Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Game of Thrones (2011)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Jaime f**king lannister sonunda yargılanıyor. Starklar'a ihanet eden, Tully'leri satan, Ned Stark'ı ölüme götüren, Dany'nin babasının ölümüne sebep olan, Bran'ı kuleden atan bu adamın verecek çok hesabı var.
jaime'de çok ilginç bir husus var sağ eli kesilinceye kadar fırlama bi tipti , sağ eli kesilince nedense ağırbaşlı, efendi birisi oldu
(17-04-2019, 10:24)altnkurt : [ -> ]Jaime f**king lannister sonunda yargılanıyor. Starklar'a ihanet eden, Tully'leri satan, Ned Stark'ı ölüme götüren, Dany'nin babasının ölümüne sebep olan, Bran'ı kuleden atan bu adamın verecek çok hesabı var.

Köylü Starklar, sürtük Targaryenler kitap icabı güçlü görünüyor olabilir.

Unuttuysanız Castamere Lordunu, Unuttuysanız o kan kokan geceyi
Hatırlatırız Tywin adlı çeriyi
(17-04-2019, 13:01)Probang : [ -> ]Unuttuysanız Castamere Lordunu, Unuttuysanız o kan kokan geceyi
Hatırlatırız Tywin adlı çeriyi

Tywin'i hatırlatırken nerde ve nası öldüğünü de hatırlatmayı unutmayın ama.
son olarak bu sezon ile ilgili genel beklentimi söyleyecek olursam; görsel olarak muazzam sahneler izleyeceğiz. epik savaş sahneleri, duygusal ölüm sahneleri vs. izleyeceğimizi düşünüyorum. ama senaryo olarak beklentim 0 a yakın. her şeyin üstünden hızlıca geçecekler. kalan 5 bölümde ne got'a yakışır diyaloglar göreceğimizi, ne de olayların belirli bir mantık çerçevesinde gelişeceğini düşünüyorum. her şey hızlıca olacak ve bitecek.
image0.png
Ben tatmin oldum açıkcası. İlk bölümden sonra bu bölüm ilaç gibi geldi. Ben diziyi vurdu kırdı için izlemiyorum. Aksiyon filmi izler gibi izleyenler bu bölümden de sıkılabilir. CGI dostlarımıza bütçe ayıramamış olmalarına da üzülmedim. Boşuna dakika kaybı.
İki bölüm ne ki bir önceki sezonu tekrar belirteyim komple bir sezonu Cersei'i ikna edeceğiz diye harcadılar :) 5. (dahil) sezondan sonra işler sarpa sardı ve yayvan bir Hollywood yapımı izliyoruz. 6. Sezon'u da tam kotardıklarına inanmıyorum ama GRRM'nin verdiği tüyolar ve onları görmemiz bizi yine seride tuttu. Dizinin kitlesi inanılmaz boyutlarda herkes nolacak nolacak diye diye buraya kadar geldik. İzlediğimden memnun değilim ne yazık ki. GRRM'yi de tüyo veriyor işte senaryo o zaman güzel oluyor falan diye akil dokunulmaz bir pozisyona itmiyorum. Bu olanların asıl sebebi kendisi. Elimizde ürün yok seriyi dizi ile bitiriyoruz. Ben Dorne'un bahçelerini okurken keyif alıyordum birçok kişi o kitabı bayağı eleştirdi. Şimdi seri ile alakalı hiç azmim yok. Çevrilmemiş yan kitaplar var Targaryen tarihi vs. normalde okumaya başlamam lazım ama kılımı kıpırdatmayacağım. Bitsin de üstüne toprak atayım diye bekliyorum.
6 bölümlük sezonun 3'te birini böyle harcamak gerçekten bu kalitede bir diziye yakışmıyor. 7. sezondan beri adeta sanki düşük bütçeli bir diziymiş gibi işler geçiştirilmeye çalışıyor ve benim gibi kitapları dahi bir SOIAF hayranı olan birinin çok canını sıkıyor. George Martin diziden elini ayağını çektiğinden beri ciddi bir kalite düşüşü görülüyor. Akıl ve ima dolu diyaloglar adeta A2 İngilizce öğretiyoruz boyutuna düştü.

Jaime'nin sahneleri ve karakterlerin şömine başı sohbeti harici pek keyif alamadığım bir bölümdü. İlerleyen bölümlerin daha uzun olması sebebiyle daha iyi olacağını umut ediyorum, umarım güzel bir finalle bitirirler.
Kitaptan ayrı gitmeye başlayınca senaryonun kalitesi bariz bir şekilde düştü umarım bu güzel seriye yakışır iyi bir son yapabilirler.
:/
Merak ettirdin şimdi. Yoksa bölüm mü kötüydü :)
Rezalet. GRRM kuyruğuna takılıp eski ustalara JRRT'ye falan laf ettik Allah affetsin. Öyle iki Hodor Hodor yazdın uydurdun diye olmuyor işte. Cidden çok üzgünüm bu noktaya.

GRRM'e laf etmeye gerek yok kitaplardan oldukça umutluyum hala ama D&D ye ne desek boş güzelim hikayeyi dizide ne hale getirdiler. O Arya sahnesini hatırladıkça kötü kötü oluyorum. Çok ucuz numaralar ama bunlar.
Rezil ötesi bi bölümdü. Çamur gibi görüntü kalitesinde bol bol dumanlı sisli karartmalı sahnelerle hiç bişey göremedik. Dövüş sahneleri Cüneyt Arkın'ın efektli hali gibiydi. Kimin ne yaptığı niye yaptığı anlaşılmayan rezil bi senaryo kurgusu vardı. Nooluyo yav diyesiye bölüm bitti. Karakterlerin de tam başına bişey gelicek gibi olunca kamera değişiyo ve karakterimiz perde arkasında kurtuluyor. Bölümü kim yazdıysa buradan yedi sülalesine selamlarımı iletiyorum. 8 sezonluk bir birikim tek bölümde nası mahvedilir canlı canlı izlemiş olduk. Bide Helm's Deep'le falan kıyaslayanlar varmış. Helm's Deep'le aynı cümlede kullanılmayı bile haketmiyor bölüm.

Daha denecek çok şey var ama geçmiş sezonların hatrına susuyorum. Alın başınıza çalın bu saatten sonra diziyi.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38