. Burada bir ilgimiz yoktur ve aranızda anlaşmanız halinde küçük bir meblağ karşılığında bu toprağı size bırakabiliriz.
Venice.png
Venedik Cumhuriyeti
Venedik Doçu bütün Hristiyanları selamlıyor. Zagreb kalesinin işgal edilmesini bütün Hristiyan dünyasına duyuruyoruz. Aynı zamanda Girit Adasında yapılan Bizans Ablukası için bir açıklama bekliyoruz.
( Uzun hikaye için Tıklayınız ve son yoruma bakınız)
Byzantium.png

Βασιλεία Ῥωμαίων
Bizans İmparatorluğu

Sayın Doç , Girit'te yaşanan bu olay kasıtlı değildir. Gemilerimiz etrafı keşfederken sizin limanınıza denk gelmiştir. Daha önce de söylediğimiz gibi sizinle savaşmak gibi bir niyetimiz yoktur ve sözümüzden döndüğümüz görülmemiştir. Eğer aramızda bir savaş çıkarsa -ki halklarımızın selameti için çıkmamasını umarız- bunu başlatan Bizans olmayacaktır. Ezeli düşmanlarımız olan işgalci Müslümanlara karşı savaşmak yerine birbirimizle uğraşmamız Tanrı'yı gücendirir. Bizim amacımız İsa'nın öğretisinin yayılmadığı yer kalmamasıdır. Tanrı'nın huzurunda doğru kararı vereceğinizi umuyoruz.
Papacım :(

sapknsicilyal.png

Papal_states2.png
Papalık Devleti

Sınır kulemizdeki muhafızların Sicilya delegesinin Papalık topraklarına girdiğinin haberini vermesi üzerine güneyimizde yer alan Sicilya Krallığı'nın elçilerini karşılamak adına gerekli hazırlıkları tamamladık.
Ancak görülene göre Sicilya elçisi Ebedi Şehir Roma'ya gelip Aziz Peter'in tahtının huzuruna çıkma şerefine nail olmaktansa, Roma'yı es geçerek kuzeye doğru yolculuklarına devam etmiştir.
Yapılan bu hareket doğrultusunda sapkın oldukları her yönlerinden aşikar Sicilyalı delege Papalık tarafından geceyarısında çıkarılan kanun hükmündeki kararname ile AFOROZ EDİLMİŞTİR.
Sicilya Krallığı Papalık Devletine karşı sebep olduğu bu olay neticesinde KINANMIŞTIR.

Bununla birlikte Macaristan Krallığından alınan bilgiler doğrultusunda Kutsal Roma İmparatorluğu'nun Macaristan'a meşru olmayan bir savaş ilan ettiği tespit edilmiştir.
Hristiyan dünyasında krallık da, taç da, toprak da Tanrı'nın hakimiyetindedir ve sadece İsa Mesih'in vekilince paylaştırılabilir.
Yaptığı bu agresif ve gayrimeşru eylem neticesinde Kutsal Roma İmparatoru KINANMIŞTIR.
20200703000146_1.jpg

Spain.png
İspanyol Krallığı 

Kralımız uzun süreli hazırlıklar ve araştırmaların ardından ülkenin dört bir yanından topladığı şanlı ordusu ise Valensiya'yı Tanrı Tanımaz Lope'dan kurtarmıştır. Papazımız Başkentten şehre gelmiş olup, şehrin büyük bir çoğunluğunu oluşturan kayıp ruhlara Tanrı'nın yolunu göstermektedir.

Sicilya'nın Efendimiz Papa'ya yaptığı hakaret seferdeki Kralımızı çok üzmüştür. 

Güneyimizdeki Berberi Halka ise diplomatlarınız Toledo Şehrimizden çekmelerini önermekteyiz. Zira sınır şehirlerini dolaşan Prensesimizin casusluk yapacağından kuşkulandılarsa, biz de aynı şekilde onların diplomatlarından kuşkulanmaktayız. Bunun yanında kendisi oldukça obur biri. Misafirliğinden beridir en az beş büyük başı tek başına yemiştir. 

Tanrı'nın yarattığı iyilik hepinizin üzerine olsun. 
Byzantium.png

Βασιλεία Ῥωμαίων
Bizans İmparatorluğu

Sofia ikinci ve son defa kuşatılmıştır. Sofia da Smyrna gibi en kısa sürede haklı sahiplerine geri dönecektir.

Görsel


Venedik Doçu 'un büyük bir ordu taşıyan 4 parça gemiyi bizim karasularımız olan Ege'de konuşlandırması endişe vericidir. Venedik Doçu'ndan bir açıklama bekliyoruz ve donanmasının "sadece geçtiğini" temenni ediyoruz. Karasularımızın ihlal edilmesi göz ardı edebileceğimiz bir konu değildir. Geçmişte atalarım çok taviz verdi ve durumumuz ortada... Bu bir daha olmayacak.
Sicily.png
Sicilya Krallığı

Bu sabah erken saatlerde elimize ulaşan haberler bizi oldukça şaşırtmış ve bir o kadar öfkelendirmiştir.
Sicilya'dan yola çıkan diplomatımız normal şartlarda önce Roma, sonra Venedik istikametine doğru devam etmeliydi.
Ama bu küstah diplomat aklı sıra yolu kısaltmak ve dönüşte Roma'ya uğrama düşüncesi ile emirleri hiçe saymış.
Papa hazretlerinden içtenlikle merhamet diliyoruz, bu densizin cezasını bizzat biz vereceğiz.
Derhal bu diplomatın tutuklanması ve yaptığı büyük saygısızlığın cezasını canı ile ödemesini sağlayacağız.

Screenshot_1.jpg

Papa hazretlerine ve Hristiyan dünyasına bir müjdeyi vermek istiyoruz.
 General Alberto ve Amiral Siccio önderliğinde ordumuz kafirlerin bulunduğu Tunus şehrine giriş yapmıştır.
 Nice senelerdir Akdenizde kıyılarımızı yağmalayan bu kafirlerin topraklarında artık tanrının hükmü geçecektir.
Derhal bu toprakların kafirlerden temizlenmesini sağlayacağız.
Denmark.png
Danimarka Krallığı

Tüm katolikleri ve Papa ekselanslarını selamlıyouz.

Konumuzu sebebiyle en yakınımızdakilere bile ulaşmamızın seneler sürdüğü şu durumda sonunda komşu devletler ile temaslar kurduk. Kutsal Roma imapratorluğundan gelen bir diplomat iki ülke arasında bir ticaret anlaşması teklifi ile geldi. Teklifleri için teşekkür etsek de bölgede bu kadar agresif genişleyen bir devlet ile böyle bir anlaşma yapamayacağımızı belirterek teklifi reddettik.

unknown.png

Yola çıkan diplomatımız ise bize doğru gelen Polonya Krallığı'nın diplomati ile karşılaştı. Polonya ile pek çok ortak çıkarımızın olduğunu düşünmekteydik ve bunu yapılan bir anlaşma ile de güçlendirmeyi düşünmekteyiz.

unknown.png

Tanrı hepinizi kutsatın, amen.
Poland.png
Polonya Krallığı

Polonya Krallığı olarak kuzeydeki komşumuz Danimarka Krallığı'nın müttefiklik teklifini kabul ediyoruz. Tüm dünya Danimarka ve Polonya'nın Hristiyanlığı doğudan gelecek tüm tehditlere karşı birlikte koruyacağını bilsin.

Bunun yanında batımızdaki Kutsal Roma İmparatorluğu ile de ticaret antlaşması imzaladık. Bu antlaşmanın ülkemizi daha refah hale getirip gereken kaynaklarını sağlamada yardımcı olacağına inanıyoruz.

Tanrı ve Yüce İsa hepinizi kutsasın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15