Yüce Hristiyanlık dininin yüce temsilcisinin toprakları olan The Papal State olarak oyuna başladım, ilk olarak Siena'ya ve Floransa'ya claim atmaya başladım. Papa'mız tam bir aptal olmasına karşın birisini dinden çıkarabiliyordu, kullanalım dedik.
Provence'ye saldırmak için çakallık yapıp Savoy'dan geçiş izni aldık ve bekledik.
Sonra savaş çıkınca yanında "siyah bayrak" olan ordumuzu kendi toprağımıza ilerlettik ve oradan kuşatmaya başladık ama -%70'den başlayarak
1k'lık ordu ile diğer toprağa gittik ordusu yoktu çünkü ama abilerini toplayıp gelmiş, geri dönüyoruz.
Yeni Papa daha biraz akıllı çıktı.
(Savaşın sonlarına doğru bize değil vassalımızın kalesine saldıran Provence AI'sine selam olsun.)
Savaşı da çakallık yaparak kuşatmada olan kalemize rağmen istediğimiz yerleri alarak bitiriyoruz.
Vassalımız "BEN SİZİN İÇİN KENDİMİ FEDA ETTİM, DAHA ÇOK ETMEK İSTİYORUM !" çağrılarına karşı "Ta'am gel ağlama" diyerek Annexliyoruz.
Venedik ile savaşan Milan'ın çıkarttığı ülke olan -ismini okuyamadığım- 'ı ele geçirmek için Spy Network kuruyoruz.
Ve bu arada Urbino'yu annexliyoruz.
Müttefiği olmayan beleş ülkeye savaşımızı açıyoruz.
Yüce dinimizin daha fazla yere ulaşması için keşif iddialarını alıyoruz.
Savaş bitti, beleşe toprağı alıyoruz.
Yeni Papa ortaya çıkıyor, kendisini ben beğendim DIP teknolojisi 4 zaten, yeterli.
VE ARDINDAN İNGİLTERE İLE SAVAŞA GİREN BURGONYA'YA BİZDE SAVAŞ AÇIYORUZ, KİMSE TANRI'NIN GÜCÜNÜ SINAYAMAZ.
Tabii ki de şakaydı.
Hatta daha fazla şerefsizlik yapıp İngiltere'nin rivali olan Fransa ile müttefik oluyoruz.
-%10 liberty desire'a karşı +5.00 Tax İncome vardı, "Zaten bunlar isyan edecek, 3 yıl bana bi şey kazandırmaz" diyerek alttaki seçeneği seçiyorum.
National Focus'u DIP puanına alıyoruz, sömürgecilik hareketleri için.
1465 itibariyle ülkemiz ve müttefiklerimiz.