03-09-2018, 16:06
Medieval II Total War Arayüz Rehberi
* Sefer haritasındaki birimleri tanıyalım.
Ajanlarla ilgili detaylı bilgi için Medieval II - Ajan Rehberine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Generaller ordunun en önemli birimleridir. Çok etkileyici özelliklere sahip bir general size inanılmaz zor savaşlar kazandırabilir veya çok kötü özelliklere sahip bir general en kolay savaşları kaybettirebilir.
Klavyede O tuşuna basarak veya Sağ alttaki ülke bayrağına tıklayarak Overviews bölümünü açabilirsiniz. Bu alanda en çok dikkat edilmesi gereken yer Auto-Manage Everything kısmıdır. Bu yerdeki kutucukları işaretlememiş olmanız gerekiyor. İşaretlediyseniz şehirleri kendiniz kontrol edemezsiniz. Tabi, ülkeniz çok büyüdüyse 70-80 şehriniz var ve bakamıyorsanız bu seçeneği aktif edebilirsiniz. Yalnız bilgisayar kontrolüne bıraktığınızda saçma sapan binalar yapılabilir, saçma sapan askerler üretilebilir. Dikkatli olun. Asker ve bina üretimini kapatmak isterseniz de sadece Auto-manage Taxes only kısmını seçebilirsiniz.
Overviews bölümünde altta gösterdiğimiz yere tıklarsanız Rosters kısmı açılır. Buradan tüm şehirlerinizi ve gelirlerini, nüfuslarını, Public Order'larını( asayiş durumu) görebilirsiniz.
Bu kısımda ülkedeki tüm ajanlar gösterilir. Status yazan kısma sağ tıklarsanız tüm ajanlar sıralanır. Aradığınızı bulmak kolaylaşır.
Bu şekilde tüm Generaller sıralanır. En fazla askeri olan orduları bulmak için Soldiers kısmına sağ tıklamanız yeterlidir. Bir daha tıklarsanı en az askeri olan ordularınız çıkacaktır. Yani küçükten büyüğe veya büyükten küçüğe dizilim vardır.
Aile Ağacı, en sevilen mekaniklerden biridir. Rome Total War oyununda kendimiz varis seçebiliyorduk. Maalesef bu oyunda seçemiyoruz. Kralın varsa en büyük oğlu yoksa damadına geçiyor. O da yoksa kardeşine veya onun çocuklarına geçer.
Papalık ve Haçlı seferlerini altaki gibi görebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için Papalık ve Haçlı Seferleri konusuna tıklayarak bakabilirsiniz.
Overviews kısmının yanında Diplomasi ekranı vardır. Bu ekranda dostlarınız, düşmanlarınız ve vassallarınız gözükür. Diğer devletlerin de kimlerle dost olduğunu veya kimlerle düşman olduklarını görebilirsiniz.
Şimdi de Şehirlerdeki yapılabilecek binaları tanıyalım.
Şehirler genellikle ticaret ve vergiden para kazanma yerleridir. O yüzden askeri binalar az, gelir getirecek binalar fazladır. Spy, Assasin, Diplomat, Tüccar, Priest, İmam gibi tüm ajan birimleri şehirlerden üretilir. Birkaç ülkede Fortress ve Citadel seviyesindeki kalelerden Library binaları aracılığıyla da üretilebilirler.
Şehirlerde Construction bölümü binalar, Recruitment bölümü de asker, gemi ve ajan yetiştirme yeridir.
Oyunda şehirler ve kaleler olmak üzere 2 ayrı yerleşim yeri çeşidi vardır. Kaleler savunma ve asker üretimi ağırlıklı yerlerdir.
Özellikle güçlü atlı birimleri üretmek için kalelerdeki Stables yani at barakası binalarına önem verin ve geliştirin.
İstatistik ekranı ise yine Overviews kısmında en alttaki grafik işaretine tıklanarak ulaşılan bir yerdir. Burada, yaşayan ülkeler, komşu ülkeler, En iyi 5 ülke gibi kıstaslarla kendinizi diğer ülkelerle karşı kıyaslayabilirsiniz. Territorial Bölge sayısı demektir. Yani kimin kaç bölgesi var buradan görülebilir. Yine aynı şekilde Ordu sıralaması, Gelişmişlik sıralaması, Finans sıralaması, Nüfus sıralaması yapılabilir.
Rehberimiz burada bitiyor. Eklemek istedikleriniz veya önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.