Timur devletinin şuanki oyuncusu olarak bazı olaylara açıklık getirmek istiyorum. Birincisi global trade mevzusunda bir çok şey söylendi ama şunu bir türlü anlatamıyorum osmanlı devletinin orada yaptığı tek şey benim topladığım tradelerin önünü kesmemek oldu osmanlı devleti global trade'in bende çıkması icin ekstra bir çaba sarf etmedi ki bazıları twitchte admin uyarlamalıydı tarzı yorum yapmış burada benim veyahut osmanlının ihlal ettiği bir kuralda yok, ha global trade i çıkartmama yardım etti diye şuan hindistandan gelen trade'e osmanlı ortak oluyor bedavaya yapmadı(basrada 40 ducat civarı bir para toplanıyor bunun yaklaşık yarısını ottoman alıyor). İkinci olarak osmanlı ile savaşmama durumum. Bir önceki oyunda bengal bana saldırdığı sırada osmanlı cw ye savaş açtı orada ben katılsam da katılmasam da sonuç cw için değişmeyecekti fakat benim için muhtemelen hem bengale hemde osmanlıya karşı toprak kaybedecektim o yüzden savas teklifini reddettim ve cw ye osmanlı savaşında yapabileceğim bir şey olmadığını bengale karşı savunma yapmam gerektiğini, aramızda kara bağlantısı olmadığı için askerleri birleştiremiyeceğimizi ve kendisine osmanlı savasında fazla zarar görmemesi için sur vermesini oluşan zararının maddi kısımlarını ona ben destek olarak tamamlıyacağımı toprak kısımlarını da rusyaya savaş açarak tamamlayacağımı söyledim fakat kendisi kabul etmeyip ondan sonrasında osmanlının eski dostu papayı daha sonrasında da hesse yi dost aldı. Benle ilişki bile yükseltmediği halde osmanlıya karşı korurmusun dediği her seferinde ilişkiyi +100e yükselttim cw ile ki savasında yardım edebileyim(ki en son söylediğinde fransanın yardımlarıyla savaşı kazandıkları için savaşa giremedim ve 2gp ye karsı tek oldugu icin ottomanın yanında savaşa girebildiğim halde osmanlıyı desteklemedim). üstümde rusya solumda 2 avrupa devletine karsı tek basına ezici gücle kazanan bir osmanlı altımda da benimle aynı gücte olan bir bengal varken cw nin dostlugu bozulduktan sonra kendimi garantiye almak icin tabiki de osmanlı ile aramı kötülestirmeyecem veyahut başka bir gereksiz savaşa girmeyecem çünkü ordumun zayıf olduğu an etrafımdaki 3 büyük devletin aynı anda bana savaş açacağını biliyorum. Bazı arkadaşlar twitchten yayını izleyip ona göre atıp tutacağına çok biliyorlarsa 3 great power ı 1600 yılına kadar tek basına dövebilen bir osmanlının yanında osmanlı ile hicbir positif diplomatik ilişki kurmadan oynamaya davet ediyorum.
Forum Bülteni
[MP] EU4 - Multiplayer: Eylül 2018
|
|
Konuyu Okuyanlar: