Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Custom Multiplayer: Kasım 2016
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Ve tahmin edeceğiniz üzere, rehost.
İyi oynadık bugün, 15 senelik truce benim oyun keyfimi biraz sarstı ama yapacak bir şey yok :p
Yeni bir custom kurmam zaman kaybı olacağını düşündüğünüzden başka ülkeye geçebilir miyim? Çin'in 200k ordusuna benim 6 k ordumla hiç şansım yok.r6jj21.png
PnppW5.jpg
MoXXGg.jpgWinterfelller uzun süreden beri bu topraklarda hüküm süren krallıklardan biriydi.Eddard Stark'ın şimdiki amacı avrupada güçlü bir otorite sağlamak,sınırlarını genişletmek ve kişisel bir intikamdı.
Great Powers

5L446L.jpg

Asker Kayıpları

OVkk4D.jpg

Ufak İstihbarat Sızıntıları

vXmm2z.jpg
Bu krallık çok can yakacak demedi demeyin. :)
Ufak İstihbarat Sızıntıları 2 :)

X9yyZ5.png
AnEEdv.png

Neptunia Tarihi
1448 - Neptunia güçleri güneydeki barbarlara üstün geldi, Neptunia topraklarını genişletti.
1454 - Neptunia güçleri kuzeydeki barbarlara üstün geldi, Neptunia topraklarını genişletti.
[1458] - İkinci Gün
1462 - Medeniyetin ışığı Neptunia'da Rönesans benimsendi.
1467 - Neptunia "Büyük Felaket" adı verilen savaşta yenildi, Neptunia toprakları 4'e bölündü.
[1480] - Üçüncü Gün
o022DR.jpgmultiplayerin son gününde topraklarıma kattığım topraklar.Orthodoxlara selamlar :)
l3LLJB.png

İkinci gündeki ilerleyişimizde istikrarlı bir şekilde devam etti. Dini sıkıntılardan dolayı çıkan isyanlar bize sıkıntı çıkartsada yunanistan etiyoya ve iran topraklarında fetih yapmayı sürdürdük. Rakibimiz Bizanstaki taht kavgalarının bitmesi karşımıza daha istikrarlı bir Bizans çıkartsada bunun ilerleyişimizi durduramayacağı oldukça aşikar.
MERYEM sizi kutsasın dindașım.
Neredeyse savaşmadan birinci super güç olmak. İste strateji budur. :)
Az bekle rönesans geliyor 1 seneye. :)
Werassia halkı olarak çekinceyle izlediğimiz devlet. Birlikte bir çok iş yapabiliriz, ortak paydada buluşabiliriz ancak devletinizin olası ilerleyişi konusunda bazı çekincelerimiz mevcut.
Özellikle balkanlara doğru uzanmanız tarafımızca dikkatlice takip ediliyor.
En azından bu hafta sonuluk oyunu oynamak isterim. Önümüzdeki haftalar gelemeyebilirim. Oylamaya sunmak istiyorum bu hafta sonu da oyunu oynamak için.
Balkanlarda herhangi bir emperyalist ilerlememiz mevcut değildir. Sadece oradaki vassalımızı koruyoruz ve haklarını talep ediyoruz. Zira sizin direkt olarak italya üzerindeki sergilediğiniz agrasif tutum tarafımızca kayıt altına alınmıştır.

d8o2pQ.jpg
kGAL9y.jpg

Ülkemiz başarılı şekilde Finlandiya'da ve İsveç'de bulunan topraklarını birleştirdi. Sonradan Akerhaus'u alarak güney Norveç üzerindeki hakiiyetini kurdu.

Nl3gnQ.jpg

Ordularını, Danimarka'yı müdaafaha için getiren Falon Zaqu devleti, Buradaki Küçük 3 Danimarkalı devleti topraklarına kattı. Buradan Suebi imparatoruna sesleniyoruz. Schweislag-Holseein bizimdir. Oradan geri çekilmeleri rica olunur.

adjMl7.jpg

Barışçıl bir politika güden Falon Zaqu devleti, Dünyada neredeyse herşeyde ilk 5'tedir. Ordumuz ve Gelirimiz ile bilinen bu devlet, dünya üzerinde şu andaki süpergüçlerin de başında gelmektedir. Artık düşmanlarımız üzülsün ve dostlarımız bize dua etsin.


: Yunanistan'a karşı ilerleme yaptı. Bu bizi memnun eder. Bizanstaki Ortodox da olsa Roma devletine karşıyız.
: Fransa'da gerçekten Fransa'yı oluşturduğu için Bölgedeki en güçlü devleti korumamız altına almaya karar verdik.
: Kolonici tutumu sayesinde onayımızı alan, lakin Tüm Avrupa (Batı kıyısı) devletler ile Müttefik olması bizi kuşkulandırıyor.
devletinizin yayılmacı politikaları da bizi endişelendirmektedir. barışçıl olduğunuzu iddia etmeniz bile gerçekten komik. danimarka üzerinden sadece aldığımız bir toprak parçası ki o toprak parçası bizim ülkemizin state sınırlarına dahildir ve alabilecek olduğumuz halde diğer danimarka toprağını sizin state sınırlarınızda olduğu için almadığımız ve size bıraktığımız halde, bu bile sizi rahatsız ediyor ise bizim sizin baltık denizindeki yayılmacı politikanızdan ve danimarka üzerinde hazırda bekleyen ordunuzdan ne kadar tedirgin olmamız gerekiyor? şuanda hedefinizi gerçekleştirmek için ve suebi krallığını yıkmak için bile prusya ile müttefikliğmizi bozmamızı ve altunbaş krallığının bizi sonsuza kadar koruyamayacağını ima ederek ülkemizdeki emellerinizi açıkça belli ediyorsunuz. buna izin veremeyiz. barışçıl politika güttüğünüzü gerçekten düşünüyorsanız danimarkadaki ordularınızı başkentinize doğru çekip bizi tedirgin etmeyi bırakınız. bu şekilde belki de bir ortak yol bulabiliriz.
Ordularımız Danimarkayı muhafaza etmektedir. Bölgede çıkabilecek herhangi bir isyanı çökertemeyecek kadar zayıf olduğunuzdan böyle bir hamleyi saçma buluyor, başınız Altunbaş'ın da gerçekten neler yapabileceğini merak ediyoruz. Devletimiz Baltık ve İskandinavyadaki en güçlü devlettir. Almanyayı kurmanıza karşı çıkmadığımızı defalarca söyledik lakin siz anlamamak da ısrarcısınız. Pommern ve Konigsberg bizim Baltik'da üstünlüğümüz için önemli yerler ve siz hala 17.000 askeri bulunan ve rivalimiz olan Prussia'yı desteklemektesiniz. Bu açıkçası bize karşı baştan beri yapmış olduğunuz bir hamledir çünkü en başta bizim size gönderdiğimiz müttefiklik talebini reddetmenizden bellidir. Zaten hakkımız olan Danimarka topraklarını da bize hediye etmiş ve şirinleşmiş gibi gözükmeniz de başlı başına bir sinsiliktir.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15