Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: The Lord of the Rings (2001)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5
m6lZJY.png


Yüzüklerin Efendisi, John Ronald Reuel Tolkien'in yazdığı Yüzüklerin Efendisi (İngilizce: The Lord of the Rings) adlı fantastik edebiyat serisinden uyarlanarak çekilmiş Peter Jackson imzalı bir film üçlemesidir.


Bu konu bu filmin bağımlısı olup toplumdan soyutlanıp köşede ölmeye mahkum bırakılan lotrcular içindir , lotrcular ölmesin kapınızın önüne 1 lotr posteri bıraksanız yeter  :-I 

Lotr hakkında aklınıza takılan tartışmayı isteyeceğiniz her şeyinizle gelin orta dünyanın yanlız kolcuları.
Başbuğ Saruman'ın askerleriyiz. Düşük ırk olan insanlara ölüm! Yaşasın Isengard Sanayi ocakları.
Al işte bir Saruman lover daha :P

Sauron varken Saruman diye takılmak.Ama aslında ikiside knk oldu tabi Sauron halen Saruman'dan daha güçlüydü.
Bence 1000 Uruk-Hai 10000 Ork bozuntusunu yok eder.

Ayrıca merak ettiğim bir senaryo var. Eğer Shire'da Frodo'nun Gandalf'a yüzüğü teklif ettiğinde, Gandalf bu öneriyi kabul edip yüzüğü alsaydı, sizce ne olurdu?
(22-02-2016, 23:37)brk007 : [ -> ]Bence 1000 Uruk-Hai 10000 Ork bozuntusunu yok eder.

Ayrıca merak ettiğim bir senaryo var. Eğer Shire'da Frodo'nun Gandalf'a yüzüğü teklif ettiğinde, Gandalf bu öneriyi kabul edip yüzüğü alsaydı, sizce ne olurdu?

Sauron kadar kudretli olamayacağı için onun hizmetine girerdi. Evil Gandalf olurdu. Eğer Sauron'dan güçlü olsaydı yüzüğü kontrol edebilme ihtimali vardı tabi.
Gandalfın halen kıçı kırık bir büyücü bozuntusu olduğunu sananlar var.Gandalf orda yüzüğü alsa büyük ihtimal kontrol ederdi ama zaten Gandalf cesaret veren ve elflere verilmiş olan 3 yüzükten birine sahip.Yüzüğü istememesinin nedeni kötülükle harmanlanmış bir gücü istememesi sadece yoksa kendi gücüyle Sauronu tek başına yok edebilcek kadar güçlü ama Middle-Earth'e karışmak için gönderilmedi sadece yol gösterici olarak gönderildi.

Ayrıca orkları hafife alma bence onları güçlü kılan sayıları gibi gözüksede aslında yeterince güçlüler ama fizyolojik olarak bakınca uruk-hailar orklara göre biraz daha şekilli ve güçlü duruyorlar.
Madem devasa kartallar vardı niye kartallarla uçup bu yüzüğü yukarıdan bırakmadılar diye sorup konudan çıkıyorum.

Ayrıca 'kimki konusunun silinmemesini ister ilk mesaja doğru düzgün bir resim ve bilgi ekler'
(23-02-2016, 00:01)Duman : [ -> ]Madem devasa kartallar vardı niye kartallarla uçup bu yüzüğü yukarıdan bırakmadılar diye sorup konudan çıkıyorum.

Ayrıca 'kimki konusunun silinmemesini ister ilk mesaja doğru düzgün bir resim ve bilgi ekler'

Lotrdan bukadar bi haber olduğu böylece belli oldu.Kartala karşın nazgullar var neyseki :P
Yıl olmuş 2016 hâlâ LotR'sin aslında J. R. R. Tolkien'nin pis ve edepsiz homoseksüel düşüncelerini içerdiğini anlamayan adamlar var :

Anadan doğma bir şekilde çayırlarda yardıran homo-Hobbitleri unutmadık :fpalm:

Koskoca Güç Yüzük'ünün düştüğü hale bak. Homo-Hobbit'lerin eline düşüp yok edilmek.;_;

Samwise Efendi tam edepsiz herif. Frodo'yla çayırlarda çırılçıplak dolaşıp sonra gidip evlenmek oluyor mu ?

Nekrofililiğe hiç girmiyorum olay karışır.

Gandalf peygamber bu arada.

Bu arada Balrog da kısmi peygamber. Daha çok kötü peygamber.
(22-02-2016, 23:57)lortcush : [ -> ]Gandalfın halen kıçı kırık bir büyücü bozuntusu olduğunu sananlar var.Gandalf orda yüzüğü alsa büyük ihtimal kontrol ederdi ama zaten Gandalf cesaret veren ve elflere verilmiş olan 3 yüzükten birine sahip.Yüzüğü istememesinin nedeni kötülükle harmanlanmış bir gücü istememesi sadece yoksa kendi gücüyle Sauronu tek başına yok edebilcek kadar güçlü ama Middle-Earth'e karışmak için gönderilmedi sadece yol gösterici olarak gönderildi.

Ayrıca orkları hafife alma bence onları güçlü kılan sayıları gibi gözüksede aslında yeterince güçlüler ama fizyolojik olarak bakınca uruk-hailar orklara göre biraz daha şekilli ve güçlü duruyorlar.

Gandalf'ın kıçı kırık bir büyücü olduğunu sandığımı nereden çıkarıyorsun? Gandalf Orta Dünya'ya gücü sınırlı bir şekilde geliyor. Bizzat Valar konseyi tarafından yapılıyor bu durum. Yani insanları yönlendirmek asıl görevleri. Güçlerinin büyük bir kısımlarını bırakıyorlar. Sauron'un ise güçleri sınırlı değil İstariler gibi. Gücünün çok büyük bir kısmını yüzüğe aktarıyor. Kaldı ki bu halde bile İstarilerden güçlü.

Gandalf orada yüzüğü kontrol edemezdi çünkü Sauron'a denk değil. Yukarıda açıkladım. Sauron Orta Dünya'daki (3. Çağ) en güçlü Maia'dır. İstarilerin 5'i birleşse (İkisi zaten ölü veya kayıp) Sauron'un yüzüklü halini yenemezler. Kaldı ki İstariler Orta Dünya'ya Güneşin 3. Çağının 1000. Yılında gönderileceği zaman, Valinor'daki konseyde Gandalf isteksizdi. Sauron'a denk olmadığının farkındaydı orada bile. Valar'ın önerisiyle Orta Dünya'ya gönderildi.

Yüzüğü kontrol etmeyi bırak taktığı an amacından sapardı. Bunun en büyük örneği kendini Sauron'a denk sanıp Yüzüğü ele geçirmeye çalışan Saruman'dır. Daha yüzüğü ele geçirememişken bile hırsına yenik düşmüştür.
Peki, Galadriel sınavı geçemeyip yüzüğü alma gafletinde bulunsaydı? Ya da Boromir bir şekilde ele geçirseydi? Yüzük tayflarına yeni tayfalar mı eklenirdi?


Yanlışın var, Gandalf, Galadriel ya da Saruman yüzüğü aldı diye Sauron'un hizmetine girmezler, aslen Gandalf'ın yüzüğü almamasının sebebi Sauron gibi yozlaşmak ve güç hırsına düşmek istememesidir, yine Galadriel'de öyle, Saruman ise güç yüzüğünü kendi hırsları için istiyor.



Galadriel yüzüğü alsaydı tam olarak ne olurdu tahmin etmek zor, ancak Boromir yüzüğü ele geçirseydi sonu Isildur'a benzeyecekti. 9 İnsan kralını köleleştiren yüzükler ayrı, güç yüzüğü ayrı.

Güç yüzüğünü, Elflere verilen 3 yüzüğü, Cücelere verilen 7 yüzüğü ve insan krallara verilen 9 yüzüğü Sauron yapıyor, güç yüzüğü diğer yüzükleri kontrol etmek için var, yani diğer ırkları köleleştirmek için. Güç yüzüğünü Sauron'dan başkası kullanamaz, yüzüğü taşıyan Sauron'un hizmetine girer, kölesi olur diye bir kaide yok, yeterince güçlü olanlar (Mesela Gandalf) yüzüğün gücünü kendi emelleri için kullanabilir, güç yüzüğü diğer yüzüklerden ayrı.
(23-02-2016, 05:21)Awake : [ -> ]

Yanlışın var, Gandalf, Galadriel ya da Saruman yüzüğü aldı diye Sauron'un hizmetine girmezler, aslen Gandalf'ın yüzüğü almamasının sebebi Sauron gibi yozlaşmak ve güç hırsına düşmek istememesidir, yine Galadriel'de öyle, Saruman ise güç yüzüğünü kendi hırsları için istiyor.

Yanlışın var. Silmarillion ve Bitmemiş Öyküler kitabına dayanarak söylüyorum, (ki bu bilgiler içerisinde mevcuttur) Gandalf veya Saruman veya bir başkası, hiçbir ama hiçbir şekilde yüzüğü kontrol edemezler. İstarilerin ruhları saf olabilir ama dediğim gibi güçlerinin büyük bir bölümünden yoksun durumdalar. Orta Dünya'ya gönderilme şartları buydu. Ben burada Sauron'un hizmetine girerler derken onun uşağından çok onun amacına uygun şeyler yapan hale gelirler demek istedim. Ne Galadriel ne bir başkası, Dünya üzerinde Sauron'dan başka hiçbir güç, yüzüğü kontrol edemez.

Bunun en büyük ispatı Yüzüğün içinde Sauron'un ruhu (Gücü, enerjisi artık ne derseniz) olmasıdır. Bu gücü kontrol edebilmek için Sauron'dan baskın olmak gerekir. Mesela bir kişi yüzüğü takıp görünmez olduğunda onu görebilmesi gerekir. Tom Bombadil dışında gören olmamıştır. O da zaten hem yüzükle ilgilenmemiş hem de ne olduğunu bilmediğimiz bir varlık. Neticede, demek istediğim, güçlerinden arındırılmamış Valar'ın yardımcısı olan bir Maia söz konusuysa ve Sauron'dan güçlüyse (Mesela Manwe'nin Maiası Eönwë) yüzüğü hem kontrol eder, hem de umursamayabilirdi. Yüzüğün içindeki güç onu cezbetmezdi. Fakat dünyada böyle bir Maia yok.

Ayrıca Sauron'un yozlaştığı veya güç hırsına düşmesi tamamen kendi isteği. Doğasında var. Aule'nin hizmetkarıyken de böyleydi, Melkor'un sağ kolu olunca da böyle. Yani yüzüğü takan da zayıf olacağı için dolayısıyla Sauron'un amacına yenilmiş olacaktı. Sauron'un nihai amacı ise Orta Dünya'yı karanlığa gömüp bir şekilde Melkor'u boşluktan kurtarmaktı. Tabi buna ne gücü yeter ne de yüzük.
Tom Bombadil zaten kitaptaki en degisik karakter herhalde.


Tolkien :But even if he did not wear it, that power existed and was in 'rapport' with himself: he was not 'diminished'. Unless some other seized it and became possessed of it. If that happened, the new possessor could (if sufficiently strong and heroic by nature) challenge Sauron, become master of all that he had learned or done since the making of the One Ring, and so overthrow him and usurp his place.

Bunu buraya bırakıp, tartışmayı bitiriyorum.
"if sufficiently strong and heroic by nature"

Farklı bir şey demiyorum zaten?

Edit: Bu arada alıntısını yaptığın yer Gandalf'tan bahsetmiyor. Daha güçlüyse veya Sauron'a denkse kontrol edebilir anlamına çıkıyor. Ben de aksini söylemiyorum zaten.


Telefondan yazdığımdan şu kısmı yollamayı unutmuşum;

Tolkien :Of the others only Gandalf might be expected to master him – being an emissary of the Powers and a creature of the same order, an immortal spirit taking a visible physical form. ...
One can imagine the scene in which Gandalf, say, was placed in such a position. It would be a delicate balance. On one side the true allegiance of the Ring to Sauron; on the other superior strength because Sauron was not actually in possession, and perhaps also because he was weakened by long corruption and expenditure of will in dominating inferiors. If Gandalf proved the victor, the result would have been for Sauron the same as the destruction of the Ring; for him it would have been destroyed, taken from him for ever. But the Ring and all its works would have endured. It would have been the master in the end.

Gandalf as Ring-Lord would have been far worse than Sauron. He would have remained 'righteous', but self-righteous. He would have continued to rule and order things for 'good', and the benefit of his subjects according to his wisdom (which was and would have remained great).
[The draft ends here. In the margin Tolkien wrote: 'Thus while Sauron multiplied [illegible word] evil, he left "good" clearly distinguishable from it. Gandalf would have made good detestable and seem evil.']

Elimizde de güç ölçebilecek bir ölçüt olmadığına göre, Gandalf güç yüzüğünü kendi amaçları için kullanamaz demek yanlış bir argümana dönüşüyor, Istari olması (Saruman gibi) güç yüzüğü tarafından yozlaştırılamayacağı veya güç elde edemeyeceği anlamına gelmiyor, Istariler sadece elindeki gücü nasıl kullanacakları bakımından kısıtlı, yoksa güç hala içlerinde ve herhangi bir Istari'de Sauron gibi "kötüleşip" bu sınırları umursamayabilir.
Ortak noktalarımız var fakat yanıldığın nokta şu ki, İstariler güçlerinin tamamını Orta-Dünya'da kullanamazlar. Valar onları yollarken bunu şart koştu. Bir diğer husus, Gandalf (Olorin) ölümsüz topraklardayken yapılan konseyde, Sauron'a karşı insanlara doğru yolu gösterecek olan Maia'lar belirleniyor. Gandalf'ı Manwe öneriyor, fakat Gandalf huzursuz oluyor çünkü Sauron'a denk olmadığını biliyor. Güçleri sınırlı değilken bile bunun farkında. Bu durumda elimizde güç ölçebilecek bir ölçüt var olmuş oluyor. Diğer taraftan, Saruman o zamandan beri yanıp tutuşuyor Sauron ile kendini kıyaslamak için. İkisi de bir zamanlar Aule'nin çırağıydı. İkisinin de el becerisi bu yüzden çok maharetlidir.

Sauron kadar güçlü bir Maia dışında yüzüğe tam anlamıyla hükmedilemez. Yukarıdaki alıntının devamında da zaten Gandalf'ın bunu iyilik yapmak için kullanacağını, fakat yüzüğün gücünü bastıramayıp zamanla kötü yola düşeceğini belirtiyor. Çünkü yüzükteki o güç, hırsı da beraberinde getiriyor. Yani Gandalf, aslında iyi işler yaptığını sanarken kötü bir varlığa dönüşebilir. Bu çok olasıdır.


Ben yüzüğün kullanıcısını yozlaştıracağını söylüyorum zaten, ancak yüzük tarafından ele geçirilmek "Sauron'un hizmetine girmek." ile aynı anlamı taşımıyor. Daha çok yeni ve farklı bir Karanlık Lord durumuna yol açıyor.

Istariler güçlerini Orta-Dünya'da kullanabilirler (Gandalf'ın Moria Balrog'u ile mücadelesi.) fakat bunu sadece denk oldukları varlıklara yapabilirler (bunu tam olarak nerede okuduğumu hatırlamıyorum, gerçekliği şüpheli) asıl gönderiliş amaçları ise bildiğin üzere Orta-Dünya'yı Sauron'a dair uyarmaktır, Gandalf bu görevinden hiç bir zaman sapmadı, Saruman kötüleşti ve Elf yüzüklerini araştırmaya başladı, Ragadast ise doğa ile ilgilenmekten asıl vazifelerini unuttu.

Gandalf ile Sauron'un güçlerini karşılaştırabileceğimiz herhangi bir mecra yok, Gandalf güç olarak Sauron'a denk olmasa dahi bu onu yenemeyeceği anlamına gelmiyor ki. Tolkien'in de yukarıda bahsettiği gibi, Gandalf güç yüzüğünü taşıyabilir, Sauron'u yerinden edebilir ve yeni Karanlık Lord olabilir, lakin bunların hepsi varsayım, kesin çizgilerle Gandalf Sauron'u mağlup edemez ya da mağlup edebilir demek imkansız. Benim anlatmaya çalıştığım şey aslen buydu.
İşte bir Gandalf bile bukadar etkin ve bu kadar tartışılabilir işte en iyi serinin kutsal 3 üçlemenin dalgalandırmaları.

O değilde Aragorn hayaletleri serbest bırakmayıp Sauron'u yüzükü ele geçirmeden önce ordusuyla birlikte yok edemez miydi?

Ha tabi Sauron tamemen yok olmucak ama gene belli bir toparlanma evresi geçirmek zorunda olarak kalıcaktı ve yüzük rahatlıkla yok edilcekti yoksa ben mi hatalıyım yoksa Aragorn orda en büyük hatayı mı yaptı?
Sayfalar: 1 2 3 4 5