01-06-2020, 10:01
(31-05-2020, 20:57)HulkSpider03 : Avrupa kıtası için söz sahibi olabilecek Fransa neden benim ülkeme karışıyor? Birebir bir şekilde kimseye karşı oynanmıyor demişsin @Mabella ama Fransa direkt hiçbir çıkarı olmaksızın bana karşı bir şekilde Meksika ile dostluk yapıyor. Bu bariz bir şekilde diplomasi değil oyunun başında Kolombiya'da oynayan arkadaşın olayları büyütüp bana karşı bir antipati yaratmasından kaynaklı. Fransa oyuncusu mesela Osmanlı'ya bile oraya saldırma diye ültimatom vermişti chatte. Toprak bağlantısı bile yoktu diye hatırlıyorum Osmanlı' nın saldırdığı devlet ile
Tartışmayı uzatmak istemem ama Kolombiya'da yaşanan durum pek hafif bir durum değildi. Kolombiya'nın bu oyunda tek olayı Gran Colombia kurmak. Amerika'nın kendi ülkesi için yüksek miktarda önemli olan Meksika Teksas savaşını görmezden gelip Venezüella'yı pupetlayarak Gran Colombia'nın kurulmasını pratikte imkansızlaştırmasından bahsediyor burada. Bu bir multiplayer oyun yani herkesin istediklerinin yaşanamaması, oyuncuların birbirinin planlarını bozmaları gayet doğal bir durum ama bunu genel olarak daha eşit seviyedeki oyuncuların birbirine yapması daha doğrudur bence (Prusya-Avusturya Brothers war, Prusya Fransa Alsas-Lören savaşı gibi) ama Amerika gibi bir ülkenin bunu Kolombiya'ya yapmasının ne kadar şey olduğundan emin değilim.