13-02-2022, 22:57
(Son Düzenleme: 14-02-2022, 00:31, Düzenleyen: cemal. Toplamda 5 kere düzenlenmiş.)
Hikayeyi bitirmeye karar verdikten sonra 40 saat oynanışla oyunu bitirebildim. Final'i yapmayanlar okumasın bunu yapanların ise değişik sonlarını duymak isterim cevap olarak.
Vnc kulesine radyoyu çalıştırabilmek için rowe ve tayfasıyla yola çıktım. Bu uğurda hepsini şehid verdik. Günün sonunda radyonun o narsist manyak pk komutanı değilde frank'ın elinde olmasının daha iyi olacağı kararına vardım.
Oyunun başında pk ile birlikte olduğum için Sophie'nin anarşist bombalı saldırılarına katılmamıştım. Yaptıkları devrim ters tepmiş barış bozulunca çıkan savaşta çoğu bazarcı ölmüş.
Radyo kulesini frank'e verdiğim için onları uyarıp şehre düzen füzelerin sivilleri öldürmesini engellemiş oldum
Waltz'ın şehre elektriği geri getirmesiyle birlikte fail safe protokolü olarak şehri yok edecek olan füze saldırıları başladı.
Baraj'da ikamet eden colonel ile görüşme ayarlanmıştı frank-jack matt felan gidecekti tam bende vardım. Frank böğrüne ok yiyip yığılakaldı. Onu kurtar veya renegadelerin peşinden baraja git seçeneğinden baraja koştum. Oraya varınca albayla konuşmaya başladık. Kendisinin okçu felan yollamadığını söyledi o fail safe sistemini 20 sene önce ben kapattım ki şehir yok olmasın dedi. Halbuki halk sanıyor ki füzeleri bu attı. Pk komutanı Jack matt'e radyodan onu öldür diye kudurup duruyor ama dediğine uymayıp colonel ile anlaştım. Orada fena bi kıllandım kesin Pk'in o narsist komutanı kendi çıkarı için frank'i öldürdü diye. Bide Baraj'a çıkınca oradaki renegadelerin şehre saldıranlarla hiçbir alakası olmadığını gördüm normal aileleriyle çocuklarıyla yaşayan survivorlar gibilerdi.
Haklıda çıktım kendi çıkarı için onu öldürtmüş. Askerlerine beni öldürmeleri için emir verdi ama ben pk'in yiğitlerini bilirim bana arka çıkıp şu herifi komutanlıktan devirdiler.
Waltz'la kapışmak için X13'e gittim. Boss figh tam bir facia idi. O kadar sıkıcı ve bunaltıcı bir fight ki sövdüm on dakika. Platformdan atıp duruyor beni vuramıyorum. Sonra aşağıya düştü ok atayım dedim sigma male gibi patlayıcı ok dodgeliyor yerinden bile kıpırdamıyor adam. Neyse sonra motivasyonunu öğrendik mia meğersem onun kızıymış benim kardeşim felan değil. Bunlar tam hastalığa çare bulurlarken halk ve yönetim bunların departmanı kapatmış. Kurbanlık koyun gibi doktorları halkın önüne atmışlar. Bu şehir kurtarılmayı hak etmiyor dedi.
Oyun sonu şehrin kurtarılması gerektiğini seçtiğim için Lawan kendini feda ederek füzeleri durdurdu. Frank zaten ok yüzünden ölmüştü. Rowe desen kulede savaşırken öldü. Mia kollarımda öldü gitti. Hakon zaten yanlış seçimim yüzünden ölmüştü oyunun yarısında. Öyle *** gibi ortada kaldım şehri terk edip gittim :D. Oyun ciğer miğer bırakmadı yak agam be...
Radyo kulesini Frank'e verince nightrunnerlar tekrar kuruldu oyun sonu şehir onların elinde gösterdi ama...
Bir sonraki cutscene'de fish eye juan'ın elinde galiba belkide diğer nightrunnerlarin elindedir emin değilim villedor'un genel kontrolü ise pk komutanlarından meyer'in elinde(o kadın komutan). Ben şehir bölgelerini pk'e tahsis ettiğim için Meyer'in yönetmesi ve frank öldüğü için nightrunnerların şehri yönetmesinin imkansızlığı yüzünden üstteki o Survivor sonuna ulaştınız olayı biraz saçma oldu.
俺たち 自由 に なれる の か ?