Planlamanın nasıl başladığı hiçbir şey ifade etmiyor. Senin yanında senle eşit güçte bir komşu devlet var ve sen pasifist oyuncusu olarak bu komşu devlete ittifak kurup girmek istiyorsun. Bu oyunda bir kere daha anladım ki oyuncular, oyun içerisindeki meseleleri kendi kurdukları yapay mantık kuralları çerçevesinde meşrulaştırabiliyorlar. Mesela ben galaksinin en kuzeyindeyim, adam galaksinin en güneyinde. Tamamen alakasız bir biçimde EU4 multiplayerını anımsatıp senden bunun intikamını alacağım diyor. Ondan sonra bunu haklı çıkartmak için benle sürtüşen bir oyuncuyu desteklemeye başlıyor. Ben 2v1'e uğrayacağımı anladığımda "heralde bu kadar da yapmazlar" diyip daha az askeri güce sahip olmama rağmen savaş açıyorum ve kazanıyorum. Ancak yine de yapılıyor ve 2v1'e uğramamak için açtığım 1v1 savaş esnasında galaksinin diğer ucundan savaş ilanı yiyip yıkılıyorum. Şimdi sen bunu istediğin kadar " ben ona bilim vereceğim o bana şunu verecek " mantığına oturt. Eğer bu dediklerine kendin inanıyorsan benim burada yazdığımın hiçbir anlamı yok - çünkü kendi kafanızda kendi hareketlerinizi meşru kılan yapay sebepler yaratmışsınız demektir ve bu vahim bir olay.
Bazı oyuncular bu gibi hareketleri normal görebilir, ben görmüyorum ve bu zamana kadar görmedim de. Olabilecek 2 şey var bunlardan birincisi ben eğer çok güçlenirsem ve seni yıkmam Satanist'i de tehdit eder bir hal alırsa Satanistle birlikte defansif bir yapı kurabilirsiniz ya da sen yafeshan ile defansif paktta olurken ben SatanistKesenKedi ile birlikte hareket ederdim (en normal sonuç buydu, ancak normal bir oynanış sergilenmedi)
Bu arada yazılardaki yanlış bilgileri maddelerle belirteceğim fazla yorum yapmadan.
1. Ne de olsa bu bana savaş açamaz diye frontier atmadım, zengin mineral bölgeleri olduğu için attım. Diğer yönümde militarist AI vardı.
2. Cede planet savaş sebebiyle saldırmadım.
3. Sana karşı savaşgücü üstünlüğüm de yoktu, askeri bir ülke değildim.
4. Birbirimizi yoketmedik, ben senin donanmanı yokettim dezavantajlı olmama rağmen. O savaş sürse yine kazanacak olan benim.
Bazı oyuncular bu gibi hareketleri normal görebilir, ben görmüyorum ve bu zamana kadar görmedim de. Olabilecek 2 şey var bunlardan birincisi ben eğer çok güçlenirsem ve seni yıkmam Satanist'i de tehdit eder bir hal alırsa Satanistle birlikte defansif bir yapı kurabilirsiniz ya da sen yafeshan ile defansif paktta olurken ben SatanistKesenKedi ile birlikte hareket ederdim (en normal sonuç buydu, ancak normal bir oynanış sergilenmedi)
Bu arada yazılardaki yanlış bilgileri maddelerle belirteceğim fazla yorum yapmadan.
1. Ne de olsa bu bana savaş açamaz diye frontier atmadım, zengin mineral bölgeleri olduğu için attım. Diğer yönümde militarist AI vardı.
2. Cede planet savaş sebebiyle saldırmadım.
3. Sana karşı savaşgücü üstünlüğüm de yoktu, askeri bir ülke değildim.
4. Birbirimizi yoketmedik, ben senin donanmanı yokettim dezavantajlı olmama rağmen. O savaş sürse yine kazanacak olan benim.