[MOD] Vic2 - Victoria Universalis - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Victoria II (https://forum.strategyturk.com/forum-victoria-ii) +---- Forum: Vic2: Modlar (https://forum.strategyturk.com/forum-vic2-modlar) +---- Konu Başlığı: [MOD] Vic2 - Victoria Universalis (/konu-mod-vic2-victoria-universalis) |
Vic2 - Victoria Universalis - Attila the Hun - 04-01-2021 Victoria Universalis ModDB sayfası için tıklayın. Bu mod Victoria II'nin temel oynanışını elden geçiriyor ve yeni mekanikler ekliyor. İl olayları için belirli illeri seçebilmek ve oyuncunun bonuslardan oluşan bir listeden seçim yapmasına izin veren bir ulusal fikir sistemi bunlardan bazıları.
Özellikler
Ekran Görüntüleri Vic2 - Victoria Universalis - Attila the Hun - 04-01-2021 Victoria Universalis v0.48 çıktı. İndirmek için tıklayın. Vic2 - Victoria Universalis - Faramir - 04-01-2021 An itibari ile modu deneyeceğim. Yorumumu yazarım. Vic2 - Victoria Universalis - Attila the Hun - 04-01-2021 @Menars'ın önerisi üzerine modu biraz oynadım ve gerçekten de sevdim. Sırf renk kodlu kararlar için bile oynardım bu modu. Victoria II'deki kararlar sekmesinin, özellikle de HPM ve hatta CWE gibi modlarda karmakarışık olmasından hep yakınmışımdır. Çok basit gibi görünen renk kodu sayesinde istediğim kararlara çok daha rahat ulaşabiliyorum. General özelliklerindeki pratiklik de general seçerken daha az uğraştırıyor. İstediğin ili seçip belirli kararları seçmek (nüfus artışına teşvik, okuryazarlık arttırma gibi) oyuncuya odak seçip beklemekten farklı bir seçenek sunarak Victoria II'nin bazen can sıkıcı olan "oturup hiçbir şey yapmama" fasıllarını azaltabiliyor. Mod ile eklenen kararlar ve olaylar oyuna içerik ekleme açısından başarılı. HPM'in eklediği içerik size fazla geliyorsa ve HPM'in zaten opak olan oyunu gizli olaylar ve etkilerle daha da opaklaştırdığını düşünüyorsanız Victoria Universalis'in içeriklerinin daha çok yeni oyuncu dostu olduğunu söyleyebilirim. Oyunun haritasında da eyaletleri ayırt etmek için daha kalın sınırlar kullanılıyor. Başlangıçta pek estetik gelmemişti ama işlevselliği sayesinde bunu görmezden geldim. Farklı harita modlarında (özellikle de RGO haritası) hangi eyaletlerde neyin üretildiğini takip etmek için sık sık eyalet haritasına geçiş yapmaktan kurtaran ufak ama zaman kazandıran bir eklenti. Modla ilgili kafamı karıştıran bir husus var. Mod infamy konusunda vanilla ve karşılaştığım diğer modlara göre fazlasıyla kolaylık sağlıyor. Almak istediğiniz 10 bin nüfuslu eyalet ile 1 milyon nüfuslu eyalet için gereken infamy farklı. Bu sayede infamy/kazanç oranını hesaba katmadan ufak eyaletleri de istediğiniz zaman alabiliyorsunuz. Kafamı karıştıran nokta da şu: Bu özellik oyunu fazla mı kolaylaştırıyor yoksa vanilladaki cezalandırıcı infamy miktarlarını (şanssızsanız on yıllarca beklemek zorunda kalabiliyorsunuz bir daha savaş açmak için) mı dengeliyor karar veremiyorum. Modu deneyenler özellikle de bu konuda ne düşündüğünü belirtirse sevinirim. Vic2 - Victoria Universalis - Onur34 - 23-01-2021 Açılış müziğinin büyüsüne kapılıp Osmanlı ile girer girmez yunana saldırdım. Müttefikim Rusya dahil İngiltere ve Fransa "piller man" gibi savaşa girdiler yoktan yere. Vic2 - Victoria Universalis - Attila the Hun - 24-01-2021 Imperial Japan ile oynarken "Begin the Boshin War" kararında şartlardan birinde "Civilization Progress" yazıyor ama herhangi bir miktar belirtmiyor. Bu ne anlama geliyor? Vic2 - Victoria Universalis - Onur34 - 24-01-2021 Bilmiyorum ben oyun başlar başlamaz bağımsızlık + annex gidip halletmiştim o kısmı. Batılılaşma kararlarında da bir sorun çekmemiştim. Vic2 - Victoria Universalis - Attila the Hun - 24-01-2021 Japonya'nın "decision" dosyasına baktım. Aslında "Civilization Progress" ibaresinin yanında yüzdeli bir sayı yazması gerekiyor ama yazmıyor. Mesela "Begin the Boshin War" kararını açmak için %30 medenileşme ilerlemesi gerekiyormuş. Umarım bu durumu düzeltirler. Kod: the_boshin_war = { Vic2 - Victoria Universalis - Yasin Ahmet - 04-02-2021 Modu pek sevmesem de bazı özellikleri hoşuma gitti. Örneğin her alanda araştırma sayısının 30 yerine 35 olması ve özellikle askeri alanda çok işe yarayan National Idea'ların olması(Umarım yanlış hatırlamıyorumdur ismi). Bunlar haricinde modun eklediği özellikleri pek beğenmedim ve dengesiz buluyorum. Vic2 - Victoria Universalis - Yasin Ahmet - 04-02-2021 Oyun 1936'da bitmiyor sanırsam, hangi yılda bitiyor? Vic2 - Victoria Universalis - Wayfear - 04-02-2021 1 Ocak 1937'de sanırım :D Vic2 - Victoria Universalis - Attila the Hun - 15-02-2021 0.50 çıktı. İndirmek için tıklayın. Victoria Universalis 0.50 : Vic2 - Victoria Universalis - Menars - 15-02-2021 Yenilikler güzel olmuş. |