Günlük: EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +---- Forum: EU4: Haberler (https://forum.strategyturk.com/forum-eu4-haberler) +---- Konu Başlığı: Günlük: EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri (/konu-gunluk-eu4-almanya-daki-olasi-harita-degisiklikleri) Sayfalar:
1
2
|
EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Ragnvaldr - 12-03-2019 Europa Universalis IV günlüklerinde bu hafta Almanya'da yapılacak olan olası harita değişikliklerinden bahsediliyor. https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-12th-of-march-2019.1159659/ :Almanya hakkında konuşalım. Başlamadan önce birkaç dakikalığına aşağıdaki görüntüyü incelemek istiyorum: EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - KARTAL - 12-03-2019 Yeni günlükleri okuma isteğimi kaybediyorum. Hiçbir şey kesin değil.Her cümle 'düşünüyoruz veya olabilir' ile bitiyor. Eski günlüklerde ne ekleneceğini biliyorduk en azından. EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - baywatch06 - 12-03-2019 haklısın ama yama bu senin sonuna doğru çıkacak diğer yamalar bir kaç ay içinde çıkıyordu zaman kısıtlıydı şimdiyse dolu zamanları var EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Defterdar - 13-03-2019 GENE YENİ MEKANİK YOK EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Türk Şad - 13-03-2019 Bu oyunun bende eski tadı tuzu kalmadı artık. En son golden century dlc geldiğinde oynamıştım. Geliştirme günlükleri beklenti altında kalıyor sürekli. Öncelikle özel yönetim şekli olan devletlerin yönetim reformlarıda özelleştirilmeli. Süvari updateti gelmeli. en basitinden Osmanlı, safavi, memlük, timur gibi süvari bazlı ülkeler oyuna yeterince yansıtılamamış. Step göçebeleri zaten kendi kendini yıkma mekaniğine sahip koca topraklara hükmet gelir ordu masraflarını karşılamasın. :))Polonyanın %33 CA ve Cossack estate ile oyunun süvari efendisi olması diğer bir şaka benim açımdan. Winged hussar dediğin askeri birlik tarihte charge mekaniği dışında herhangi bir dalgası olmayan süvari birliği sonlarınında nasıl olduğunu İsveçli elemanlar gelsede anlatsa :))Osmanlı, Timur, Safaviler Ve Memlükler Hatta Tatar hanlıklara derinlik gerekiyor. Aşiret federasyonları öldü. ak koyunlu, karakoyunlu hürmetler diler. HRE Ve Papa muhabbetine bir el atamadılar. üstelik 10 devlik topraktan nasıl oluyorsa 15 k rebel çıkıyor onunda cevabını alamadım. Beyler kısaca söylemek istediğim şey şu bu oyundan beklentileriniz fazla olmasın kar güden kuruluş gibi çalışıyor elemanlar. golden century dlc bunun en büyük örneği :)) EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - altnkurt - 13-03-2019 (13-03-2019, 00:06)Böri Şad : kar güden kuruluş gibi çalışıyor elemanlar Zaten öyle oldukları için olabilir mi? EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Royal Guard - 13-03-2019 Avrupada yeterince şehir ve ülke vardı zaten. Şimdi bile Fransayla (yada herhangi başka avrupalı ülke) 3-5 toprak alıyoruz 250 tane minik devlet koalisyon kuruyor hepsininde en az 8-10 bölük askeri var gereksiz yere uğraş dur :P EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - mlhblkc - 13-03-2019 O isyan olayı yüzünden singleplayer oynamıyorum. Bir de ai nin durmadan kaçma mekaniğini çözemedim adamlar dünyanın öbür ucuna kaçıyor ama savaşmıyor :D EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Aeschyli - 13-03-2019 Beni en çok rahatsız eden olayyapay zekanın savaşma sistemiydi. Kazanamayacak durumda olan yapay zeka oyuncu ülkeye verebileceği maksimum zararı vermeye oynuyor. Ülkesini bırakıp farklı kıtada carpet siege yapan yapay zeka oldukça can sıkıyor. Almanya yaması konusunda ise oldukça iyi hissediyorum. Son zamanlarda her bölgenin yama almasıyla alman devletleri üvey evlat gibi kalmıştı. Benim şahsi fikrim Prusya'ya sağlanan askeri torpilin idealara bağlanmasındansa almanyayı birleştirmeyi başaran devletin o askeri bonuslari elde etmesini sağlamalılar. Son multuplayerdaki Vestfalya oyunumda bunun eksikliğini oldukca fazla çektim. Diğer bölgelerde ise hindistan kesinlikle nerflenmeli, Osmanlı buff almalıdır. Son multilerde görüldüğü üzere Osmanlı oldukça etkisiz kalıyor. Osmanlı çevresindeki her devlet çılgın bufflar almışken Osmanli son yamalarda eski haline göre güçsüzlestirildi. Bunun sonucunda her oyunun uzayan döneminde paylastiriliyor. Oyunun uzayan döneminde yine canavar olsun demiyorum tabi ama çevresindeki devletler tamamen canavar durumunda olduğundan kurbanlık koyun gibi bir devletin kalması can sıkıcı oluyor. Bir diğer beklentim ise charter company mekaniği hakkında. Şu mekanik lütfen sadece kolonici devletlere açılsın. Kongoda Milan görmekten, Madagaskarda papa görmekten cidden sıkıldım. EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Ferreke - 13-03-2019 prusya ideaları umarım nerflenir EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Lothebork - 13-03-2019 Prusya'ya cidden nerf gelmeli. EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - freeforall - 14-03-2019 (13-03-2019, 12:08)Aeschyli : Beni en çok rahatsız eden olayyapay zekanın savaşma sistemiydi. Kazanamayacak durumda olan yapay zeka oyuncu ülkeye verebileceği maksimum zararı vermeye oynuyor. Ülkesini bırakıp farklı kıtada carpet siege yapan yapay zeka oldukça can sıkıyor. Carpet siege ne oluyor? EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Carpathia - 14-03-2019 yapmayın arkadaşlar prusya'ya neden nerf gelsin? fas a bile artık moral disiplin bonusu verdiler. prusya tabi ki dünyanın en disiplinli ve en gelenekli ordusuna sahip olmalıdır. bence bu hali gayet iyi. zaten prusyanın manpower-force limit gibi handikapları var bırakın ordusu saglam kalsın. EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Ferreke - 14-03-2019 kale olmayan topraklara ordu dağıtarak işgal etmek EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Aeschyli - 14-03-2019 (14-03-2019, 21:15)freeforall :(13-03-2019, 12:08)Aeschyli : Beni en çok rahatsız eden olayyapay zekanın savaşma sistemiydi. Kazanamayacak durumda olan yapay zeka oyuncu ülkeye verebileceği maksimum zararı vermeye oynuyor. Ülkesini bırakıp farklı kıtada carpet siege yapan yapay zeka oldukça can sıkıyor. Carpet siege bu şekilde yapılan kuşatmalardır. EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Türk Şad - 15-03-2019 (14-03-2019, 21:41)Carpathia : yapmayın arkadaşlar prusya'ya neden nerf gelsin? fas a bile artık moral disiplin bonusu verdiler. prusya tabi ki dünyanın en disiplinli ve en gelenekli ordusuna sahip olmalıdır. bence bu hali gayet iyi. zaten prusyanın manpower-force limit gibi handikapları var bırakın ordusu saglam kalsın. Katılmıyorum. Moral, disiplin ve Prusya monarşisi kalsın ama Ordu geleneği 0.5 ve -%1 ordu geleneği düşüşü kesinlikle kaldırılmalı. defensive ve quality idea alınca 100 ordu geleneği sürekli sabitleniyor Prusyada. Bu aşırı bir lüks. 100 ordu geleneği artı %25 moral bonusu demek. Fasta moral ve disiplin bonusu olduğunu düşünmüyorum. Bence sen iyi bak ona :) sadece Endülüs kurunca %15 moral kazanıyorsun. onun dışında tunusta paralı askerlerin %5 disiplini var. EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - iberkay - 16-03-2019 Prusya ya gelene kadar medeniyet görmemiş hint ülkelerine disiplin stackli özel askerler verildi.Navarra gibi tarihi Avrupa ya hükmetmekle geçen ülkeye Fransa Portekiz gibi ülkelere pu görevleri verildi.Kastilya ya sırf dlc geldi diye ingiltere dahil Avrupa nın yarısına pu görevi verildi.Prusya nın aldığı askeri bonuslar şunlarla kıyaslanınca az bile.Asıl tartışılması gereken kısım Dharma kısmıydı ipin ucu kaçtı.Mp leri takip edin, Bharat kuranlar Osmanlı Rusya ya birleşik halde tek attılar.Prusya nın ben hiç Osmanlı ve Rusya ya tek attığını görmedim. Şu pdx ekibinden nerf bekliyorsanız da hayal kırıklığına uğrama sansınız yüksek.Muhtemelen Avrupa dlc sisinde Prusya özel görev ağacı ile Avusturya Fransa gibi ülkelere pu görevleri alacak.Bilmem ne kadar moral ve disiplin i olan özel Prusya askerleri çıkacaktır.2-3 toprak ekle hükümet sistemini biraz makyajla üstüne de bir buton koy al sana muhteşem avrupa eklentisi. EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Carpathia - 16-03-2019 (15-03-2019, 22:33)Böri Şad :Oyunu uzun süredir oynamadıgım icin fas derken karıstırmısım. Ama sonucta berberi devletlere, hint devletlerine bile muazzam askeri bonuslar verildi. Oyunda zaten bir tane quality idea alınca ve düzenli olarak savaşırsan army tradition kolay kolay 90 bandının altına inmiyor. Developerlar da prusyanın sabit 100 traditionu olmasını istemiş olmalılar ki bu özelligi eklemisler zaten. Bu oyunun bir hatası vs. degil zaten olması istenen sey. Ben böyle düşünüyorum.(14-03-2019, 21:41)Carpathia : yapmayın arkadaşlar prusya'ya neden nerf gelsin? fas a bile artık moral disiplin bonusu verdiler. prusya tabi ki dünyanın en disiplinli ve en gelenekli ordusuna sahip olmalıdır. bence bu hali gayet iyi. zaten prusyanın manpower-force limit gibi handikapları var bırakın ordusu saglam kalsın. EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - Semavi7 - 16-03-2019 Oyunun erzak sistemi değişmeli. Paristen kalkan ordu hinti kuşatamamalı çok saçma. EU4 - Almanya'daki Olası Harita Değişiklikleri - HulkSpider03 - 16-03-2019 (16-03-2019, 05:42)Semavi7 : Oyunun erzak sistemi değişmeli. Paristen kalkan ordu hinti kuşatamamalı çok saçma. İskender askerlerini yerel malzemelerle beslememiş miydi? Yani Yunanistandan Hindistana kadar gelecek yiyecek stoğu 2 ayda anca ulaşır ki yerel beslemesi lazım. Bunu m.ö yapabiliyorsa ondan 1800 yıl sonra neden yapılmasın? |