İleti Sayısı: 1,370
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
4
Trailer hakkında 50 tane şey koyabilcekken bunu koymaları saçma olmuş ki tarihi gerçekliği bile tartışılır bu mektubun.Tamamen hakaret içerikli bir mektubu trailera koyacaklarına daha eli yüzü düzgün bir trailer yapabilirlerdi.Böyle bir trailer ile benim tarihim yada geçmişime leke süremeyeceklerinide bildiğimden bakıp geçtim trailera,keşke daha iyi bir trailer yapsaydılar.
Aşağıdaki 2 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• fff7, GaulTurk
İleti Sayısı: 26,421
Imperium:
139
•
İleti Sayısı: 1,177
Imperium:
4
20-10-2015, 16:02
(Son Düzenleme: 20-10-2015, 16:04, Düzenleyen: ferevon.)
Tarihi gercekciligine girmeyecegim ancak Turkiye disinda genel anlamda gordugum ve okudugum seylere gore kabul edildigini soyleyebilirim, yani bunu bilip de kalkip Paradox bu isi planlamis bu adamlarin niyeti baska demek gulunc zira Cossacklerin genel kendi icinde ozgurluk/boyun egmeme gibi ovundukleri ozelliklerini kendilerinin kabul ettigi tarihi bir olayla aciklamalari ve bir yandan da bir gaz/hype havasi olusturmalari bana kalirsa oldukca basarili bir hareket. Benim anlamadigim ise bizim milletin su alinma olayi, yani disardan birisi tarihimizle ilgili bize anlatilmayan bir sey soylediginde veya bir espri falan yapildiginda hemen bir mudafaa moduna geciliyor, iste ne bileyim sanki bunlarin hepsi ulkemizin ve milletimizin prestijini yok etmek icin yapiliyormus, iste Osmanli zamaninda bunlari egemenligi altina aldi diye simdi onlar boyle yapiyormus veya Muslumaniz o yuzden herkes bize karsi falan. Yapmayin abi hadi siyasette yine anlarim da Paradox'tan bahsediyoruz yahu, az plazayi takip edenler bile adamlarin az cok kafalarini bilir. Bide Rustur Fransizdir Amerikalidir vs. Bu adamlarla internette oyle dalgalar geciliyor ki ohooo, her seyi boyle ciddiye alsalar zaten...
Not: Cepten yazdim Turkce olarak epey bozuk oldu kb.
•
Imperium:
4
Yabancıların müslümanlara yaptığı bir ambargo var olmasına vardır fakat ben ferevon´a katılıyorum.Bu işi yapmak için PI´yı kullanmazlar.Bu kadar alıngan olmayada gerek yok zaten böyle bir mesaj gerçekten var olmuş olsa bile bize karşı yapılan bir hakaret bizim prestijimizi zedelmez sadece karşı tarafın prestiji zedelenir o kadar.
•
İleti Sayısı: 1,433
Imperium:
8
Haklarınızı, demokrasiyi ve "Türk" yurttaşlarınızı (TÜRK diyorum, Osmanlı demiyorum, Müslüman demiyorum, dikkat!) ölmüş padişahlarınızı ve tarih olmuş imparatorluklarınızı savunduğunuz kadar savunsanız keşke.
Aşağıdaki 1 üye Awake nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Awake nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• fff7
Imperium:
4
Müslüman biri Devletinide hakkınıda,adaletide savunur.Önemli olan burda savunanın hangi amaçla savunduğudur.Sadece padişaha gelen bu mektuba kızmak tabi mantıksızdır fakat benim görüşüm burada rahatsız olan kişilerin tarihi olarak tartışılan bir şeyi trailer olarak göstermeleridir.Bu aradayaptığın yorum çok kışkırtıcı bir mesaj bana göre burada herkesin kendi hak ve özgürlüğünü savunduğunu düşünüyorum.
Aşağıdaki 1 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GaulTurk
İleti Sayısı: 27
Imperium:
0
ah şu öğrenilmiş vatan sevginiz. saygı ve taraftarlığı bi' ayırt edebilseniz keşke. trailer beni zerre rahatsız etmedi, aksine, özellikle "may whatever god you worship have mercy on you, we will have none!" kısmı açıp total war'da terör estirme isteği uyandırdı bende. adamlar bu tip bir oyun yaparken ne kadar dikkatli olmaları gerektiğinin farkındadır bence(politically correctness). sırf bize laf edilmiş diye tarihi gerçeklerin oyuna yansıtılıp role-play keyfini artırmasına kızılmamalı. keza zaten 1444 yılının default başlangıcı "rise of ottomans", hani bütün o sırbistanı, şimdiki yunanistani, mısırı annexlediğimiz yıllar. o kadar da kusursuz bir "ırk" olmayalım canım, afedersiniz "great turkish war"( https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Turkish_War) eventi gelse oyuna, "gerçekleri yansıtıp bize hakeret ediyir" mi diyeceğiz?
ayrıca, "şu şu olaylar varken bunları koymuşlar" denmesine de karşıyım(yazar burada, bunu söyleyenlerin, türkler hakkkında dlc'ler geldiği takdirde objektifliklerini koruyacağını varsayıyor). gelen her dlc'de olmayan her evente ayrı ayrı üzülmeyelim.
bence çok güzel bir dlc, özellikle diplomasideki güzellikler her geçen gün bizi mp kaosuna daha az muhtaç ediyor.
Imperium:
4
(21-10-2015, 22:29)Mormegil : ah şu öğrenilmiş vatan sevginiz. saygı ve taraftarlığı bi' ayırt edebilseniz keşke. trailer beni zerre rahatsız etmedi, aksine, özellikle "may whatever god you worship have mercy on you, we will have none!" kısmı açıp total war'da terör estirme isteği uyandırdı bende. adamlar bu tip bir oyun yaparken ne kadar dikkatli olmaları gerektiğinin farkındadır bence(politically correctness). sırf bize laf edilmiş diye tarihi gerçeklerin oyuna yansıtılıp role-play keyfini artırmasına kızılmamalı. keza zaten 1444 yılının default başlangıcı "rise of ottomans", hani bütün o sırbistanı, şimdiki yunanistani, mısırı annexlediğimiz yıllar. o kadar da kusursuz bir "ırk" olmayalım canım, afedersiniz "great turkish war"(https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Turkish_War) eventi gelse oyuna, "gerçekleri yansıtıp bize hakeret ediyir" mi diyeceğiz?
ayrıca, "şu şu olaylar varken bunları koymuşlar" denmesine de karşıyım(yazar burada, bunu söyleyenlerin, türkler hakkkında dlc'ler geldiği takdirde objektifliklerini koruyacağını varsayıyor). gelen her dlc'de olmayan her evente ayrı ayrı üzülmeyelim.
bence çok güzel bir dlc, özellikle diplomasideki güzellikler her geçen gün bizi mp kaosuna daha az muhtaç ediyor.
Bu milletin futbol holiganlıkları göz önüne alınınca "vatan,ecdad,namus" taraftarlıkları doğal bile geliyor.
•
İleti Sayısı: 4,728
Imperium:
52
Konuştukça batanlar derneği kurulsa sizi koşulsuz genel başkan yaparlardı herhalde. Biri temelinde yüz tane hakaret yatan gerçekliği ve ne idüğü belirsiz bir mektubun temelinde tarih yatan bir oyunda gerçekmiş gibi gösterilmesi ile "koskoca" Osmanlı-Kİ savaşlarını karşılaştırır, biri vatan sevgisinin "taraftarlık" olduğunu söyler. Yazık. Kaldı ki konunun ne vatan ile ne ecdad ile de ne de başka bir şey ile ilgisi var. Bu arada vatan sevgisi sonradan öğrenilmez, kandan geçer. Kanı bozuk olanlar ne bilsin; sözüm meclisten dışarı, konuyla ilgisi de zaten yok. Konuyu dağıtırsanız biraz da ben zıplarım üstünde. ;)
Bu arada Türkçeyi güzel kullanalım forumda. Baş harfler büyük, okula başlamadan biliyordum ben bu kuralı.
•
Imperium:
0
22-10-2015, 22:13
(Son Düzenleme: 22-10-2015, 22:14, Düzenleyen: Mormegil.
Düzenleme Nedeni: imla
)
(22-10-2015, 21:28)GaulTurk : Konuştukça batanlar derneği kurulsa sizi koşulsuz genel başkan yaparlardı herhalde. Biri temelinde yüz tane hakaret yatan gerçekliği ve ne idüğü belirsiz bir mektubun temelinde tarih yatan bir oyunda gerçekmiş gibi gösterilmesi ile "koskoca" Osmanlı-Kİ savaşlarını karşılaştırır, biri vatan sevgisinin "taraftarlık" olduğunu söyler. Yazık. Kaldı ki konunun ne vatan ile ne ecdad ile de ne de başka bir şey ile ilgisi var. Bu arada vatan sevgisi sonradan öğrenilmez, kandan geçer. Kanı bozuk olanlar ne bilsin; sözüm meclisten dışarı, konuyla ilgisi de zaten yok. Konuyu dağıtırsanız biraz da ben zıplarım üstünde. ;)
Bu arada Türkçeyi güzel kullanalım forumda. Baş harfler büyük, okula başlamadan biliyordum ben bu kuralı.
okul öncesinde okuduğunu/duyduğunu anlama ("öğrenilmiş" vatan sevgisi), temel fen bilgisi (vatan sevgisi kandan geçer) gibi konulardan kısıp kendini baş harflere adaman çok güzel.
mektubu gerçek kabul etmesek bile, zamanın kazaklarının düşüncelerini yansıttığını inkar edemeyiz. mektubun kendisi bir tablodan ibaret(belki de değil), ama yansıttığı düşünce gerçek. tablo gerçek. trailer'ın telltale tadında olmasını da buna bağlamıştım açıkçası, "böyle bir olay var!!!" anlamını vermek istememişler(politically correctness), direkt o tabloya gönderme yapmışlar, çünkü dediğim gibi, dönemin düşüncesini yansıtıyor.
aforizma gibi olacak ama, hayat bu tip şeylere sinirlenmek için çok kısa dostlar. gidin failarmy videoları izleyin youtube'da, bunları düşünmek yerine. milliyetçilikle, ümmetçilikle harcamayın kendinizi. gidin neyin ne olduğunu araştırın, zaten o zaman bütün bunlar saçma gelecek. hepiniz öleceksiniz gençler. ben bile öleceğim lan? tek kullanımlık şu zamanlarınızda "hakaret ediyler!!" demek yerine oturun eğlenin, kazak dlc'si mi gelmiş? role play yapın. kazak olun. mount & blade'de alın khergitleri açın arka plana dombrayı. taraftarlıktan kastım da fanatiklik. bir tarafı sevmek için diğer taraftan nefret etmenize gerek yok. valla bak.
Aşağıdaki 1 üye Mormegil nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Mormegil nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Awake
Imperium:
4
Bence yanlış düşünüyorsun.Hayat çok kısa olduğu için kişi sadece kendini düşünürse dünya bozguncuların olur.Elbette bunları belli bir seviyede tutmak lazım ama insan milletini ve ümmetini kendinin sevdiği kadar severse dünya daha güzel bir yere gelir.Tabi dediğim şey fanatiklik seviyesinde olmamalı her şeyin ortası güzeldir tabiri caizse.
Imperium:
0
22-10-2015, 22:43
(Son Düzenleme: 23-10-2015, 23:04, Düzenleyen: Mormegil.)
(22-10-2015, 22:30)menars : Bence yanlış düşünüyorsun.Hayat çok kısa olduğu için kişi sadece kendini düşünürse dünya bozguncuların olur.Elbette bunları belli bir seviyede tutmak lazım ama insan milletini ve ümmetini kendinin sevdiği kadar severse dünya daha güzel bir yere gelir.Tabi dediğim şey fanatiklik seviyesinde olmamalı her şeyin ortası güzeldir tabiri caizse.
sadece kendinizi düşünün demek istemedim, tam ifade edemedim sanırım kendimi. mutlu olun, eğlenin boş yere germeyin kendinizi demeye çalışıyorum. diğer görüşünüze katılmıyorum. hatta dünyadaki bütün sorun da bu. KENDİ milletinizi ve KENDİ ümmetinizi sevmek.
•
Imperium:
4
Dediğim gibi fanatiklik seviyesinde olursa bu sorun olur.İnsanların birlikte olmasını ümmet duygusu besler yani birlikte bir iş yapmak istiyorsak aynı şeyleri paylaşıp hissetmemiz gerek.Bu ortaya daha güzel bir dünya çıkarır.Benim demek istediğim milliyetçilik düşüncesi değil, insanları bir arada tutan düşünce yani ümmet olma duygusudur
•
Imperium:
52
22-10-2015, 22:52
(Son Düzenleme: 22-10-2015, 22:53, Düzenleyen: GaulTurk.)
Konu içeriği gitgide komikleşiyor. :Cry Buna cevap yazıp da müdahil olmayacağım.
•
İleti Sayısı: 34
Imperium:
0
29-10-2015, 10:20
(Son Düzenleme: 29-10-2015, 10:30, Düzenleyen: nasuhdede.)
Ben çok beğendim. Europa universalis serisi oyunu Osmanlı etrafında çevirerek hem Osmanlı'ya olan ilgiyi artırıyor hem de ben kendilerine daha da sempati duyuyorum.
Arkadaşlar ufak düşünmeyin. Şu an Şili'deki bir eu4 oyuncusu Osmanlı tarihiyle ilgili bir paketi oynamak zorunda kalacak. Zaten oyunun en güçlü devleti de Osmanlı. Şahsen fazla hassasiyet gösterildiğini düşünüyorum. Açıkçası çok hoşuma gitti.
Kendi içimden dediğim, paket çıksın da gösterecem o Turkish Devili sana diye cossacks lara :)
Bu arada altyazınızdaki hataları da düzelteyim.
Lucifer'in sekreteri değil, İblisin sekreteri olacak.
We defy you land and see, denizde ve kara sana meydan okuyoruz olacak. Teklifini reddediyoruz değil.
Babil bulaşıkçısı denilmesi lazımdı
Bizden istediğin saygıyı sana göstereceğiz, bir at kıçına, köpeğe gösterdiğimizi.
Ayrıca buradaki Cossacks - Kazaklar değil, Ukraynalılar. Aynı anlama geliyor ama tarihsel olarak bu Cossacks Kazaklar değil.
Tanrının sana ne kadar merhametli oduğunu göreceğiz değil. ne çeşit bir tanrıya tapıyorsan sana merhamet etsin.
Imperium:
4
29-10-2015, 11:14
(Son Düzenleme: 29-10-2015, 11:16, Düzenleyen: ferevon.)
(29-10-2015, 10:20)nasuhdede : Ben çok beğendim. Europa universalis serisi oyunu Osmanlı etrafında çevirerek hem Osmanlı'ya olan ilgiyi artırıyor hem de ben kendilerine daha da sempati duyuyorum.
Arkadaşlar ufak düşünmeyin. Şu an Şili'deki bir eu4 oyuncusu Osmanlı tarihiyle ilgili bir paketi oynamak zorunda kalacak. Zaten oyunun en güçlü devleti de Osmanlı. Şahsen fazla hassasiyet gösterildiğini düşünüyorum. Açıkçası çok hoşuma gitti.
Kendi içimden dediğim, paket çıksın da gösterecem o Turkish Devili sana diye cossacks lara :)
Bu arada altyazınızdaki hataları da düzelteyim.
Lucifer'in sekreteri değil, İblisin sekreteri olacak.
We defy you land and see, denizde ve kara sana meydan okuyoruz olacak. Teklifini reddediyoruz değil.
Babil bulaşıkçısı denilmesi lazımdı
Bizden istediğin saygıyı sana göstereceğiz, bir at kıçına, köpeğe gösterdiğimizi.
Ayrıca buradaki Cossacks - Kazaklar değil, Ukraynalılar. Aynı anlama geliyor ama tarihsel olarak bu Cossacks Kazaklar değil.
Tanrının sana ne kadar merhametli oduğunu göreceğiz değil. ne çeşit bir tanrıya tapıyorsan sana merhamet etsin.
Orjinal metin ezberimde olmadığı için gerisini bilmem ancak Lucifer zaten iblisi temsil eder. Hatta içinde Lucifer ismi geçen Vatikan'daki vs. tablolarda da bildiğin şeytan tasvirini görürsün.
•
İleti Sayısı: 676
Imperium:
2
(29-10-2015, 10:20)nasuhdede : Ayrıca buradaki Cossacks - Kazaklar değil, Ukraynalılar. Aynı anlama geliyor ama tarihsel olarak bu Cossacks Kazaklar değil.
Türkçe'de Kazaklar diyoruz, Slav kökenli olanla Türki kökenli olanı Türkçe'de aynı ada sahip. Gerçi Kozak diyen de var.
Ayrıca kendileri Ukraynalılar ile yakın olmakla birlikte hatırladığım kadarıyla Ukraynalı değillerdir. Rusya ve Ukrayna'da yaşayan Doğu Slavlarına bağlı ayrı bir etnik topluluktur.
Aşağıdaki 1 üye Moses nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Moses nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• nasuhdede
İleti Sayısı: 462
Imperium:
0
Kozak denilmesi daha uygun.
İngilizce - Türkçe karşılaştırılması:
Cossack: Kozak.
Kazakh: Kazak.
•
Imperium:
52
Türk Kazaklarla ilişkisi olduğunu kesin bir şey. Slavlaşmış Türki kavimlerden, biraz da Rutenyalılardan. Altın Orda, Kazan, Kırım'ın tabanından. İlginç bir topluluk.
•
İleti Sayısı: 2,843
Imperium:
15
Amma tatava yaptınız ha..
•
|