Günlük: Tinto Talks #3: Nüfuslar - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Project Caesar (https://forum.strategyturk.com/forum-project-caesar) +--- Konu Başlığı: Günlük: Tinto Talks #3: Nüfuslar (/konu-gunluk-tinto-talks-3-nufuslar) |
Tinto Talks #3: Nüfuslar - Duman - 17-03-2024 Tinto Talks'ın üçüncü bölümünde Project Caesar'daki nüfus sistemine dair bilgiler veriliyor. https://forum.paradoxplaza.com/forum/developer-diary/tinto-talks-3-march-13th-2024.1630154// :"Project Caesar" kod adlı henüz duyurulmamış oyunumuza dair bilgiler paylaştığımız Tinto Talks'ın 3. bölümüne hoş geldiniz. Bugün biraz tartışma konusu olabilecek bir temanın üzerinde duracağız. İlk yazımıza dönecek olursak, "inanılabilir bir dünya" yaratmayı planladığımızdan bahsetmiştik. Bu tasarım ilkesi kendi içerisinde 4 alt bölüme ayrılıyor, bunlardan 2 tanesini bugün ele alacağız. Tinto Talks #3: Nüfuslar - Duman - 17-03-2024 Günlükte başlık olarak kullanılan ek bir ekran görüntüsü: Tinto Talks #3: Nüfuslar - Voidian - 17-03-2024 -Oyunun başlangıç tarihi baya bir geriye alınmış gözüküyor. Reddit'te genelde 1337 diye tahmin edilmiş, benim beklentim daha çok 1356 civarı olurdu. -Toplam location sayısı 27.518 olacakmış. Su tileları dahil sanırım ama sayıyı çok değiştirmez. EU4'te 3272 tane province var. Bu sayede oyun çıktıktan sonra DLCler ile sürekli yeni location eklemeyecekler sanırım. -Popülasyon sistemini aslen EU4 için 2015-2017 yıllarında değerlendirip, tasarlayıp, eklemeyi düşünmüşler fakat bu saatten sonra gereksiz iş yükü olur diyip IR'a entegre etmişler. Tinto Talks #3: Nüfuslar - Takeda Akane - 17-03-2024 Arayüz CK3 gibi. Tinto Talks #3: Nüfuslar - Justicar - 17-03-2024 Oyunu 100 sene geri çektilerse hanedan sistemini daha düzgün yapmaları gerek diye düşünüyorum. EU4'teki gibi düz stringden ibaret olmamalı gibi. Ayrıca oyunu bazı açılardan zorlaştırman lazım. Dengeyi tutturmak zor gibi. Ama bunların pek bir önemi yok. Standart bir paradox oyunu olarak leş, olabildiğince casual ve içerikten yoksun bir oyun çıkacaktır. Victoria 3 ve CK3'ün hali ortada. Pek bir beklentiye girmemenizi tavsiye ederim. Tinto Talks #3: Nüfuslar - Elefsar - 17-03-2024 Nüfusa bu kadar odaklandıklarına göre IR'deki durumu da değerlendirirsek nüfus dışı bölge fethini zorlaştıran bir yapı imkânı ortaya çıkacaktır. Böylece oyun başı devlerinin başında isyan problemleri olacaktır. Ancak yukarıdaki haritada bu durumu hakkıyla verecek tek ülke Golden Horde gibi duruyor, IR'deki Antigonid Empire gibi. Anadolu zaten o yıllarda keşmekeş, bu da Roma'ya kendini toparlama imkânı sunuyor. Yalnız Memlük çok güçlü duruyor. Yeni oyunun doğunun OP ülkesi o olabilir. Timurlu devleti o tarihlerde yok, belki bir event dizisi ile dahil edebilirler. Bu tarihin diğer bir özelliği ise oyuncuların çok sevdiği potansiyeli yüksek ama başlangıçta zayıf olan ülke sayısı çok fazla. Roma, Anadolu Beylikleri, HRE devletleri, Doğu Avrupa prenslikleri, Fars coğrafyasında İlhanlıların yeni yıkılmasından sonra ortaya çıkan güç boşluğu diye sıralayabiliriz. Benim esas merak ettiğim bu tarihe göre çok daha sonra ortaya çıkan kolonilerin nasıl bir mekanikte oynayışa sunulacağı. Belki 150 yıl koloniler gelmeyecek, o kadar sürede zaten bir çok devlet kendini toplamış olur. Tinto Talks #3: Nüfuslar - Takeda Akane - 17-03-2024 (17-03-2024, 12:50)Justicar : Oyunu 100 sene geri çektilerse hanedan sistemini daha düzgün yapmaları gerek diye düşünüyorum. EU4'teki gibi düz stringden ibaret olmamalı gibi. Ayrıca oyunu bazı açılardan zorlaştırman lazım. Dengeyi tutturmak zor gibi.10 yıl sonra DLC'lerle düzelir. Tinto Talks #3: Nüfuslar - MarcussCrassuss - 17-03-2024 Project Caesar... Imperator: Rome 2 çıkacak diye yorumladım. Tinto Talks #3: Nüfuslar - Takeda Akane - 17-03-2024 (17-03-2024, 17:37)MarcussCrassuss : Project Caesar... Imperator: Rome 2 çıkacak diye yorumladım.Yok Paradox projelerine Roma imparator isimleri vermeyi seviyor. Vic3'de Caligula delisiydi. Tinto Talks #3: Nüfuslar - gLo1NN - 17-03-2024 Ben Eu5 olduğunun düşünmüyorum Başka bir Title olabilir Tinto Talks #3: Nüfuslar - MarcussCrassuss - 17-03-2024 (17-03-2024, 20:58)Takeda Akane :Bunu bilmiyordum, öğrenince, söz konusu oyunun vahametini de düşününce epey ironik bir durum.(17-03-2024, 17:37)MarcussCrassuss : Project Caesar... Imperator: Rome 2 çıkacak diye yorumladım.Yok Paradox projelerine Roma imparator isimleri vermeyi seviyor. Vic3'de Caligula delisiydi. |