Strategyturk Forumları
Balamir Hata Raporları - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari)
+--- Forum: Imperator: Rome (https://forum.strategyturk.com/forum-imperator-rome)
+---- Forum: Imperator: Modlar (https://forum.strategyturk.com/forum-imperator-modlar)
+----- Forum: Imperator: Türkçe Yama (https://forum.strategyturk.com/forum-imperator-turkce-yama)
+----- Konu Başlığı: Balamir Hata Raporları (/konu-cozuldu-balamir-hata-raporlari)

Balamir Hata Raporları - Balamir - 12-05-2019

Öncelikle bu güzel çeviriyi bu kadar hızlı ve kaliteli bir şekilde bize sunduğu için tüm ekibe teşekkür ederim.

Öneriler

#Units Dosyası

SELECT_OBJECTIVE: \ ---> \n      
SELECT_OBJECTIVE:  verilebilirsiniz ---> verebilirsiniz

UNIT_BLOCKADE_TOOLTIP: Kod sorunu

#General Tooltips Dosyası

LEADING_TO_ATTRITION: satır başındaki boşluk silinmiş

#Messages Dosyası

- Deniz muharebesi kazanıldığında!

COMBAT_FLEE: korkak ---> kaçıyorlar
NAVALBATTLE_WON_4: $OTHER$ güçleri ---> $OTHER$ yenildi  olabilir       # Sonuna -lar,ler eki gelen ülkelerde hoş durmaz. Örn: İskitler güçleri
NAVALBATTLE_WON_6: $WINNER$ tarafından ele geçirilen gemi sayısı: $CAPTURE$.   #Olabilir  *Biz/Onlar tarafından ele geçirilen gemi sayısı **Ekran görüntüsünde görüldüğü gibi kodlar yüzünden uygun durmuyor. 
NO_SHIPS: Gemi yok ---> Hiç
COMBAT_WINNERTYPE_OUR: bizim ---> Biz

- Deniz muharebesi kaybedildiğinde!

COMBAT_WINNERTYPE_THEIR: onların ---> Onlar
COMBAT_TRIUMPH: Muzaffer ---> kazandı
NAVALBATTLE_LOST_4: $OTHER$ güçleri tarafından ---> $OTHER$ $OTHERRESULT$.
NAVALBATTLE_LOST_5: "Biz $SHIPS$ gemi kaybederken, onlar $THEIRSHIP$ gemi kaybettiler."
NAVALBATTLE_LOST_6: "$WINNER$ tarafından ele geçirilen gemi sayısı: $CAPTURE$.\n$POPULARITY$"   #Olabilir  **NAVALBATTLE_WON_6 ile aynı durum

Imperator: Rome Türkçe Yama - Rapor Merkezi - Duman - 12-05-2019

Teşekkürler Balamir,
  1. SELECT_OBJECTIVE'deki hatayı giderdim.
  2. UNIT_BLOCKADE_TOOLTIP artık:
    • "Bu donanma, [şehir sayısı] şehir arasında bölüştürülmüş toplamda [yüzde] abluka yüzdesine sahip." şeklinde.
    • Bu noktada şehir sayısının [1] olması durumunda anlam düşüklüğü olabiliyor, ancak bu durum İngilizce metin için de geçerli.
  3. LEADING_TO_ATTRITION'daki hatayı giderdim.
  4. Deniz muharebesi mesajlarında:
    • NAME değişkeninden kaynaklanan sıkıntı deniz muharebesi kaybedildiğinde giderilmiş, ancak kazanma mesajında hala duruyordu düzelttim ve bölgesi yerine denizi tabiri kullandım.
    • OTHERS sonrası ismin çoğul olması durumunda yaşanan sıkıntı için "hakimiyetindeki güçler" yazdım, duruma göre tekrar bakılabilir.
    • korkak/muzaffer kısmı artık fiil içeriyor ve OTHERS barındıran cümlenin yanında.
    • WINNER kısmı değişti, geri kalan cümlede ele geçirilen gemi sayısı sona alındı.
    • Gemi yok yerine artık 0 yazıyor.
    • Gemi ele geçirme satırı ve popülarite kazanım satırı artık ayrı satırlar.

Imperator: Rome Türkçe Yama - Rapor Merkezi - Balamir - 13-05-2019

Rica ederim, Duman.

Öneriler II

#Alerts

ALERT_UNUSED_CAPITAL_TRADE: "Toplamda $MAX|Y$ ticaret rotasını kullanabilirsiniz. Şu anda $CURR|Y$ tanesini kullanıyorsunuz."  veya  "Ticaret rotası seçebilirsiniz #Y ($CURR|Y$/$MAX|Y$)#!" olabilir.               #0 olduğunda anlamı bozuyor.

3x78T4.jpg

#Core

GROWTH_IS_GROWING: "içerisinde" ---> "tarihinde"  olabilir.
GROWTH_IS_DECLINING: "içerisinde" ---> "tarihinde"

opTiHQ.jpg

#Interface

Güncelleme ille: 275.satır(1.02 sürümü ile geldi) ile 276.satırlarının yeri değiştirebilir.   #Kodun oyunda okunması açısından bir önemi yok ama dosya karşılaştırmasında gereksiz yere kod bölümü kırmızılaşır.

CREATE_TRADE_ROUTE_BUTTON_TT: ne ---> #Y ne#!     ***"ne" maviye boyanabilir.    Ayrıca  "ithalat edilecek" ---> "ithal edilecek"  olabilir.   

fCUvmT.jpg

SELECT_PROVINCE_POLICY: "$NAME$ İçin Politika Seç" veya "Eyalet İçin Politika Seç" olabilir

0GPNXR.jpg

#General Tooltips

EefHvQ.jpg

MAPICON_BUILD_BUILD_TT: "$NAME|Y$ inşa ediliyor, $WHEN|Y$ tarihinde tamamlanacak."  veya  "$NAME|Y$ inşası $WHEN|Y$ tarihinde tamamlanacak."  
MAPICON_BUILD_SHIP_TT: "$NAME|Y$ inşa ediliyor, $WHEN|Y$ tarihinde tamamlanacak."  veya  "$NAME|Y$ inşası $WHEN|Y$ tarihinde tamamlanacak."
MAPICON_BUILD_RECRUIT_TT: "$NAME|Y$ birliği üretiliyor, $WHEN|Y$ tarihinde tamamlanacak."  ,  "$NAME|Y$ birliği üretimi $WHEN|Y$ tarihinde tamamlanacak."  veya  "$NAME|Y$ birliği $WHEN|Y$ tarihinde hazır olacak."  olabilir.

#Governor Policies

MQZKjR.jpg

GOVPOL_CAPITAL_PROVINCE: "#T Vali Politikası#!\n$NAME|Y$#Y nde#! yeni bir politika seçmek için tıklayın.\nBu eylem $COST$ puana mal olacak."   #İkinci cümle bir alta atılabilir.
GOVPOL_DO_IT: "#T Vali Politikası#!\n$WHERE|Y$#Y nde#! yeni politika seçmek için tıklayın.\nBu eylem $COST$ puana mal olacak."

GOVPOL_NO_GOV_PRESENT: "eyaletinde" ---> "nde"

xZoga1.jpg

GOVPOL_GOV_NOT_LOYAL: "$NAME$ politikasını" ---> "$NAME$, politikayı"

xiLJOk.jpg

Imperator: Rome Türkçe Yama - Rapor Merkezi - Duman - 14-05-2019

Tekrar teşekkürler,
  • ALERT_UNUSED_CAPITAL_TRADE'deki sıkıntı metnin İngilizce versiyonu için de geçerliymiş, "There are only [0] import-routes to our capital," şeklinde başlıyor cümle. Türkçesinde yeni kullanım şu şekilde:
    • Başkentte toplam $MAX|Y$ ticaret rotasına sahip olabilecekken şu anda sahip olduğumuz ticaret rotası sayısı $CURR|Y$.

• WHEN kullanımını verdiğin örneklerde ve diğer 5 satırda düzelttim.
  • interface değişikliğini yaptım.
  • CREATE_TRADE_ROUTE_BUTTON düzelttim.
  • SELECT_PROVINCE_POLICY artık "NAME için Politika Seç" şeklinde.
  • MAPICON_BUILD'ler WHEN kullanımını düzelttim.
  • GOV_POL'daki "Eyaleti eyaleti" hatalarını giderdim.
  • GOV_POL'da raporlanan son kısım artık "NAME, eyalet politikasını değiştirmeniz için..." şeklinde.