Teknolojiyi tamamlayarak keşif için gemi yolladım.
3. İdea'yı da alarak Arquin'i kolonize etme şansını elde ettim, burayı kullanarak Cape bölgesine oradan da Malacca'ya geçeceğiz.
Sierra Leone'a da bir koloni oluşturdum.
Kolonilerimiz 1000 settler limitine ulaşınca Kongo'nun altındaki bölgelere koloni oluşturdum.
Bu sırada Memlükler Osmanlılardan tokatı yiyince bize sarmaya başladı.
Kongo'daki kolonilerimiz limite ulaşınca Cape çevresine ilk üç kolonimizi şu şekilde attık, sondaki koloni, koloni limitimizin el verdiği en son nokta, Cape zaten ihtiyacımız olan yer, diğer yer ise batılı devletler bizden önce ele geçirmesin diye önlem aldığımız bir yer oldu, bölgeyi ele geçirirken Fransa ve İngiltere'nin işimize karışmaması için 1700'lü yıllara kadar rangeleri yetmeyeceği şekilde yerleştirme yapacağım.
Exp. İdea'yı bitirdiğimiz için national focus'u ADM puanına alıyorum.
Bu sırada Avrupa'da Protestan reformu başlıyor, fethettiğimiz bölgelere gittiğimizde onlara bu yeni çıkan mezhepten bahsetmeyeceğiz.
3. İdea grubu olarak Religious İdea'yı seçiyorum ki ele geçirdiğimiz Sunni bölgeleri dönüştürebilelim.
Cape bölgesini ele geçirmeye devam ediyorum.
Bu sırada İtalya'da yeni bir krallık kuruluyor, Pisa. Claim atmak için Spy network kuruyoruz ve ardından hemence ele geçiriyorum.
Ardından Kilwa'ya ilk savaşımı açıyorum. Teknolojik olarak üstünlüğümüz var, orduları kağıt gibi yırtılıyor.
Barış sonunda aldığımız bölgeler genellikle zengin altın yatakları oluyor.
1539 tarihi itibari ile ülkemiz, bilinen dünya ve müttefiklerimiz.
(05-06-2016, 00:44)scs5 : Güzel gidiyorsun hocam, ilginç olacağa benziyor. Kolay gelsin.
(05-06-2016, 00:53)Fire : Anlatışı biraz geliştirirsen sevincem
Teşekkürler, anı olduğu için pek edebi yazmıyorum, rapor şeklinde bilgilendirici oluyor.