İleti Sayısı: 8
Üyelik Yılı: 2023
Imperium:
0
23-11-2023, 12:42
(Son Düzenleme: 23-11-2023, 12:48, Düzenleyen: Mete Han. Toplamda 4 kere düzenlenmiş.)
Merhaba oyun oynarken amd ekran kartın da böyle bir hata veriyor sisteminiz de bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik diye bazı oyunlarda alta alıyor bazı oyunlar siyah erkan veriyor kapat diyince hatayı arkadan oyun hala açık kalıyor
•
İleti Sayısı: 4,082
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
54
23-11-2023, 13:19
(Son Düzenleme: 23-11-2023, 13:22, Düzenleyen: Elefsar. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi?
•
İleti Sayısı: 5,938
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
37
Eskilerden, ben şuan 1 senelik bir sürücü kullanıyorum mesela. Bundan daha güncellerinde başka sorunlar yaşıyorum.
•
İleti Sayısı: 5,938
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
37
23-11-2023, 18:33
(Son Düzenleme: 23-11-2023, 18:33, Düzenleyen: Voidian. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Baya bi sebebi olabilir illa böyle düzelecek diye bir şey yok. Google'da AMD driver timeout yazarsan yüzlerce binlerce sonuç çıkıyor bir tanesindeki çözüm de denk gelirse sendeki sorunu düzeltebilir. RAM gibi başka bir donanımdan da olabilir ama tespit etmek zor. O yüzden başta Allah kurtarsın dedim, AMD kartta sorun yaşadığında başka sığınabileceğin bir şey yok çünkü.
•
İleti Sayısı: 5,938
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
37
26-11-2023, 14:50
(Son Düzenleme: 26-11-2023, 15:05, Düzenleyen: Voidian. Toplamda 5 kere düzenlenmiş.)
Ben OpenGL dışında driver timeout hiç yaşamadım. OpenGL'de de AMD desteği olmadığı için normal karşılıyorum. Birden çok ekran kullandığım için, VRAM'de frekans ve voltaj kontrolü ile ilgili driverlarda bir sorun yaşıyordum. 22.11.2 sürümünde sorun olmuyordu, daha güncellerinde oluyordu. Bazı seriler için genel olarak en stabil kabul edilen 2-3 tane sürüm oluyor böyle sorunlar yaşayanlar genelde onları kurarlar. Bendeki kart XFX SWFT 6700XT, zaten 6700XT bu tarz VRAM ile ilgili kronik sorunları olan bir kart. Fakat geçtiğimiz hafta anakartta BIOS güncellemesi + AMD yonga driverlarının güncellenmesi + son çıkan AMD GPU driverları ile ciddi bir sorun kalmadı.
Eğer kartın garanti dahilindeyse ve yaşanan sorunu tekrar oluşturması kolaysa işin o kadar zor değil aslında. Yenisini gönderirler. Fakat sorunu tekrar oluşturmak zorsa garantide işler zorlaşıyor. Çünkü teknik servislerde genelde 5-10 dk stres testi çalıştırıp çökmediyse kartta sıkıntı yok diye geri gönderirler.
Edit: Bu da genel bir bilgi olsun AMD sürücü sorunlarının neredeyse tamamı Hardware Acceleration/Chromium(sadece tarayıcı olarak düşünmeyin Discord olsun oyun içlerindeki shoplar, browserlar olsun çoğu chromium temelli), çoklu monitör kullanımı ve OpenGL gibi desteklenmeyen veya desteği kötü olan uygulamalar ile ilgili oluyor. Elektroniğin yapısı gereği de tüm kartlar da %100 stabilitede çalışamaz, ufak tefek stabilite sorunu oluştuğunda bunun AMD tarafındaki etkisi bizim burda yaşadığımız problemler gibi çok sert oluyor. NVIDIA tarafında bunların çoğunun driver desteği iyi, iyi olmayan yerlerde de ufak stabilite sorunlarını kendi için törpüleyip toparlayıp kullanıcıya çok daha pürüssüz bir deneyim sağlıyor.
•