Boku no Hero Academia 3
Myanimelist
Tür: Aksyion, Okul, Komedi, Özel Güçler, Shounen
Öncellikle seriyi bilmeyenlere seriyi kısaca anlatayım:
Alternatif bir dünyada tüm insanların farklı farklı özel güçleri bulunmakta ancak süper kahraman olmak isteyen ana karakterimiz Deku'nun hiç bir özel gücü bulunmamakta.(Shounen rulez) Dünya üzerindeki en güçlü kahraman kabul edilen All Might ile tanışan Deku bu gücün nesilden nesle aktarıldığını öğreniyor ve artık güçten düşmeye başlayan All Might kendisinden sonra Deku'nun gelmesine karar vererek gücünün bir miktarını veriyor. Bundan sonrası aldığı güçle süper kahraman okuluna girmeyi başaran Deku'nun ve etrafında farklı farklı özel güçlere sahip sınıf arkadaşlarının süper kahraman olma hikayesi.
Önceki 2 sezon inanılmaz eğlenceli ve insanı içine çeken olaylara sahne oldu. Karakterlerin hem farklı özellikleri hem de farklı kişiliklere sahip olması derinliği oldukça arttırıyor ve bütünleşebileceğiniz bir karakter bulma ihtimali de kolaylaşıyor. Gerek kötülerden gerekse iyilerden tüm yan karakterlere ayrılan zaman çok iyi seviyede."İşte bu da böyle bir karakter falan filan hadi hikayeye devam" gibi değil. Herkes bir şekilde dahil olabiliyor. Ayrıca klasik shounenler gibi kötüleri üstün körü işlemek gibi bir hata yapmıyor, kötü taraf da sempatinizi kazanabilir diyebilirim.
Hype: 10/10
Boku no Hero Academia bu bahar sezonu en çok beklediğim animelerden biri diyebilirim. Bu seriyi izlemediyseniz kesinlikle başlamanızı öneririm.
Shokugeki no Souma: San no Sara - Toutsuki Ressha-hen
Myanimelist
Tür: Ecchi, Okul, Komedi, Shounen
2017 Sonbahar Sezonu'nda üçüncüsü ile tekrar geri dönüş yaparak sevenlerini mutlu eden serinin dördüncü sezonu.
Hikaye kısaca dünyanın en iyisi denebilecek bir şefin oğlu olan Soma, yıllarca babasıyla esnaf lokantasında çalışırken dünyanın en prestijli şef akademisine kayıt oluyor ve devlerin arasından sıyrılarak okulun en iyisi olma macerası başlıyor.
Seriyi bilmeyenler "Yemek yapma animesi ne kadar güzel olabilir?" diyebilir. Kısaca cevaplayayım: "Öyle güzel olur ki!". Seriyi ilk gördüğüm de ben de aynı görüşteydim hatta ilk sezon aşırıya kaçan foodgasm(Yemeği yerken orgazm olmak) yüzünden seriyi bıraktım. Ancak tekrar bir şans verdikten sonra 2. sezonu beni resmen içine çekti, izlemeyi bir türlü bırakamadım. Foodgasm olayının da azalmasıyla seri mükemmel bir hal aldı.
Son sezonun girişi animeyi benden daha iyi anlatabilir diyebilirim.
Odaklanılan karakter sayısı Boku no Hero Academia kadar olmasa da bu karakterlere ayrılan vakit ve detay daha fazla. Özellikle waifu seçimi konusunda hala zorlandığımı söyleyebilirim. Hikaye sizi tamamiyle esir alıyor ve gelen plot twistler boşlukta bırakıyor. Bir yemek animesinden bu kadar aksiyonlu bir hikaye beklemiyordum, zaten böyle bir hikayeye sahip tek yemek animesi diyebiliriz.
Komedisi pek çok animedeki gibi çocukça değil, size çokça kahkaha attırabilecek kadar iyi olduğunu düşünüyorum.
Görsel ve ses kalitesi en üst noktada, ek bir şey söylemeye gerek yok.
Hype: 10/10
High School DxD Hero
Myanimelist
Tür: Ecchi, Harem, Komedi, Demon, Romance, Okul
Eveet geldik Ecchi - Harem animemize. Detaylara girmeyi çok düşünmüyorum çünkü ya seversiniz ya da sevmezsiniz. Ecchi öğelerinin hoşuma gitmesi, kadın karakterlerimizin hoş olması ve görsel kalitenin de gayet iyi seviyede olmasından dolayı serinin bir takipçisiyim. Ancak her bölüm sonunda bir sonraki bölümü sabırsızlıkla beklemiyorum. Tabi son sezondan beri baya vakit geçtiği için bu sezonun gelişi beni heyecanlandırmıyor desem yalan olur.
Youtube'da Highschool DxD - Opening 1 videosunu izleyip karar verirsiniz.(+13 olduğu için buraya koymuyorum.)
Hype 6/10
Tokyo Ghoul:re
Myanimelist
Tür: Aksyion, Gizem, Korku, Psikolojik, Dram, Seinen
Tokyo Ghoul beni hiç bir zaman içine çekemedi ve hep "Ergen Animesi" olarak kaldı. Ama seveni bol olduğundan bilmeyenlere duyurmak için listeye alıyorum.
Hype: 0/10
Steins;Gate 0
Myanimelist
Tür: Sci-Fi, Gerilim
Tokyo Ghoul gibi, Steins;Gate de takip etmediğim büyük serilerden.
Hype: 0/10