05-12-2018, 23:10
(05-12-2018, 02:28)Sübaşı : Geçen sorunla ilgili şikayet yazdım ertesi gün aradılar kendilerinde bi problem olmadığını problemin bende olabileceğini (kablolar, modem vs.) söylediler. Ama sanmıyorum. Kabloları veya modemi değiştirmedim, durduk yere bir anda bu kadar ciddi bir düşüş yaşatacak birşey olmaz yani.
Sizce hangi internet sağlayıcısı yeni sistemde daha iyi iş yapar ? Hangisini önerirsiniz ? Hangisini kullanıyorsunuz/kullandınız ve memnun musunuz ?
Sen modeme girip SNR margin ve Attenuation değerlerini öğrenmen gerekiyor snr 6 dan aşağı veya yakınsa alt yapında sıkıntı vardır Attenuation ise ne kadar düşük ise o kadar iyi (santrale olan uzaklık gibi düşün ) özellikle snr margine bakman gerekir bu değerleri modem arayüzünden ulaşabilirsin
Bunun dışında adls kullanıcısısın adls kullanıcı da benim bildigim söz ttnetindir çünkü alt yapı türktelekomun tabi süper bir hizmet vermiyorlar ama diğerlerine göre bir tık daha fazla destek alırsın
Herkes yazmış altyapını araştırmalısın etrafında fiber bir altyapı var ise buna geçmen mantıklı ayırca istanbul dışında özellikle ege tarafında oturuyorsan air fiber (çanak internet) gibi farklı bir sistem de mevcut f/p olarak gayet güzeller
eğer baktın başka alternatif yollar yok şuan sanırsam 8 sınırsız net 44 liraya netspeed veriyor ona geçebilirsin (basit firma sorun olduğunda çözülmesi zor olur ama bu fiyatta tahatüdsüz daha iyisini göremedim )