Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Multiplayer : Mart 2016
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
PARIS GAZETESI
"SADECE TARAFLI HABER"

7g7PYl.jpg
BATI MEDENİYETİNİN KAPISI : STYRIA
Fransa Krallığı, Styria da yaşanan olaylara sessiz kalamadı, zayıflamış Habsburg hanedanının Hristiyanlığa verdiği zararı durdurmanın vakti gelmişti.
Avrupa'yı barbar Türklerden koruma kapasitesine sahip olmadığını defalarca gösteren ve Kutsal Roma İmparatorluğunu mezhepsel çatışmaya sürükleyen Habsburg hanedanına son verildi.
Fransa Kralı, tüm Hristiyan dünyasının korunmasını üstlenerek bölgede güçlü bir Styria kurulmasını sağladı.

Bu yeni Styria devleti Batı Medeniyetinin Kapısı Viyana'ya da sahip.
Bu gelişmeler sonrası Hristiyanlığı yoketme görevinde karşısında Avusturya gibi zayıf bir devlet değil de Fransa olduğunu gören Türk Sultanı'nın keyfi kaçtı.
Türk Sultanı duruma bir çözüm bulma amacıyla hemen Avrupa'daki hainleri etrafında topladı.

PknBp8.jpg
LEON OYUNA GELMEDİ, İSTİKRARI SEÇTİ
Hristiyanlığın savunmasında karşısında güçlü bir Fransa bulan Türk Sultanı, çözümü Fransa korumasındaki diğer coğrafyalarda casuslar göndererek kışkırtmalar yapmakta buldu.
Hristiyanlığın savunucusu, Batı medeniyetinin kapısı Viyana'nın koruyucusu Fransa'ya karşı barbar Türkleri destekleyen Avrupalı devletler de vardı.
Büyük Britanya, Toskana ve Saksonya Avrupa'yı ve Hristiyanlığı satarak Fransa'ya karşı Türk Sultanıyla birlik olmayı seçmişlerdir.

Yetenekli FGS ajanlarının yaptığı çalışmalar sonrası Leon'daki kışkırtma eylemlerini Sakson ajanların yaptığı açığa çıktı.
Bu kışkırtmalar sonrası Fransa'ya açılan savaşta Fransa ordusu Doğu Cephesinde kaldı, alçak Alman devletleri Fransız Ordusuna geçiş hakkı tanımadı.
Bu sebeple Batı Cephesinde yeni bir ordu kurmak zorunda kalan Fransa, kışkırtılan Leon'u dize getirerek Türk Sultanına ve Avrupadaki hainlere gerekli mesajı verdi.

j3Xj3g.jpg
AVRUPA'DA HAİNLERİ KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR
Fransa Krallığı Avrupa politikasında bu vakte kadar Catherine de Medici'nin geliştirdiği Katerin Doktrinini uyguluyordu.
Bu doktrin bölgedeki devletleri dengeleme, gerekirse her 2 devletin de garantörü olma ve böylelikle güç dengesini koruma üzerineydi.
Dolayısıyla Savoy'un Toskana'yı, Toskana'nın Savoy'u, Hannover'ın Sakson'u,  Sakson'un Hannover'ı yıkmasının en büyük engeli Fransa'ydı.

Son gelişmelerle birlikte bu doktrin sona erdi. 
Bu hain devletlerin hem Fransa'ya, hem Batı medeniyetine hem de Hristiyanlığa karşı bir tehdit oluşturduğu göründü.
Tanrı size merhamet göstersin çünkü Fransa göstermeyecek.
Fransa yıkmaya çalıştığı herhangi bir Cermen ya da İtalyan prensliğinin yanında Türkleri karşısında bulacaktır.

Osmanlı Devleti dünyaya huzur getirmek adına Fransa zulmüne karşı tüm HRE'yi kucaklamaya hazırdır.
Bizim amacımız zaten HRE'nin Osmanlı'nın kucağına gelmemesini sağlamak.
Duyarlı hristiyan batı devletleri Fransa'ya desteğini sunmalıdır.
Hani alçak ve hain Savoy'u, Toskana'yı, Hannover'ı, Sakson'u felaket günler bekliyordu ;P
Savoy ve Hannover, Türk Sultanıyla birlik olup Viyana'nın koruyucusu Fransa'ya karşı hareket ederek Batılı Hristiyan Medeniyetini tehlikeye düşürmedi.

Hainler Listesi : Büyük Britanya, Saksonya, Toskana.
Netherlands tüm kalbiyle Fransa'yı desteklemektedir
Toskana olarak Fransızlar İtalya Krallığının kurulmasını engellemeye devam ettiği sürece elimizden geldiğince her işlerine çomak sokmaya çalışacağız.

Hain sayılabilmemiz için var olan bir ittifaktan ayrılmamız veya iyi ilişkilerimiz olan devletlere savaş açmamız gerekirdi. Fakat yaşananlar hiç de böyle değil. Biz hakkımız olan italyan bölgesindeki kentleri avusturyadan koparırken Fransanın garantiyi çekmekle bizi tehdit ettiği andan itibaren Fransa toskanayı kaybetmişti.

Biz zaten o anda Fransanın Avrupada kendisinden başka güçlü devlet bulundurmaktan korktuğunu anladık. İtalya geri adım atmayacak ve avrupayı Fransa için kum havuzuna çevirmeyecek.
Toskana'nın hak iddia ettiği Görz toprağı ne İtalya bölgesindedir, ne İtalya kültürüne sahiptir ne de İtalya claimine sahiptir.

Görz Avusturya kültüründe bir toprak olarak Alman bölgesindedir ve Styria core'udur. Fransa defalarca eline şans geçmesine rağmen İtalya bölgesine girmemiştir.
Fransızların emrindeki bir Alman prensliğinin kontrolünde olmasından daha iyi olacaktır. Milan'ı destekleyen bir Fransa Toskana'nın iyiliğini düşünüyor olamazdı zaten. Biz gerekeni yaptık, fransız kontrolünü topraklarımızın yakınından uzak tuttuk. Bundan sonra bu işimizi daha da kararlı yapacağız.
https://discord.gg/0t2PkhEPfXEXhdgG
Multiplayer oyuncuları forum nickleriyle katılsın, oyun esnasında multiplayer kanalında sohbet olabilir.
Görsel

1595 - EU4 MULTIPLAYER 6. GÜN

  1. 24px-Ottomans.png 1988 Osmanlı - @GaulTurk
  2. 24px-Commonwealth.png 1007 Polonya - @brk007
  3. 24px-Hindustan.png 946 Hindistan - @Alper412
  4. 24px-France.png 867 Fransa - @Duman
  5. 24px-Crimea.png 765 Kırım - @Reoberg
  6. 24px-Jaunpur.png 627 Jaunpur - @QUWAWA
  7. 24px-Brunei.png 621 Brunei - @Fire
  8. 24px-Japan.png 567 Japonya - @WesternFront
  9. Xi.png 532 Xi -
  10. 24px-Ayutthaya.png 476 Ayutthaya - @Aristaeus
  11. 24px-Tuscany.png 472 Toskana - @Anani
  12. 24px-Songhai.png 453 Songhai - @sisisi
  13. 24px-Ethiopia.png 416 Etiyopya - @MarcusAurelius
  14. 24px-Great_Britain.png 392 Büyük Britanya - @fodunkiran
  15. 24px-Netherlands.png 347 Hollanda - @Birvetek
  16. 24px-Portugal.png 340 Portekiz - @Anaksimander
  17. 24px-Hannover.png 333 Hannover - @SatanistKesenKedi
  18. 24px-Saxony.png 292 Saksonya - @Taalan 
  19. 24px-Kilwa.png 287 Kilwa - @Emirso2
  20. 24px-Brandenburg.png 267 Brandenburg - @FearLess
  21. 24px-Savoy.png 243 Savoy - @Justicar
  22. 24px-Sweden.png 233 İsveç -
  23. 24px-Nuremberg.png 40 Nüremberg - @Karaoğlan
  24. 24px-Brazil.png 11 Brezilya -
YIKILANLAR
Giriş kodunu yeniledim, multiplayer oyuncuları katılsınlar.

https://discord.gg/0t2PkhEPfXBVHBZG
Kuruldu.

ID : 90100012485003271
Güzel oyun oldu bugün.

Görsel
Commonwealth ve Portekiz ülkelerine oyuncu alımı vardır.
2 bankrupt ve disasterlarin ardindan yeniden yükselişe geçmiş bulunmaktayız.
Dün MP tamamen aklımdan çıkmıştı benim, zaten aklımda olsaydı da gelmem mümkün değilidi, Fransa Dükü şanslı.

Bugün Türklerin adaletini Avrupa ile tanıştıracağız inşallah.
Bu tür garip hareketlere alışkınız multiplayerlarda, bir gün mp düzenlemeyi bırakırsam da sebebi bu oynayışlar olacak. Dün Toskana'ya da dediğim gibi, doğru düzgün bir Osmanlı oyuncusu olsaydı o durumda Otranto'dan girer Roma'dan çıkardı ve bunun olacağını bilen Toskana bu tür garip hareketler yaparak Fransa'yı karşısına almaz, Avrupadaki diğer SGaming devletlerini de kışkırtmazdı, gerçekçi bir siyaset izlenebilirdi. Ancak önceki Osmanlı gibi 2. Osmanlı oyuncusu da abusevari politika izleyerek kendisine dolaylı yoldan avantajlar sağlıyor.

Olay Fransa'nın Gaul tarafından oynanıp benim Osmanlı olduğum oyunla aynı. Onda da tüm Dünya ile iyi ilişkiler kuran Fransa, Moskova ile müttefik olarak oyunun başlarında Osmanlıya saldırmıştı, bu esnada Kastilya Fransa'ya altın atıyor, İngiltere ise Fransa'ya sub atıyordu. Artık öğreneceğinizi de sanmıyorum, dediğim gibi alıştık artık. Benim için hiç sıkıntı yok her multiplayerda olduğu gibi bunda da 2'ye 1, 3'e1, 4'e 1 yaparım. Oyunda Rusya yok İran yok Commonwealth bırakmış Avusturya yıkılmış Hollanda'nın Saksonya'nın derdi Fransa. Steam'de de laf anlatmaya çalıştım ama SGaming kafası bir başka oluyor.

Ha şunu belirteyim böyle oynamasını ben de bilirim ama ben böyle oynadığım vakit o multiplayerda 2. günü göremezsiniz, Fransa ile oynarken Kastilyayla kanka olur, Britanya ile anlaşır, Avusturya ile müttefik olur Polonya'ya da arkadaşımı geçirtip garantörlük atar kurduğumuz Avrupa Birliğinden biri papalıgın yönetimine geçtiği vakit crusade ilan edip 2şer 2şer simultane bir şekilde savaş açarak Osmanlıyı yokederdik. Bu da yapılabilir. Ancak beceri mi bu? İyi oyun mu? Yetenek mi? Sanmıyorum.

Ha bu arada Gaul ülken Janissary decadance yedi üstüne bir de manuel bir şekilde batılılaştı haberin olsun. Ayrıca not olması amacıyla burada belirteceğim dünkü oyundaki hareketlerinden sonra aşağıdaki oyuncuların Avrupada ülke alması yasaktır.
Fearless, Turuncufin (Morfin SGaming), Birvetek (Birvetek SGaming)
Alternatif tarih bu Duman, Fransa'nın İspanya'yı yediği bir alternatif tarih. Bırak da Osmanlı oyuncusu Fatih'in denemesini gerçekleştirsin. Eğer ben İtalya'yı yutsam bana çok faydası olmazdı, ama dost bir İtalya çok daha fazla işe yarar. Bu arada dostluğa yanaşan ben değilim, ikna edilen benim. İtalya birçok kez senin agresifliğinden bahsetti ve birçok kez yardım istedi, ben de başlarda hayır desem de sonunda kabul ettim. Yani ben değilim şunla bunla dost olayım diyen. Ben oyuna geldiğimde Kırım ile müttefikti Osmanlı, onu aldım devam ettirdim elimden geldiğince ama Kırım'ı 2 tane Osmanlı bile kurtaramaz bölünmekten. Artık aramız biraz limoni Kırım ile bundan sonra çünkü kendisine bile faydası yok Kırım'ın. İttifakım kaldı mı başka? İtalya ile müttefik bile değiliz daha... Eğer Avrupa devletleri bu kadar düşmansa sana kendinde aramalısın nedenini, tek tabanca takılan Osmanlı'da değil.

Edit: Bak hala ordasın, Rusya'yı çöpe çevirdin Rusya bile olamadı. Sen değil misin hep "denge politikası izliyorum" diyen, e ben de o oyunda denge politikası izledim çünkü agresifliğin kelime anlamını bile öğütmüştün o oyunda.
Fransa'nın İtalya'ya karşı herhangi bir agresifliği oyunun başlangıç tarihinden itibaren olmadı. Orada husus Fransa'nın İtalya'daki dengeleri korumaya çalışması, yani Toskana'nın Savoy'u yiyememesi. Toskana Savoy'u yemesin diye de Savoy'u ben koruyorum tıpkı Toskana Avusturya ve Savoy beni tehdit ediyor dediğinde ona garantörlük attığım gibi. Fatihin denemesi neymiş Hollanda İtalya Saksonya ile müttefik olup İspanya'yı özgürleştirmek mi? Bırakacaksınız bu işleri biz bu oyunu tek başımıza oynayamıyoruz o sebeple her oyunda 4-5 kişi birleşiyoruz diyin kendinizle barışık olun.

Bu vakte kadar tek başına diğer oyunculara karşı bir savaşa girip kazandığından şüpheliyim Gaul. İstediğin toprakları söyleyip sattırarak alıyorsun iyi ilişkilere sahip olduğun oyunculardan, diğer oyuncularla ise anlaşıp konuşarak oyundaki diğer büyük devletleri yıkmaya oynuyorsun her oyunda olduğu gibi. Lafımı esirgemem, oynayış tarzına duyduğum saygı sıfır. Ben çok uğraştım kendinizi geliştirin diye ama olmuyorsa olmuyor.

Oyunlar değişiyor, versiyonlar yamalar değişiyor, ülkeler değişiyor ancak olan şey hiçbir zaman değişmiyorsa bunun açıklaması basittir.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19